Mennyibe kerül egy kontaktlencse és hol, milyen üzletekben lehet kapni? Olyan kontaktlencsét akarok ami nem a látásomat, hanem a szemem színét változtatja, mert a látásom jó, csak a szememet akarom hogy kék legyen.
Figyelt kérdés
2015. jan. 20. 16:47
2/8 A kérdező kommentje:
és ezek egyszer használatosak, vagy ezekből is van különböző?
2015. jan. 20. 19:08
3/8 anonim válasza:
Az eoptikánál minden ott van a leírásban.
4/8 A kérdező kommentje:
köszi :D amit én néztem az 3 havi :D És még annyit hogy azt a szemésznél tudhatom meg, hogy mennyi a görbülete a szememnek, vagy mi? :D :'D Mert látok ott olyat, hogy görbület, és más boltokban a görbület nagyságát külön ki is kell választani. Szóval azt a szemész tudja nekem megmondani hogy az mennyi nálam?
2015. jan. 20. 20:03
5/8 anonim válasza:
Én nem is találkoztam még olyan lencsével, aminek nem 8,6-os lett volna a görbülete, szóval ezt passzolom... Az átmérőről tudom, hogy van kisebb-nagyobb.
De kérdezz meg egy szemészt, biztos, ami biztos.
6/8 anonim válasza:
A görbület fontos, a 8.6 az átlag, de sok embernek eltérő a szeme. Optikában kontaktlencse vizsgálat után megtudod milyen a te szemed. Talán még színes lencsét is tudsz próbálni ott.
7/8 anonim válasza:
Mindenképp menj előtte optikába, de még jobb, ha szemorvoshoz mész. Nehogy megrendelj valamit, és betedd! Én 15 éve vagyok kontaktlencsés, szemorvos tanított be, nála veszem a lencsét, ő végzi a kontrollt. Ez nem úgy van, mint a fogkrém, hogy megveszed és használod... 2-3 órás betanítás van, és utána is sokat szerencsétlenkedik még egy ideig a legtöbb ember (pl én is anno). Nem mindegy, hogy milyen a szemed bázis görbülete, a lencse oxigénáteresztése, átmérője, anyaga (ahány lencse, annyiféle anyagból készülnek), hordási ideje, víztartalma...stb. Ehhez mindenképpen szemorvosi ellenőrzés kell. Főleg, hogyha bármi komplikáció adódik, ő tudja, hogy milyen lencséd volt, és annak függvényében kezel adott esetben.
8/8 A kérdező kommentje:
rendben :)
2015. jan. 23. 21:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!