Kontaktlencse? Hamar meg lehet szokni? Többi lent
Nem nehéz megszokni, pár nap, de -0.5-ös szemre még szemüveg is felesleges, nemhogy kontaktlencse. Szerintem legalábbis. Felesleges pénzkidobásnak tartom.
De persze lehet neked is, ha tudod kezelni. Optikában csináltass vizsgálatot és kapsz egy pár próbalencsét is. Aztán eldöntöd kell-e vagy sem. A színes lencse nem hordható minden nap, szóval azt nem éri meg venni, csak alkalmakra való, buliba, farsang, stb, és igen kényelmetlen, na meg ronda természetellenes is. nekem volt 3 fajta, egyikkel sem mentem volna emberek közé, olyan bénán néznek ki. Képeken szép pedig, valóságban meg gáz.
"szemüveggel el tunyul az ember szeme. nekem még 1 dioptriát rontott is.. ha tehetem szemüveg nélkül részben vakon futkározok a világba."
Kérlek, ne írj baromságokat, amikhez nem értesz!
A legfrissebb vizsgálatok és publikációk szerint a szemnek a legjobb, ha a lehető legpontosabban korrigálják a látáshibát. A jól beállított szemüveg nem rontja el a szemet. A szemed romolhatott bármitől, az, hogy először csak feles szemüveged volt, nem jelentette azt, hogy ott megállt a romlás, csak épp egy adott pillanatban ennyit mértek. Ha elkezdett romlani, akkor szemüveg nélkül is tovább romlott volna.
Szia! Én is 14 éves vagyok és nekem is van kontaktlencsém, igaz nekem kicsit magasabb dioptriájú van. Szóval odamész egy szemészhez és ő meg fogja vizsgálni, hogy biztos annyi-e még a dioptriád (ez csak azért van, mert a minuszosoknak egyfojtába romlik a látásuk aztán egyszer csak leáll pl.: anyukámnak kiskorába -1.75 volt aztán most -3.5-öst hord) szóval utána adni fog egy próba lencsét, azt nagyon gyorsan meg lehet szokni szerintem. Utána pedig meg kell rendelni és folyadékot is venni kell hozzá. Nem egy olcsó mulatság de nekem nagyon nagy áldás , hogy van ilyen, mert engem is nagyon zavart a szemüveg.
Amúgy a viselését meg lehet szokni nagyon könnyen, inkább a be- és kivételét nehezebb kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!