Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » A ráncosodás milyen mértékben...

A ráncosodás milyen mértékben genetikai "probléma"?

Figyelt kérdés

Főleg 30 feletti válaszadók érdekelnek,saját tapasztalataitok szerint inkább a genetika vagy az életvitel a fő befolyásoló tényező? Pl ha sokat alszok,kevés alkoholt és sok vizet iszok,hidratálom a bőröm,nem szolizok vagy csak nagyon ritkán,akkor tényleg kevésbé leszek ráncos,vagy úgyis genetikától függ?

20L

2017. febr. 2. 12:06
 1/7 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem nagyon számít a genetika.

Van olyan ismerősöm, aki sokat dohányzik. 40 felett is olyan babaarca van, hogy sok fiatal megirigyelhetné.

Nekem is nagyon fiatalos az arcom, nem vagyok ráncos. Nem használok semmi különleges krémet, átlagosan élek, nem csinálok különösebben ártalmas dolgokat, de néha iszom, néha dohányzom, nem mindig alszom annyit, mint szeretnék.

Ami szerintem sokat számít, az a napozás. Van két napimádó barátnőm, ugyanannyi idősek vagyunk, totál ráncosak már. Én néha napozom, akkor is naptejjel és akkor sem legégetőbb időszakokban. Ők nagyon szeplősek, anyagjegyesek is. Ami nemcsak esztétikai probléma, de veszélyes is lehet.

2017. febr. 2. 12:10
 2/7 anonim ***** válasza:
26%

Nem. A genetika ebben is, mint mindenben: hajlamosít, nem determinál. Kb. 30%-ban számít, a maradék hetven az életviteled függvénye.

A pihentető alvás, a nem dohányzás, a megfelelő folyadékfogyasztás, a rendes tisztítás és hidratálás, valamint a havonkénti ápoló kozmetikai kezelések rengeteget számítanak.

Hasonlóképpen fontos az, hogy mit eszel. A tested minden sejtje átlag hét év alatt elhal, és új termelődik helyette. Az új sejtek pedig abból épülnek fel, amit megeszel: rossz alapanyag-rossz sejtek.

A rendszeres sport is hasonlóképpen sokat számít: fiatalítja a sejteket, mert lassítja az öregedés folyamatát. Tényszerűen bizonyított, hogy a mozgásszegény életmód még a DNS-láncot is rövidíti.

Ami még számít, az az, hogy nem eszed magad degeszre. Segít a testnek fiatal maradni.

Ez egy olyan munka, ami hosszú távú befektetés. Most kezded el, szorgalmasan folytatod, és 30-40-50 évesen térül majd meg.

2017. febr. 2. 12:19
 3/7 anonim ***** válasza:
55%
Amiket elmondtál azon kívül még ráncosít: gyakori smink, túlzott vékonyság, napozás, sok hunyorgás (ha nyáron nem viselsz napszemüveget), sok arcmimika, vagy ha sokat hajtod lefele a fejed (pl. olvasásnál, kütyű nyomkodásnál) vagy az ha, vagy városban mindent végigtapogatott kézzel arcodhoz nyúlsz (baktériumok).
2017. febr. 2. 12:44
 4/7 A kérdező kommentje:
Részben mindkettőtökkel egyetértek,de szerintem a genetika nem csak 30%-ban befolyásolja a dolgot.Van egy velem egykorú barátnőm(20 éves) és nagyon egészségesen él,fitnessmodell jellegű,sokat sportol,rengeteg vizet iszik,egészsegesen étkezik,mégis ráncosodik már(bár ebben a szoláriumnak is szerepe lehetett).Ezzel szemben egy elhízott,egészségtelen ismerősömön egy darab ránc sincs.Szóval...fontos a helyes életmód,más szempontokból is,de a genetikának is biztosan nagy szerepe van ebben :/
2017. febr. 2. 12:48
 5/7 A kérdező kommentje:
#3 igen,ezek is tényezők,köszi.
2017. febr. 2. 12:48
 6/7 anonim ***** válasza:
38%

Kérdező: orvosi tény, hogy 30%-ban számít a genetika.

A ráknál is, ennél is.

2017. febr. 2. 12:53
 7/7 anonim ***** válasza:
35%
A fitneszes csajok még szép hogy ráncosodnak, mindent megtesznek érte: sok edzés tesztoszteront termel, elégeti a zsírt szöveteikből, durván fogyókúráznak, stesszelnek, szoliznak, a tesztoszterontól kipattogzott bőrüket meg agyonsminkelik.
2017. febr. 2. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!