Hogyan vetted rá anyudat h megengedje, h leborotválhasd a lábadat?
Én 20 éves vagyok és pár éve borotválom, és nem erősödött meg egyáltalán. Amúgy sem vészes, úgyhogy csak nyáron szoktam, mikor rövidgatyóban járok. Nekem kb. 1 hét is kell, mire visszanő annyira, hogy kicsit borostás legyen, úgyhogy ezzel szerencsés vagyok(a hajam viszont rendes ütemben nő).
A szőrtelenítőnek is ugyanaz a funkciója, csak annyi, hogy az feloldja a szőrszálat, de attól még ugyanolyan gyorsan visszanő, mint borotvával. Csak annyi az előnye, hogy nem szúr.
A legjobb a gyanta egyébként, nekem attól több mint egy hónapig sima marad. Igaz nem túl olcsó...
Nekem nem parázott rajta anyám, igaz már vagy 16 voltam, de szerintem 12-13 évesen is megengedte volna. Azt mondta, ha zavar, szedjem le.
A húgomét is leszedtük mikor 13 volt, és nem szól érte semmit.
Egyáltalán nem erősíti, sőt, dúsabb se lesz. Gondolj már bele... A szőr a szőrtüszőből nő, az pedig a bőr alatt van. Te csak a szőrszál végét vágod le, amitől az egyenes lesz, nem lesz úgy elkopva a vége, így erősebbnek tűnik - csakúgy, mint a haj. Frissen vágva sokkal erősebbnek tűnik a hajvég is.
Sűrűsödni megint csak nem fog. Ez is csak logika és alapvető biológia. Egy szőrtüszőből csak EGY szőrszál nő. A borotva még mindig a bőröd fölött dolgozik, nem alatta, tehát köze nincs a szőrhagymáidhoz - akkor hogy a kanálba' sűrűsödne már?
Az meg, hogy egyesek (pl. én is) már 10-11 éves koruk óta borotválják, és 17-20 éves korukban már tök sötét színű, az azért van, mert borotválás nélkül is megerősödött volna. Gondoljunk csak bele ismét: nyilván azért szedtük le olyan korán, mert már akkor is erős volt, és zavart - és 10-12 éves korban még nagyon nem vagyunk kifejlődve...
Én amúgy nem mondtam el anyukámnak külön. Leborotváltam és kész. Vagy fél évig észre se vette, mert télen kezdtem. Nyáron meglátta, és megkérdezte, hogy hát én borotválom a lábam? Mondtam, hogy igen, mert zavart, hogy bundám van. Erre mondta, hogy jogos, és ennyiben maradtunk. Ő is nőből van, megértette - bár én is féltem tőle, hogy nem fogja megengedni.
Egyébként érvelhetsz még azzal is, ha anyukád makacs, és nem hajlandó felfogni, hogy nem erősödik az a fránya szőr, hogy "oké anya, de úgyse növeszteném meg többet, akkor nem mindegy, hogy erősödik-e, vagy sem?" :)
Sok sikert! ;)
17/L
(le lehet pontozni a korom miatt, nem érdekel ;))
Kérjél epillátort! Lehet, hogy szívesen hozna neked a nyuszi. A borotvától sok anyuka fél, hátha mégis erősíti a szőrt.
Mond, h muszáj epillálni, mert a suliban társadalmi elvárás :)
szerintem próbáld ki az epilátort. én is 12 voltam, amikor először szörtelenítettem a lábam. mondd meg anyukádnak, hogy úgy érzed már eljött az ideje. biztos megérti, ő is volt tini.
egyébként pedig a bortvától tényleg megerősödik a szőr, ugyanis gyorsabban kinő. nem sűrűsödik, de sokkal hamarabb kibújik a szőrszál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!