Hogy nézzek ki annyi idősnek, amennyi vagyok?
20 éves lány vagyok, de csak 15-nek nézek ki az arcberendezésem miatt. Sminkkel esetleg 17. A stílusom teljesen átlagos és ezen nem is akarok változtatni. Csinosan öltözködöm, jó az alakom. A hajam hosszú, dús, barna, kicsit tépett.
Sajnos ez munkakeresésben nem előnyös, mert senki nem akar egy "kislányt" alkalmazni, ezért számomra ez hatalmas hátrány, egy átok.
Kérlek írjatok valami tippet, mert nagyon elegem van ebből.
Én is így voltam/vagyok. 20 évesen engem is zavart. Így a 40 felé meg örülök neki :)
Ha munkát keresel, akkor öltözz komolyabban (akkor is, ha nem ez e stílusod).
De biztosan lesz olyan hely, ahol ez nem hátrány. Tőlem is volt, hogy megkérdezték, hogy dolgozhatok-e egyáltalán, nem kéne-e még iskolában lennem :D Aztán amikor megtaláltam az első munkahelyem, ott semmi ilyen kérdés nem volt. Ott normálisak voltak.
És persze legyél nagyon felkészült. Ha kiderül, hogy mit tudsz, akkor nem fog senkit sem zavarni, hogy milyen fiatalnak nézel ki.
Én is igy voltam ahogy Te és az 1. válaszoló.
Fiatalon átok, idősebb korban áldás.
Valóban az öltözködéseddel (üzleti stilus) tudsz komolyitani magadon.
A szinekkel is tudsz variálni. Akár a klasszikus fekete-fehér (persze ha nem csinál belőled még inkább apácakislányt) vagy a sötétebb (de neked jól álló) szinekkel érhetsz el komolyabb hatást.
Talán egy jól megválasztott kerettel egy nullás szemüveg is hatásos lehet.
Érdemes egyszer rászánni az időt és pénzt és elmenni egyszer profi sminkeshez (nem a szomszéd kozmetikushoz!) aki nem csak kifest egyszer, hanem el is mondja hogyan tudod idősebbre sminkelni magadat.
Egy divatbemutatón felfeküdtem a sminkes ágyára és mikor felültetett nem tudtam kit látok, pedig néha én is sminkeltem magamat. Ez a tudás hatalma .. ,)
Lehet, hogy a stilusod is hozzátesz (én kicsit hebrencs vagyok ma is). Keressél rá testbeszéd tippekre a neten.
Állásinterjúra én is azt tudom mondani, hogy abszolút ilyen titkárnős, buisness stílust kell felvenni, mert az sokat öregít. Illetve a szorosan hátrafogott konty, vagy a Kleopátra haj.
Sminkben a sötétebb színek, amiktől mélyen ülőnek néz ki a szemed, és a sötétebb rúzsok. Barna-vörös.
Van egy ismerősöm aki már 27 éves, és 15-nek nézik. Kislányos a testalkata és az arca is. Ő is a sminkkel és ruhával trükközik, ha kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!