Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Mit tehetnék, olyan vagyok,...

Mit tehetnék, olyan vagyok, mint egy lufi?

Figyelt kérdés
Az a helyzet,hogy egy ideje akármit eszek,felpuffadok,ezért csak este eszek pár falatot,mert hatalmasra puffadok,inni is csak kortyokat tudok,mert nem fér belém. Mielőtt megjön kb.másfél héttel már puffadok ,de NAGYON,vizesedek és kívánom ilyenkor az enni,innivalót. Míg normál esetben késő délután eszek pár falatot,ilyenkor kb 10szeresét kívánom,ezt már megszoktam,de elviselhetetlen a puffadás,nem tudom elkerülni,hogy nap közben semmit ne egyek ilyenkor,máskor iszok egy energiaitalt,így vagyok 5ig kb. Tudom,nem normális,de az orvos sem mond semmit.. Kb. 2 és fél hét míg önmagam vagyok,puffadás nélkül. Egyébkent is puffadok,de csak,ha eszek,ilyenkor mielőtt megjönne kb.1,5 hétig a semmitől is. Az orvos nem mond semmit :(
2015. aug. 9. 17:35
 1/2 anonim ***** válasza:

Egyél rendszeresen, 3-5 alkalommal naponta, jó minőségű, házilag elkészített szendvicseket, főtt ételeket. Igyál sok folyadékot, ebben a melegben különösen fontos ez, egy részét helyettesítheted gyógyteával is, ami vízhajtó-, vércukorszint-szabályozó hatású, és segíti lebontani a zsírt a táplálékban: egy rész katáng, egy rész veronika, fél rész fehér árvacsalán. Kicsit főzni kell, étkezések előtt 5-10 perccel fogyasztani. Emellett pedig egyél lenmagot vagy lenmagpelyhet, ez segít a székrekedésen. Magas olajtartalma van, így hizlal nagy mennyiségben, de elég belőle naponta egy-két evőkanál is. Ha esetleg bármely étel után rosszabbul érzed magad, akkor azt hanyagold, pl. fehér kenyér, csoki, tejtermékek, vagy próbáld ki az allergénmentes/egészségesebb változataikat, pl. cukormentes csoki, teljes őrlésű tönköly- vagy rozskenyér, "laktózmentes", esetleg növényi tejek.

Mozogj egy keveset minden nap. Esténként megmasszírozhatod a hasad valamilyen alapolajban vagy krémben (mandulaolaj, shea vaj) elkevert fahéjolajjal. 15ml alapolajhoz elég kb. 10 csepp 100%-os olaj. Ez melegít, lazít a görcsökön, serkenti a bélmozgást.

2015. aug. 9. 17:58
 2/2 anonim ***** válasza:
mi az hogy nem mond semmit?? menj másik orvoshoz. amúgy szerintem inkább csak bebeszéled ezt a puffadást.
2015. aug. 9. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!