Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Mi a konkrét oka annak, hogy...

Mi a konkrét oka annak, hogy a magyar iskolákban a lányok nem festhetik ki a körmüket?

Figyelt kérdés

Egyre jobban foglalkoztat,hogy miért van ez így.

Őszintén szólva én pl. semmi kivetnivalót nem látok abban,hogy valakinek szépen,diszkréten ki van festve a körme.

A borzasztó hosszú műkörmöket már én is túlzásnak tartom egy iskolába,nem venném a kettőt egy kategória alá.

Ha valakinek szép,ápolt a keze,még mindig nem vethető össze azzal,ha valakinek tetoválása vagy piercingje van gimnazista,netán általános iskolásként.

De mi a konkrét indok? Miért minősül "erkölcstelenségnek" a körömfestés ezekben az intézményekben?

Volt,hogy cseh cserediákok csodálkoztak nálunk,hogy nálunk miért nem szabad. Náluk még a tanárok is azt mondják nekik,hogy ezzel is az egyéniségüket,önmagukat fejezhetik ki,épp úgy mint az öltözködéssel vagy az ékszerviseléssel.

A testneveléstanárom arra hivatkozott egyszer,hogy a lakkokban rengeteg méreganyag van,ami kárt tesz a szervezetünkben. Hiszen az ember körömlakkozás nélkül is lehet egészségtelen étkezésben,higéniában, sőt szinte az összes tusfürdőben/samponban található nátrium-lauril-szulfát,amiről rémséges dolgokat lehet olvasni. Akkor most ha valaki kifesti a körmöt,hány százalékkal lesz egészségtelenebb?

Persze a tanároknak nincs megtiltva. Rájuk ezek a szabályok nem vonatkoznak,ugyanakkor ahogyan állítják,ők mutatják nekünk a példát.

De miért van ez pontosan?

Miért alakult ez így és mióta?

2016. júl. 27. 13:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Utolsó: Ne engem kérj számon, miről hogyan és miért döntöttek a gimnáziumomban, nem én találtam ki. Itt nem csak a lakkozott körömről van szó, hanem például úgy öltözködjön (amibe a köröm lakkozás is benne van) ahogyan az neki a legkényelmesebb, ahogyan az neki megfelel (persze a jó ízlés határain belül).
2016. aug. 22. 09:57
 12/14 anonim ***** válasza:

Kérdező, én most fogok gimnáziumba menni, és nálunk nem engedik meg, még a nude lakkokat sem. Egyházi iskola, de még így sem értem.

Ugyanezt a kérdést szerettem volna feltenni amúgy, egy egyszerű közvélemény kutatás céljából.

2016. aug. 22. 10:51
 13/14 anonim ***** válasza:

szintén katolikus suli, sőt a házirendben valami olyasmi van, hogy a kihívó színek nem engedélyezettek gimiben. Mondjuk kinek mi a kihívó. De am vicces, mert kb mindenki festi a körmét és csak 1-2 konzervatívabb tanár szól érte. Jó mondjuk a műkörmöt tényleg nem engedik de ezen kívül simán lehet mind a 10 körmöd más színű is akár.

Plusz van egy tanár aki mindig megmutatja saját magán, hogy mi a szoknyahossz(térd fölött 10 centi), ehhez képest a fél iskolának ki van a segge és mindenki vígan szaladgál rövidnacikban és toppokban nyáron, meg szeptemberben is mikor ilyen 25-30 fok körül van :D Tudod ki sül hosszúnadrágban 30 fokban, térdnadrágot meg még nem láttam kb akinek előnyösen állt volna.

2016. dec. 31. 00:16
 14/14 anonim ***** válasza:
0%

Igen, a mérgek miatt is lehet, főleg, amik a még fejlődő szervezetekre súlyosabban hatnak. A samponban levő is baj, talán annyival kevésbé, hogy azt kiöblítik. Meg a sampon nem állandóan van rajta a bőrön, a körömlakk meg igen.

Nem lehet az egészségtelenséget %ban mérni. A legegyszerűbben kiszűrhetőt viszont ésszerű elhagyni. Mint a cukorral is, már az is sokkal jobb, ha mi magunk nem teszünk semmibe, mert azt nem tudjuk befolyásolni, hogy a készen vett valójában mennyi -és milyen- cukor van.

Aztán lehet, még tovább lépni.

Az elég baj, ha még tanárok is mondanak olyat, hogy az ember az egyéniségét fejezi ki pl. a körömlakkal. Az egyéniség nem a felszínen van, vagy ha csak odáig ér, az baj. Megbuktak a tanárok.

2016. dec. 31. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!