14 éves lány vagyok. Nagyon rossz a szemem, az egyik -3, a másik -3.25 dioptriás. Még tavasszal kaptam szemüveget, és kontaktlencsét is. Eddig a lencsét hordtam, suliban is, itthon is. A szemüveget eddig csak a szobámban mertem felvenni, még a szüleim elé se merek kimenni szemüvegben. Az osztálytársaim egyáltalán nem tudnak róla, hogy rossz a szemem, és talán ettől félek a legjobban...hogy menjek szemüvegben iskolába? Mit fognak szólni? Úgy érezném, hogy mindenki engem bámul. A keret tetszik, vékonyított lencse van benne, de még ígyis nagyon kicsinyíti a szemem. Mit csináljak? Aki látott már benne (unokatesómék), azt mondták, hogy jól áll, de szerintem ez nem igaz, olyan hülyén érzem magam benne! Utálom! Viszont kontaktlencsét sem hordhatok minden egyes nap, kell 'pihenő' a szememnek. És ez a titkolózás is rossz, hogy pl egyik barátnőmnek, osztálytársamnak sem merem elmondani.
Ne parázz már rajta, te jó ég! Ha nőtt volna egy második fejed, megérteném, hogy izgulsz, de egy szemüvegtől? Ha jól áll, még ki is emelheti a vonásaidat, szemedet. Nekem is volt szemüvegem, aztán amikor meggyógyult a szemem, mondták, hogy már nem kell tovább hordanom. Képzeld, én ugyanígy féltem, mint te, hogy mit fognak szólni, hogy már nincs. Komolyan. Aztán rájöttem, hogy pár napig érdekes mindenkinek, beszélnek róla (mint minden változásról), aztán egy hét múlva már senkinek nem érdekes. Ne görcsölj rajta :)
2016. aug. 1. 14:34
2/11 anonim válasza:
Egyébként meg tegyél ki Facebookra egy szemüveges képet magadról, és akkor szokja mindenki, így amikor először meglátnak szemüveggel, már nem lesz akkora meglepetés. De hidd el, hogy ez teljesen természetes dolog, senki nem fog emiatt bámulni vagy gúnyolódni.
2016. aug. 1. 14:36
3/11 anonim válasza:
Tényleg túlparázod. Szemüveges lettél nagy kaland. :D Nekem szarabb a szemem. Amúgy minden második ember aki az utcán szembe jön veled szemüveges. Csak mondtam valamit ez nem statisztikai adat.
2016. aug. 1. 14:38
4/11 anonim válasza:
1. Minden csoda 3 napig tart, utána már lesz másik csoda, és azon csámcsognak az emberek
2. Már megbocsáss, de miből gondolod, hogy a suliban mindenki szemében te vagy a legfontosabb ember, és majd mindenki veled fog foglalkozni. Hidd el, nagyon soknak fel sem fog tűnni!
3. Aki elkezd csodálkozni, hogy: jééé, te mióta vagy szemüveges??
Ó már régen, nem láttad még? Akkor lehet, hogy neked sem ártana.
2016. aug. 1. 14:39
5/11 anonim válasza:
Én megértelek mert ugyanígy voltam, és soha nem is mentem emberek közé szemüvegben annyira hülyén éreztem magam... volt hogy felvettem, elindultam benne, de amint láttam szembe jönni valakit levettem rögtön. Nem tudom hogy lehet megszokni. Nekem sose sikerült.
Én kontaktlencsét hordok emiatt minden nap reggeltől estig, még itthon is, nincs azzal semmi gond. A pihenő a szemnek éjjel pont elég.
2016. aug. 1. 15:05
6/11 anonim válasza:
Nagyon kis buta, éretlen vagy még. A szemüveg, ha jót választasz, abszolút divatos és szexi tud lenni. Kívánom, hogy ne legyen ennél nagyobb egészségügyi bajod, mint a rövidlátás. Van akinek tele van az arca pattanással, csak, hogy rosszabbat ne említsek, egy szemüveg stílusossá tehet, a pattanások viszont nem.
2016. aug. 1. 15:21
7/11 anonim válasza:
Ne izgulj rajta.
Lesz akinek napok múlve fog le és ki hogy szemüveges vagy.
Hasnlo volt velem is, csakén a combközépig érő hajam vágattam le hátközépig, volt aki akkor észrevette amikor beléptem, vol aki csak kettő nap mulva
Szóval ne ezen szomorkodj, van aki szemüvegbe sokkal szebb mint nélküle:)
14l
2016. aug. 1. 15:26
8/11 anonim válasza:
sminkeld nagyobbra a szemed.
2016. aug. 3. 21:13
9/11 anonim válasza:
Én középiskolában kapta szemüveget, másnap abban mentem osztálytársam észre se vette rajtam a szemüveget csak amikor mondtam neki, mert annyira illet az arcomra. Szóval ha azt mondták hogy jól áll akkor menjél benne majd iskolába, kiröhögni biztosan nem fognak mert elég sok szemüveges ember van.
2016. aug. 6. 22:59
10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
Talán évnyitóra elmegyek benne, ami augusztus végén lesz. Meg az is jó ötlet, hogy kirakok magamról egy szemüveges képet egy közösségi oldalra.
Még egy valami: azzal mit tudok kezdeni, hogy nagyon lekicsinyíti a szemeimet?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!