Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Mi a konkrét oka annak, hogy...

Mi a konkrét oka annak, hogy a magyar iskolákban a lányok nem festhetik ki a körmüket?

Figyelt kérdés

Egyre jobban foglalkoztat,hogy miért van ez így.

Őszintén szólva én pl. semmi kivetnivalót nem látok abban,hogy valakinek szépen,diszkréten ki van festve a körme.

A borzasztó hosszú műkörmöket már én is túlzásnak tartom egy iskolába,nem venném a kettőt egy kategória alá.

Ha valakinek szép,ápolt a keze,még mindig nem vethető össze azzal,ha valakinek tetoválása vagy piercingje van gimnazista,netán általános iskolásként.

De mi a konkrét indok? Miért minősül "erkölcstelenségnek" a körömfestés ezekben az intézményekben?

Volt,hogy cseh cserediákok csodálkoztak nálunk,hogy nálunk miért nem szabad. Náluk még a tanárok is azt mondják nekik,hogy ezzel is az egyéniségüket,önmagukat fejezhetik ki,épp úgy mint az öltözködéssel vagy az ékszerviseléssel.

A testneveléstanárom arra hivatkozott egyszer,hogy a lakkokban rengeteg méreganyag van,ami kárt tesz a szervezetünkben. Hiszen az ember körömlakkozás nélkül is lehet egészségtelen étkezésben,higéniában, sőt szinte az összes tusfürdőben/samponban található nátrium-lauril-szulfát,amiről rémséges dolgokat lehet olvasni. Akkor most ha valaki kifesti a körmöt,hány százalékkal lesz egészségtelenebb?

Persze a tanároknak nincs megtiltva. Rájuk ezek a szabályok nem vonatkoznak,ugyanakkor ahogyan állítják,ők mutatják nekünk a példát.

De miért van ez pontosan?

Miért alakult ez így és mióta?

2016. júl. 27. 13:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nálunk csak ált.suli alsóban volt megtiltva, felsőben már nem. Középsuliban meg pláne nincs megtiltva, pedig katolikus iskola.
2016. júl. 27. 14:15
 2/14 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mi lehet az oka, mert amikor középsuliban jártam, nem tiltották a körömlakkot, legfeljebb a nagyon vad színekért szóltak a tanárok.
2016. júl. 27. 14:22
 3/14 anonim ***** válasza:

Azért megkérdezném a tanárokat, hogy ha ők mutatják a példát, rájuk kell felnézni, akkor milyen jogok festik ki? Talán felnőttekre nem hat a lakkban lévő "méreg"?:D

Én úgy tudom hogy csak a vallásos iskolákban tiltják az ilyeneket. Hogy miért arról fogalmam sincs, arra tippelek hogy "ne szennyezd a tested".

Egyébként milyen büntetés jár azért, ha valaki befesti a haját vagy a körmét?

2016. júl. 27. 14:40
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenhol tiltják,ez az iskola házirendjétől függ.
2016. júl. 27. 14:46
 5/14 anonim ***** válasza:
Azért nem sok helyen tiltják szerintem gimnáziumban, általános iskolában nekünk is tiltották, de valljuk be, elég hülyén tud kinézni egy Max 14éves lány hosszú, festett körmökkel (a rövid festett meg eleve érdekesen néz ki). Vendéglátós suliba járok, itt lehet festeni, műkörmünk is lehet, kivéve gyakorlaton, vagy ha van, akkor gumikesztyű, de ilyenekért nem szólnak be, máshol se nagyon, Max vallásos iskolákban.
2016. júl. 27. 21:21
 6/14 A kérdező kommentje:

Az én iskolám egyházi gimnázium.

Érdekes,a hajfestésért nem szólnak. Az teljesen legális,csak a körmeinkbe kötnek bele,még a natúr színekbe is. Az átlátszó nem mindig tűnik fel nekik.

Nekem még az élénkebb színekkel sincs bajom körmön /bár én nem használok,mert tőlem távol áll/,

de ruhában is vannak ilyen színek és az sokkal nagyobb felület. Még jó,hogy nem szabják meg,hogy csak halvány színű ruhákat lehet hordani.

Meg az erkölcs...ha az ember kifesti a körmét,attól már árulja a testét?!

Sokszor elfeledkeznek arról is a pedagógusok,hogy attól még,hogy valaki szabálykövető ezekben a dolgokban /nem festi a körmét,térd alá ér a szoknyája...stb/ még lehet nagyon is negatív. Megbánthatja,lenézheti a többieket,keresztbe tehet másoknak.

Egy nőiesebb öltözéktől sem lesz senki romlottabb,egyébként is a kedvességre,a többi személy megbecsülésére és segítésére kéne inkább biztatni a diákokat ahelyett,hogy még zártabb és korlátozottabb személyiségűek legyenek.

2016. júl. 28. 13:17
 7/14 anonim válasza:
#3-as, nálunk lekapartatták ha észrevették. A nudeot engedték, szóval nem azért "tilos" mert egészségtelen, szerintem egyházi iskolában egy kategóriába sorolják a tilos rövidnadrággal és ujjatlannal.
2016. júl. 28. 16:11
 8/14 anonim válasza:
40%
Nálunk engedélyezik, a tetkót, piercinget is, nem szólnak bele abba hogy nézünk ki inkább az eredményeink érdeklik őket, hozzá teszem, hogy az egyik legjobb iskola az országban :)
2016. júl. 29. 00:33
 9/14 anonim ***** válasza:
Nálunk is engednek mindent, tetkó, piercing, mert valami olyasmi van a házirendben, hogy egy diáknak joga van a személyiségét a maga módján formálni
2016. júl. 31. 00:19
 10/14 anonim ***** válasza:
0%

A személyiség szó jelentése szerint egyéni jelleg, egyéni tulajdonságok, amelyek megkülönböztetnek minket a többi embertől.

Kifejtve azt írja, hogy lelki, jellembeli tulajdonságok, és szellemi értékek összessége, amelyeket egy ember a környezete felé mutat. Ez magában foglalja saját gondolkodását magáról és másokról, illetve azt, ami megkülönbözteti őt minden más személytől.

Benne van az illető reagálása a körülötte lévő dolgokra, az érzelmi szintja, a hozzáállása másokhoz, a felelősségvállalási képessége vagy éppen felelőtlensége.

Szóval, hogy is fejezi ki valakinek a személyiségét pl. a lakkozott köröm?

A kérdésre. Az iskola a tanulás intézménye, ahol a lényeg az ismeretszerzésen és nem a kinézeten, a külsőségeken kell, hogy legyen. A lakkozott körömre vigyázni kell, főleg, ha hosszú, nem figyel annyira a gyerek, ha a körmére figyel.

Persze, a körömrágós gyereknek biztos nem bánják, ha az arra való lakkféle van rajta, hiszen neki tényleg figyelnie kell, hogy bűntsa a körmét.

2016. aug. 21. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!