Hogyan közöljem szüleimmel, hogy borotválkoznom kell? 18/F
megértem, hogy félsz...de előre szólok, hogy sokan nem fogják érteni 18évesen mitől félsz... de én megértelek, mert én is félek még az ilyen dolgoktól is, nyilván neked se túl jó a kapcsolatod a szüleiddel (16/L):)
ha nem akarod elmondani tovább titkolhatod, majd észreveszik..emiatt nem köthetnek beléd..vagy egyszerűen csak állj eléjük, hogy nézzétek mit vettem, tök jó nem? ilyen lazán...mintha azt mondanád vettél egy tusfürdőt:D szerintem nem fognak ellenkezni ;)
Mit kell ezen közölni, nem nagyon értem.
Ha borotválkoznod kell mész és borotválkozol, hagyd ott a borotvát a fürdőben a szekrényben vagy valahol, ezzel is közlöd szavak nélkül...
De mivel felnőtt vagy, nem kell külön bejelentened hogy borotválkozol, ez természetes és észrevették már maguktól is... szerintem ők sem értik miért titokban csinálod...:DD
Szerintem aki nem él burokban, az tudja, hogy egy 18 éves férfi már borotválkozik.
Egyébként meg nem kell félni, a férfi lét természetes velejárója. Csak gondolom, némely szempontból intim dolognak érzed, illetve ezt szimbolikusan úgy is érezheted, hogy már nem vagy gyerek, és talán ettől is félsz, hogy már nem a "kicsi fiuk" leszel.
Igazából tényleg nem értem hogy miért félsz ezt bevallani. Én 16 éves koromban megkaptam az első borotvámat, meg borotvahabot és ennyi volt, tökre örültem neki. Ez olyan természetes dolog mint a fürdés, semmi különös nincs benne, nem égő, nem ciki. Ez a férfiasodás egyik első fázisa! :)
25/F
Mitől félsz? Nem az a kérdés, hogy miért, hanem, hogy mitől? A visszautasítástól? Vagy attól, hogy furcsán fognak nézni? Miért néznének? Eleve 18 évesen szerintem a szüleid beleegyezése nélkül is vehetnél magadnak borotvát. Mi a bűn abban? Nem feleslegesen költöd el a pénzt!
Ha meg ilyen "értelmetlenül szigorú" típusok, akkor menj oda, és mondd el, hogy "Szeretnék egy borotvát". Ennyi.
Én 16 éves vagyok, és lány. Ha elmennék, és vennék magamnak egyet, utána (fölöslegesen) elújságolnám a szüleimnek, akkor azt mondanák: "Oké, kislányom!"
Mert mi értelme lenne megtiltaniuk? Mi értelme lenne furcsálniuk? Hisz semmi furcsa nincs abban, ha szükségem van egy borotvára, ezért veszek magamnak egyet.
De van ez a tipikus buta szülő effektus is, amikor valami baja van az életben, szerencsétlennek érzi magát, nincs kinek parancsolnia, hát uralkodik a gyereken, és a "csak azért, mert azt mondtam" logikát alkalmazza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!