Csúfolnak az osztályban mert csúnya vagyok! Már nem bírom teljesen ki készültem. Mit csináljak?
13 éves lány vagyok. 7. Osztályos vagyok és már nem bírom. Állandóan szekálnak. Igaz nem vagyok valami szép de azért annyira csúnya se vagyok hogy ezt érdemeljem. Elmesélem röviden :
2 éve jöttem ebbe a suliba addig magán tanuló voltam. Nem nagyon voltam emberek között. Eleinte láthatatlan kisegér voltam. És ők ki is használták. Szép lassan el kezdtek kötekedni. 6. Osztályra én lettem az osztályban a nevetés tárgya. Nem szóltam vissza, féltem az emberektől. Most 7.be már nem vagyok szótlan de annál jobban csúfolnak.
- Amikor wc-n vagyok direkt benyitnak.
- Tesi nem hagynak öltözni folyton el veszik a ruháim.
- A hajammal szekálnak hogy milyen fős színe van. Olyan mint egy széna kazal....
- Amikor tesi játszunk pl: kiütő, foci, kézilabda... Mindig engem vesznek célba. Már kék zöld folt vagyok tőlük.
- A bajuszommal is szekálnak. A szám sarkában van egy kis bajusz. De alig látszik.
- A lábam nem szoktam borotválni.
- A stílusommal is bajuk van. Azt mondják olyan mintha zsákot húztam volna magamra.
- Nagyon magas vagyok. 176cm. Én vagyok a legmagasabb. Zsiráfnak csúfolnak.
- 82kg vagyok ami a magasságomhoz nem éppen ideális.
Meghallgatok bármilyen tanácsot. Kérlek segítsetek!!!!
Általánosban én is ronda voltam és engem is szivattak, ez mindig így szokott lenni. Habár én 8.ra megváltoztam, akkor már szépnek tartottak és ezután már mindenki krvának nevezett... nem sokkal jobb. De legalább nem nagyon tudtak mást beszólni.
Ha változtatni akarsz tedd meg. Magad miatt. El vagy hízva, ez idővel egyre rosszabb lesz, diétáznod kell és többet mozogni, eljárni futni minden nap. Ha lefogysz 6-7 kilót már akkor sokkal jobban fogsz kinézni. És ez nem olyan nehéz dolog. Ha a hajaddal is van gond menj fodrászhoz, a lábad miért nem szőrteleníted? Szerintem ez egy nőnél alap dolog, ahogy a hónalj szőrtelenítés is. Ha bajszod van szedd ki csipesszel. Magától nem fog eltűnni.
A szekálóknak meg vissza kell vágni, nem hagynak békén amíg tudnak veled szórakozni. Pl elveszik a ruháidat? Hát menj oda vágd a falhoz a szerencsétlen barmot jó erősen, aztán legközelebb majd meggondolja mit csinál.
Kedves Kérdező!
Véletlenül láttam meg a kérdésed. Azért írok, mert nagyjából ismerős a helyzet, én is nagyon sok ilyet éltem át általánosban és sajnos gimiben is. Én már jó sok évvel idősebb vagyok nálad, ráadásul a másik nemből.
Szerintem fontos lenne, hogy legyen valaki akihez fordulj a problémáiddal. Ez azért is fontos, hogy ha véletlenül elfajulnának a dolgok még jobban, akkor legyen valaki, akitől segítséget tudsz kérni. Ez lehet akár az egyik szülőd, vagy az osztályfőnököd, esetleg valami kedves tanárod, akiben megbízol. Vagy az iskolai pszichológus. Sok buta és primitív felnőtt van, akik lehet legyintenének a problémádra, de van olyan is, akik megvédenének.
A szekálások ellen nem tudom mit tudnál tenni. Én nem tettem ellene semmit. Max visszaszóltam, de nem tudom ez mennyire kifizetődő. Azt vettem észre, hogy mindenképpen provokálni akarnak. Éreztem, hogy fel akarnak húzni szavakkal és apró tettekkel, hogy én üssek először és akkor ők "csak visszaütnek" és "legálisan" jól elláthatják a bajom, mivel "csak visszaütöttek".
Ha nem érzed magad biztonságban velük, akkor megpróbálhatnád őket kerülni. Ha mosdóba mész, lehet érdemes lenned egy távolabbi mosdóba menned, akár másik emeleten. Ha nem hagynak öltözni és bántanak a tesiórákon, akkor megfontolhatnád, hogy kérj-e tesiből felmentést. (Bár ha felmentett vagy, akkor lehet még inkább irigykednének rád. Ugyanakkor addig sem vagy ott velük.)
A szünetekben megfoghatod a fontosabb cuccaidat és félrevonolhatsz. Ha vannak máshol barátaid, akkor menj közéjük. Ha a tanárokban bízol, akkor megteheted, hogy a tanári közelébe mész és ott lógsz, ahol nem mernek beléd kötni.
Megfontolhatod azt is, hogy iskolát válts. Ekkor fel kell készülnöd rá, hogy kaphatsz kérdéseket majd az új helyen, hogy miért jöttél át. Elmondhatod nekik az igazat vagy kitalálhatsz valami mást is.
Átérzem a helyzetet, mert baromi rossz így kiszorulni a társaságból. Engem minden tulajdonságomért szekáltak, ráadásul más-más osztályközösségekben. Bármilyen testi eltérésem volt, bántottak érte és gyakori volt, hogy fizikailag is kezdeményeztek valamilyen balhét. Ha csak megdobni tudtak egy fél radírral, már attól is jól érezték magukat. Rohadt kegyetlenek voltak.
Ugyanezzel a fajta viselkedéssel találkoztam a gimiben is, hiába jártam egy viszonylag jó nevű helyre. Rájöttem, hogy ezek az osztálytársak attól érzik jól magukat, ha bánthatnak valakit. Növeli a felsőbbrendűségi érzésüket. Alapjában véve buták és suttyók, rosszindulatúak azzal aki ki van szolgáltatva nekik és akiről tudják, hogy nem fog ártani nekik. De találkoztam olyannal is, amikor egy tanárok kedvence volt az "aggresszorom".
Én azt csináltam, hogy ahol csak tudtam, kivontam magam a társaságból. Inkább a tanárok látómezőjében akartam benne lenni, ahol nem tudnak bántani vagy kerestem egy olyan helyet, ahol nincsenek a többiek. Volt olyan tanárom, aki tudott arról, hogy időnként bántanak és ez a tanár sokszor megvédett. Volt olyan is, aki letojta az egészet és azt mondta, hogy én is olyan vagyok, mint ők (merthogy visszaütöttem és a tanár már csak azt akarta látni, hogy visszaütök).
Javaslom neked, Kedves Kérdező, hogy tanulj nagyon nagyon :) Komolyan mondom. Rá fogsz jönni, hogy csak ennek egyedül volt értelme az általános és gimis évekből. Próbálj meg valami jobbféle gimibe bekerülni, mert ezek biztonságosabbak az átlag helyeknél. Még ha bántanának is, akkor is csak mértékkel és sokkal kevesebb az aggresszió.
És legyél óvatos! Gondolkozz menekülési terveken, vagy hasonlókon. Mindig keresd azt a helyet, ami biztonságosabb a számodra. Lehet ez akár az első pad, ahol a tanár előtt vagy, ugyanakkor itt megdobhatnak hátulról és piszkálhatnak. A hátsó padban nincs mögötted senki, de ott már távolabb vagy a tanártól. És legyél éber! Akarj erős lenni lelkileg is. Én emlékszem, hogy nagyon "feszítettem belül", hogy erős legyek. Az akartam lenni, hogy kibírjam és tovább léphessek az ilyen kis aljas, szemét közösségekből.
Ha tudod már mi szeretnél lenni, akkor koncentrálj arra. Ha nem tudod, akkor lehet elkezdhetnél gondolkodni rajta.
Javaslom még, hogy keress magadnak hobbit, hobbikat. Nagyon idegörlő tud lenni a magány hosszú távon. Én valahogy érzelmileg kicsit bebábozódtam az érettségiig. Ez szükséges volt ahhoz, hogy átvészeljem azt az időszakot.
Ha nem bírod, érdemes lenne iskolapszichológushoz fordulnod vagy megkérheted a szüleidet, hogy keressenek neked egy pszichológust. Lehet sokat segítene, ha elmondhatod egy olyan embernek a problémádat, aki szakértő és pontosan ismeri ezt ami veled történik.
Nem ártana, ha önvédelmet tanulsz. Ez bármikor jól jön az életben és nagyobb biztonságban érezheted magad tőle. Csak óvatosan az alkalmazásával, nem kell mindenért támadni, ráadásul a szemét osztálytársaid túlerőben is vannak. Olyasmit keress szerintem, ahol nem csak azt tanítják meg, hogy védj vagy hogy üss, hanem azt is, hogy mikor támadj vagy menekülj, milyen helyzetben mit csinálj.
És felnőtt pasiként mondom, hogy ezek amikkel piszkálnak, na ezeket ne vedd a szívedre :)
176 cm? :D Rengeteg 180-190 vagy annál magasabb férfi van. Semmi gond a magas nőkkel :) Igen, magas vagy 13 éves létedre, de akkor mi van? Vannak ennél sokkal magasabb pasik. Komolyan mondom, hogy nincs miért szégyenkezned!
A súlyod? 13 éves vagy, nem vészes a súlyod. A kamaszkorod alatt akár le is fogyhatsz, úgy hogy semmit sem csinálsz. Emlékszem, hogy ekkortájt nekem is változott a testalkatom. Amúgy meg az a pár plusz kiló nem vészes. Viszont soha ne koplaltasd magad! És soha, de soha ne hánytasd magad (sokan ebben a korban és ilyen helyzetben kezdik el az önhánytatást)! Ha önerőből le szeretnél adni, akkor inkább sporttal próbálkozz. A diétákkal meg csak óvatosan, mert rengeteg buta diéta van, amik sokat tudnak ártani. 13 évesen még nem kéne tönkretenned magad.
Ha a szád sarkában van egy kis bajusz, azt eltávolíthatod, vagy beszőkítheted. Nem tudom milyen női praktikák vannak erre, de ha kedved van nézz utána. Sok nőnek nő egy pici bajusza és erre vannak már kidolgozott kozmetikai eljárások, hogyan érdemes kezelni. Ha nincs kedved, hagyd úgy.
A lábadat csak akkor borotválod magadnak, amikor jólesik. Senkinek semmi köze hozzá. Ha úgy hagyod, akkor sincs semmi.
A stílusod? Na ezen sztem egyáltalán nem kéne változtatnod. Zsákot húztál volna magadra? :D Azokat a lányokat szokták bántani ezzel, akik nem öltöznek kihívóan. És azok a lányok szokták bántani, akik qrvásan öltöznek. Öltözz úgy, ahogy neked jólesik! Ne hagyd magad az ilyen emberek által befolyásolni!
Felnőtt srácként mondom, hogy sokkal szimpatikusabbnak ítélem meg a szolid, nem kihívóan öltöző nőket, mint azokat, akik nagyon nőiesek akarnak lenni.
Én az egyetemen sokkal jobb és barátibb társaságba kerültem. Ott lettek barátaim, ismerőseim. Teljesen más a légkör, hidd el. És így utólag azt gondolom, hogy ez az ami számít. Egy osztályközösség csak 4 évig tart, az egyetemen kialakult barátságok pedig akár örökre.
Kitartás és légy erős! :)
skinhead vagyok. egy pár szép szavadba kerül és kedvtelésből 9-en kimegyünk és láncokkal péppé verjük őket ;) (csak ugratlak) én 181 cm voltam és 75kg 8.ban. csúnya is voltam mert egy kicsikori sérülés miatt nem nőtt egy nagy csikban hajam. végig az egész fejtetőmön és a heg kilépett a homlokomra is. ezzel sokat csúfoltak míg nem leborotváltam az egészet a f....ba. bár én fiú vagyok de tudom milyen ha csúfolnak mert ráadásul vörös is volt a hajam.... és eléggé szőrös fajta vagyok szóval mindenhonnan vöröslöttem. bekerültem egy társágba ahol skinhead lettem blablablabla innentől nem lényeges. amit ezzel el akartam mondani hogy olyanokkal vedd körül magad akik elfogadnak és változtass MAGADON.
egy honfitárs! kitartás(ez most neked szól)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!