Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Mitől lesz goth az ember?

Mitől lesz goth az ember?

Figyelt kérdés
Tisztában vagyok azzal, hogy nem csak öltözködésből áll és, hogy ez nem egységes szubkultúra. Ezt úgy értem, hogy mennyire számít a külső megjelenés? Olyan ember vagyok, aki inkább úgy néz ki, mint egy metalos, de azért érdeklődöm a goth iránt is.
2010. máj. 3. 18:26
 1/8 anonim ***** válasza:

[link]

viccet félretéve: [link]

+ szerintem ez egy egész aranyos blog a témával kapcsolatban:

[link]

2010. máj. 3. 20:17
 2/8 anonim ***** válasza:
79%

Hát rossz hírem van, számít a külső megjelenés. Ez a legpiperkőcebb társoság a rock and roll történetében-hacsak a glam rockot nem nézzük.

Metálosként elég messziről közelítessz, de ez nem baj. Meg kell találni a határt a merész és a túlzás között. De ha nem akarsz, ne öltözz trúgothnak, sokakról az tutcán meg se mondanád. A neten elsőre kidobott találatokat felejtsd el. egy csomó borzasztó agyonphotoshopolt kép síró lánykákról meg rózsákról. A goth a klasszikus eleganciáról kellene hogy szóljon, ami esetében nekem kitüntetett helyen szerepel a mértékletesség meg a visszafogottság. Ez a giccs csak a csitriknél jellemző.

-legyél tisztában vele mi is az a goth

-ismerj goth zenéket, alműfajokat: post-punk, darkwave, death rock, industrial, ebm, neofolk, stb. A [link] -n a 'Tajtékos lapok' menüpont alatt találsz ismertetőket rendes goth zenékről. A gothic metál nem goth zene. Az metál.

Egyébként amit a gothról tudni érdemes azt a gothic.hu-n megtalálod magyar nyelven, ismereteim szerint a legigényesebben összegyűjtve. Mind vizuális, mind irodalmi, mind szubkultúra történeti, mind zenei téren.

Ha már nagyjából ismered a zenéket, csak akkor kezdd el valamelyiknek a jellemző ölrözködési elemeit viselni, különben kínos szituációba kerülhetsz. A kedvenc zenekaroktól lehet ilyen téren ötletet lopni.

Kerüld a kliséket, legyél igényes és kreatív. Sok sikert.

2010. máj. 4. 07:48
 3/8 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszolónak:

Szóval ezzel azt akarod mondani, hogy csóró gyerek nem lehet goth? Csak punk és skinhead?

2010. máj. 5. 13:03
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

A GÓTHokkal semmi bajom csak undorító ahogy kinéznek

van aki jófej ,nem találkoztam az összessel de mindenki aki eddig góth volt a korral kinövi ezt a baromságot

25l

2010. máj. 5. 13:06
 5/8 anonim ***** válasza:
76%
Utolsó hogy te mekkora egy paraszt vagy.... senki nem kérdezte mit utálsz, ha a kérdésre nem tudsz válaszolni miért kell megszólalni? Képzeld én meg az ilyen parasztokat utálom mint te. És nem mindenki növi ki, ez nem valami hülye kamaszkori dili, hanem életstílus... de te ezt úgysem értheted, mert valószínűleg neked nincs olyanod. 21/N
2010. máj. 5. 13:08
 6/8 anonim ***** válasza:
23%
nőjj fel és meglátod;)
2010. máj. 5. 13:22
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez egyáltanán nem jelenti azt hogy "csóró gyerek nem lehet goth". Sőt a punkokal elég sok a hasonlóság különösen a korai goth ágazatokat tekintve. Presztizs magadnak varrni a ruháidat és habár szinte mindenki turiból öltözködik adnak a cuccok összeválogatására. Ezer forint körül már lehet találni igényes csipkefölsőt, csak ki kell fogni egy olyat aminek szép a mintája, különben úgy néz ki mintha a függönyt vetted volna fel.

Viszont lehet angol/német oldalakról rendelt drága ruhákban is hülyén kinézni. Sőt könnyebb is, mert az ilyen emberek görcsösen szeretnének 'nagyon trúnak' tűnni aminek általában az lesz a vége, hogy majmot csinálnak magukból.

A lezser eleganciát nagyon kevereknek sikerül eltalálni.

2010. máj. 5. 15:17
 8/8 anonim válasza:
2012. aug. 5. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!