Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Az igaz, hogy a tükörben...

Az igaz, hogy a tükörben sokkal szebbek vagyunk? Ha igen, miért?

Figyelt kérdés

2016. jan. 3. 15:31
 1/7 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem ennek semmi valóságalapja nincs. Max. szebbnek látod magad.
2016. jan. 3. 15:47
 2/7 A kérdező kommentje:
Ez egy elméleti kérdés,sokan hangoztatják ,hogy ez így van.Én cáfoltam,viszont érdekelne mások véleménye is.
2016. jan. 3. 16:04
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A fotóhoz és talán a valósághoz képest szokták páran mondani, és azzal indokolják, hogy a tükör előtt mindenki úgy fordul és addig mocorog, amíg a legelőnyösebbnek látja magát, a fotó ugye pillanatkép, a valóság meg minden együtt.
2016. jan. 3. 16:11
 4/7 anonim ***** válasza:
95%
Amúgy én sem érzek így, mert tükörben jó alaposan meg tudok vizsgálni minden apró részletet, és ettől elveszik az összkép, mások meg jó esetben nem mustrálnak ilyen aprólékossággal.
2016. jan. 3. 16:14
 5/7 anonim válasza:

Igen így van. Tükörben a valóságnak pontosan a tükörképét látod, ami nem egyenlő azzal mint amit másvalaki lát, aki veled szemben áll. És mivel minden arc asszimetrikus egy picit, ezért van az, hogy te megcsinálod magad tükörben, ami tök jól néz ki, viszont mások akik szemben állnak veled nem fogják azt látni amit te.

Próbáld ki, hogy valakivel álljatok be a tükör elé. Sokkal "szebbnek" fogod látni, olyannak ahogyan ő magát. Minél nagyobb az asszimetria (pl oldalt elválasztott haj) annál nagyobb a különbség.

Ha mindenki prizma előtt vagy nem tükrözött kamerakép előtt szépítkezne, akkor sokkal "szebb" lenne mások szemében is.

2016. jan. 8. 13:50
 6/7 anonim válasza:
3-as, hogyan hasonlítom össze a tükörképem a "valósággal"?
2016. jan. 10. 15:30
 7/7 anonim válasza:
A tükör nem valóság, de az egyetlen különbség csak az oldalak felcserélődése. Semmi költői, egyszerű geometria. Nem magyaráz ez az égadta világon semmit. Én inkább arra vennék mérget, hogy a tükör előtt egyedül van az ember minden más szituációban kiszolgáltatva (vagy úgy érzi magát), és ez felnyomja a lécet fejében.
2016. jan. 10. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!