Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Ma már tényleg csak az a menö...

Ma már tényleg csak az a menö akinek iphone6-ja van?

Figyelt kérdés
Èn ezt nem èrtem...mindenki csak mindig a legùjabb galaxy s6-rol meg Iphone-rol beszèl,semmi màsról..manapsàg màr tènyleg senkit sem èrdekelnek a luxusmàrkàk mint pl a LV,Gucci,Tiffany&Co,stb...manapàg mièrt tesz rá mindenki arra hogy pl vkinek eredeti LV,Gucci,Prada cuccai vannak?vagy ez màr nem is menö??Ha valakinèk viszont pl Iphone6-ot làtnak akkor meg màr azonnal körbeugràljàk hogy van ez??sok fiatalt làtok kinai ruhàkba,vagy turisakba de kezükben az uj Iphone/S6..ti mit gondoltok?

2015. máj. 31. 00:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Az itt a baj, hogy egyáltalán felmerül a kérdés, hogy valaki "menő", mert valamije van. Bocsánat, de nekem ez olyan dedós szint.

Bár egyszer régen azt mondta nekem egyik idősebb kollégám: az hord kizárólag márkás cuccot, aki belülről üresnek érzi magát és így akarja kompenzálni. Nyilván ez csak részben lehet igaz. De pl van egy másik kollégám, aki sosem venne fel nem márkás ruhát - és igaz is az első gondolat. Szerinte csak az a minőség. Nem lehet vele beszélni, csak ruhamárkákról, emberileg: "nem valami pozitív ember", csak a pénz motiválja és rettenetes problémás az élete. Nyilván ebből nem lehet általánosítani, tudom.

De van egy korosztály, aki kifejezetten azzal foglalkozik, hogy mi menő és mi nem, ez kb 13 éves kortól felfelé jellemző. Mivel tanítok, ilyen gyerekek között vagyok, hallom a párbeszédeiket. Pl: akinek nem air max-e van, az már nem ember stb, de jó hír: az emberek többsége idővel kinövi ezt! És megjön az eszük. Van, aki így marad, mert sikerélménye lesz, hogy nem kell letennie semmit az asztalra és tiszteletet vív ki magának a szülei pénze miatt - és nem arra gondol, hogy ő érjen el valamit saját erőből mert sekélyes lesz és itt fog maradni ezen a szinten - az sajnos a kollégám szintjére fog jutni, ami egyáltalán nem irigylésre méltó.

Személy szerint sosem lenne szívem kiadni egy ruháért sokat, viszont a technikai dolgokra rettenetesen odafigyelek, míg a kollégáim megveszik a legdrágább felsőt, én a turkálóban azért 4et veszek és olyanokat, amit senki más nem fog hordani, de ott az i6-om, és szintén nem fogom mutogatni, azért van ilyen, mert kell, meg tele vagyok olyan alkalmazással, ami nagyon sok pénzbe került, és amik csak iOS-en futnak és a régi 3gs már kikészült, és ez is jó sok évig fog működni - remélem. Volt már alcatelem meg társaik de együtt nem húzták annyi ideig mint a 3GS így megéri. Ha a hatost annyi ideig tudom használni, mint az elődjét, már jól járok. Nekem kizárólag gazdasági megfontolás. Nem menőzés.

Viszont azzal az emberrel is baj van, aki körbeugrálja a másikat, mert mondjuk ott az i6. Miért? ... Azt hiszi, hogy nekiadja? Vagy mi? ... :) Mondom jó hír: értelmes emberek ezt kinövik ezt idővel. Van az életben nagyon sok tényező, ami ezt befolyásolni fogja, de az ember igyekezzen megválogatni a barátait. Mert az olyan barátok, akik a telefon miatt barátkoznak emberekkel és menőnek gondolják, azok nem valószínű, hogy sokáig ki fognak tartani az illető mellett, ha az illetőnek gondja lesz. Ha elveszíti a telefonját vagy pénz gondba kerül, jól nézze meg, ki marad mellette. :)

Higgyétek el, ez tapasztalat. Rengeteg dolgot láttam már.

2015. jún. 20. 09:13
 12/14 anonim ***** válasza:
Előző, sokmindenben egyetértünk, kivéve abban, amit az elején írtál. Én csakis márkás ruhákat hordok, abból is a a legjobbakat. Mert ezt szeretem. Nem érzem magam üresnek belülről, sőt! Boldog vagyok a leendő férjemmel, imádom a munkámat, amivel mellesleg jóval átlagon felül keresek. Ha kedvünk támad, kiugrunk Milánóba vagy Párizsba vásárolni és vacsorázni, sétálni egyet. Szóval nem okoz gondot megvenni mindenből a legdrágábbat. Átlagos családban nőttem fel, egyetem mellett dolgoztam, hogy anyukámtól csak kevés pénzt kelljen elfogadnom. Nem tettek alám sem lakást, sem autót, mert nem tudtak. Már mindegyik van, saját erőből. Mindenem Apple, mert a munkámhoz a legjobb, szeretem. Semmiben sem másabbak azok az emberek, akik megveszik a drága, márkás dolgokat. És nem AirMax szintről beszélek, hanem annál sokkal drágábbról. Ugyanúgy ismerek turkálóból öltözködő savanyú embert, mint teljesen átlagosan viselkedő gazdagot. Én is a földön járok, tudom honnan indultam.
2015. jún. 20. 12:13
 13/14 anonim ***** válasza:
Én igazából azt sem értem,hogy kik manapság a menők? Mitől lesz menő valaki? Ha jól tanul a suliba,akkor nem menő,hanem stréber. De ha rosszul tanul,akkor meg előbb-utóbb semmire sem viszi az életben. Attól menő mert vannak barátai? Kíváncsi lennék,hány igaz barátja van. Vagy attól menő mert elzárkózva él mindenkitől? Nem hiszem. Az iphone-ra visszatérve pedig,ha egy tininél látsz,azt úgysem ő vette magának hanem apuci a segge alá dugta.Ha meg egy felnőttnél,akkor az nem menő,csak gazdag.
2015. júl. 4. 12:03
 14/14 anonim ***** válasza:

Egy bajom van az Apple termékekkel. Az, hogy alig esik 30-40cm-t és máris darabokban. Lehet vannak olyan funkciói ami egy másik telefonnak nincs de akkor sem ér ennyit. Inkább csak a névért fizetsz. Itt van a Samsung és az S6. Itt inkább a rendszer a baj, szinte nevetséges feltörni. Ami most nekem van egy Lumia 635. És lehet fikázni, hogy nincs rá app meg minden de legalább nem törik és a rendszer is jó. És minek vegyek 300 ezres mobilt játékra mikor ott a PS4. És erre is lehet mondani mivel jobb egy 10 misis BMW mikor 60k-étt Trabantot kapsz. Csak az a baj, hogy ebben az országban nevetségesen sok az adó meg minden ilyen sz@rság ami addig felviszi a mobil árát, hogy már nem éri meg. Ruhákba maradok az olyanoknál mint a Levi's, Yoma meg az ilyenek. A Nike is régen jó minőség volt de mára sajnos divatmárka lett.

Itt vannak még pl.: a Dr. Dre fülesek ez sem azért több 10 akár 100ezer mert hű de jó minőség hanem mert divatmárka. Ha ennyit költök rá akkor már inkább egy Bajerdinamic, AKG vagy Sennheiser mert ezek tényleg jók. Egyszer vettem egy fülest 40k-ért ugye jöttek az oltások, hogy a Tescoba 7k-ért már fejes van de a kettőt meg is lehetet hallgatni. És az egyik 1,5 év alatt tönkrement a másik meg 6 éve mindig jó. Jött az oltás, hogy a fülesek úgy is szétszakadnak. Persze, ha nem vigyázol rá akkor igen......

2015. dec. 30. 23:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!