Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Mit gondolsz a kövér gyerekekről?

Mit gondolsz a kövér gyerekekről?

Figyelt kérdés
2010. febr. 12. 12:59
1 2
 11/20 anonim válasza:
100%
oda kellene figyelni jobban , hogy ne nassoljon és többet mozogjon
2010. febr. 19. 09:53
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Legtöbb esetben a szülő okolható sztem. Ha a gyerek életében már kezdettől fogva megszokott volna az egészséges étkezés, a mozgás, akkor nem lennének túlsúlyosak. Fontos, hogy a gyereket egész kicsi korában hozzászoktassák az egészséges élethez. Így később ez lenne a természetes számára. L/18
2010. febr. 20. 13:00
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Azt hogy a szüleik nem figyelnek rá.ill hogy nem érdekli őket a gyerek.Meg hogy nem járatják sportolni sem sehova jehova.rendben van h a gyereknek ennie kell,de nem feltétlenül annyit amennyi belefér.A gyerek nem tud gondolkozni,a szülőnek kell helyette.Azért van a szülő.Övé a felelősség.Csak lusta a szülő ahhoz hogy leüljön egy kalóriatáblázat és egy ilyet feltüntető szakácskönyv elé és összeállítsa a gyerek étrendjét és meg is főzze.Egyszerübb leültetni a tv elé csipszet zabálni.
2010. febr. 20. 13:58
 14/20 anonim ***** válasza:

Genetika ide vagy oda, szerintem egy gyerek kövérségéért az életmódja tehető felelőssé, na meg a szülei.

1. Mit eszik és mennyit? A szülőknek kell elöl járni a jó példával, hogy csoki helyett van aszalt szilva, stb...

McDonald's legyen elég havonta 1x, nem naponta, chips helyett lehet sajtot készíteni, minden csak szokás kérdése.

2. Mozogni kell! Nem a sz.gép előtt kell hagyni punnyadni a gyereket. Nem kell feltétlenül sportolni, de lehet nagyokat sétálni naponta fél órát apával vagy anyával, nem?

3. Kóros elhízásnál mindenképpen orvosi kivizsgálást kell csináltatni, mert lehet betegségtől is a kövérség, s a kövérség komoly betegségeket okozhat.

4. Mikor lesz már normális kaja a menzákon??? A minap olvasgattam egy óvoda étrendjét, siralmas! Még mindig ott tartunk, ahol az én óvodás koromban tartottunk, pedig azóta eltelt vagy 25 év. Ha az állam nem támogatja az egészséget, az óvodák biztos találnának rá megoldást a hazai gazdák közreműködésével.

Na én hirtelen ezeket gondolom a gyerekek kövérségéről.

2010. febr. 21. 10:32
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

ha te vagy a kövér gyerek sztem foggyá le.:D

am én se szeretem őket.. :SS

2010. febr. 21. 19:22
 16/20 anonim ***** válasza:
azt hogy a szüleik nem foglalkoznak velük és nagyba leszarják hogy mit eszik és mit csinál a gyerekük. nem a gyerekek hibája bár néha igen
2010. ápr. 8. 10:09
 17/20 A kérdező kommentje:
igazatok van, mikor arról írtok,hogy az ilyen gyerek szülei nem foglalkoznak a gyerekükkel, nem érdekli őket a gyerek,stb. :'(((
2010. ápr. 21. 17:17
 18/20 anonim ***** válasza:

Szar lesz neki amíg le nem fogy...vagyis attól kezdve, ahogy bekerül a suliba. Tudom, mert én is túlsúlyos voltam mindig is! De kiharcoltam magamnak a tiszteletet, bár nehéz volt.

Na de: a szülők, nagyszülők, mikor van a háznál egy pici gyerek vagy 1)lesik minden kívánságukat és ha csokiért üvölt a gyerek rohannak és nyomják be neki...ugyan ez csipsszel, vagy bármi felesleges szarral. Sosem hallottam még gyerek szájából, hogy KÉÉÉÉREK ALMÁÁÁT...de ha azt szokná meg és jó minőségű, finom gyümölcsöket kapnának, akkor arra lenne igényük.

másik eset 2) mikor így akarnak jópofák lenni az olyan szülők, akik szarnak a kölökre...jaj, hoztam neked csokit, csipszet stb. és leteszik a TV elé a csipsszel, kb mindegy csak legyen csöndbe el.

A lényeg, hogy NEM a gyerektől kell undorodni kedves értelmes válaszolók, hanem a szülőkre nézni rossz szemmel. És figyelni a saját kölkötökre majd, ahogy én is tenni fogom!

2010. okt. 3. 02:20
 19/20 anonim ***** válasza:

Azt, hogy nehéz életük lesz, ha a szüleik nem tesznek azért, hogy fogyjanak le. Egy gyerek esetében ez abszólut a szülő felelőssége, neki kell példát mutatnia, ne egy 7-8 éves gyerektől várjuk már el, hogy magától felfogja, hogy egészségtelen ahogyan eszik.

Gyerekként én is dagadt voltam, mert anyámék elkényesztettek, ha csokit akartam, akkor megkaptam. Meg is lett ennek az eredménye, 12 éves koromra 100 kg lettem, 16 éves koromra pedig 135 kg a 182 cm-es magassággommal. Aztán nem tudom, miért tényleg de VÁLTOZÁS történt. Azt vettem észre, hogy egyre többen mondják, hogy fogytam, aminek örültem. 17 éves koromra 120 kg-ra mentem le, következő évre 105-110 kg-ra, aztán 2009-re már 100 kg-ra lementem. Számomra az volt öröm, hogy már lementem 95 kg alá. Ma már hálistennek mindent megteszek azért, hogy ne legyek kövér: futok mindennap 15 percet (akár esik, v. havazik), úszom heti 3-szor, nem iszom kólát, nem falom a sütiket, meg nem eszem tonnaszámra a csokit. Normális ételeket eszem, nem élek mekin és társain.

Nem volt könnyű a gyerekkorom, nem voltak barátaim, csúfoltak, hogy milyen dagi vagyok. Igaz eléggé gátlásos, szégyenlős gyerek voltam.

Szóval azt gondolom, hogy segítség KELL nekik.

20/F

2010. nov. 29. 22:28
 20/20 anonim ***** válasza:
szomorú téma, de a szülők hibája. sok kövér gyerek el van kényeztetve, és kihisztizi magának az édességet. egyébként sajnálom őket, mert sokan csúfolják, bántják a kövér gyerekeket, nem csinálhatják azt amit a vékonyabb társaik, pl. mozgás, játszás, stb.
2011. ápr. 27. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!