Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » 14 éves lányom műkörmöt, és...

14 éves lányom műkörmöt, és szőke melír csíkokat szeretne a hajába. Szerintetek mit csináljak? Engedjek neki, vagy ne?

Figyelt kérdés
2010. jan. 27. 17:32
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
28%

Ezt kapjátok ki. Nálunk nem lehet hajat festeni, körmöt festeni, vagy akár műkörmöt hordani. A piercingről és a tetkókról már nem is beszélve. A ruha se mind1, hogy milyen: nem lehet ki a hasunk, a vállunk,nem lehet mély vágású a felső és shortban sem lehet iskolába járni.

De mivel én egyiket sem akarom csinálni, ezért nekem teljesen mind1 :)

2010. jan. 27. 19:18
 22/33 anonim ***** válasza:
72%

Utolsó: Nem egy suliba járunk véletlen? Mert kivétel nélkül mindegyik szabály van nálunk, de mostmár senkit sem érdekel, mindenki csinálja.

LBnek 11 évesen lett melíroztatva a haja. Beszólogattak a tanárok, de őt nem érdekelte, és aztán meg fél iskola bemelíroztatta a haját :P. Másik LB 12 évesen rakatott vörös csíkokat a hajába. Nekem anyum azt mondta, h majd 8. végén vagy 9. elején melíroztassam a hajam, előbb ne, szóval most várok. Meg műköröm is esedékes még idén mert rágom a körmömet.

Szerintem engedd meg a lányodnak, elvégre ezek nem olyan nagy dolgok! :)

13/L

2010. jan. 27. 19:48
 23/33 anonim ***** válasza:
40%
Egy tesi órás sztorim van nekem is. Osztálytársamnak a kosárlabda leszedte két műkörmét, szóval vigyázni kell. Egyébként ha elmentek egy körmöshöz, meg tudja csinálni szerintem olyanra, aminek műköröm hatása van, de valójában az igazi körmét festi ki. És akkor nincs az, hogy kényelmetlen vagy leesik, és nem dobtok ki feleslegesen pénzt.
2010. jan. 28. 11:07
 24/33 anonim ***** válasza:
59%

19:13

igazgatóit?:O

úristen apácazárdában éltek?xD

nálunk minden 2. csajnak van, meg a legtöbb tanárnak is.

2010. jan. 28. 15:09
 25/33 anonim ***** válasza:
Szerintem nyugodtan engedd meg neki, nála évekkel fiatalabb lányok is festik a hajukat pirszinget hordanak stb. Ez kicsit túlzás és ezt ne is hagyd neki, de azért valamit mindenképp engedj meg neki, még akkoris ha csak felvágásból csinálja. Manapság sajnos a külsőségekkel lehet csak beilleszkedni, azt meg gondolom nem akarod hogy a lányodat kiközösítsék mert nem divatos és nincs neki ez az amaz. Másfelől meg ha nem engeded meg neki akkor a tudtod nélkül festi be a haját vagy megy el műkörmöshöz.
2010. febr. 3. 03:18
 26/33 anonim ***** válasza:

Légy jó anya / apa, és magyarázd el neki, hogy a műköröm miatt sok tanárnak talán negatív véleménye lesz róla. Bár attól függ milyen tanárai vannak, de akadnak néha elég maradiak is. Amúgy sem szerencsés tesi, stb miatt. Én barátnőmnél úgy oldaottam ezt meg, bár ő már 21, hogy vettem neki 20 körömlakkot, csicsásakat, színeseket, és ott kiélheti a kreativitását. De amint lesz műkörme, visszaveszem őket. Ez a feltétel.

Melírról meg annyit, hogy ugyebár a csíkokban nem festét történik, hanem hidrogénezés, így eléggé roncsolja a hajat, mondd meg neki, és ha ez még szárazon hajvasalással ois párosul, akkor annyira fognak töredezni a hajszálai, hogy váll fölöttig le kell majd egyszer (fél év / év múlva) vágni a haját. Namost ha ennek tudatában még szeretné, hadd csinálja, egy melír nem számít extrém hajviseletnek ma már iskolákban sem szerintem. Én a körömről viszont lebeszélném, vagy ráveném valahogy, hogy felejtse el. Szóval szerintem manapság a tiltás csak ellentéteket vált ki, inkább beszéld meg vele a dolgokat, minthogy engedélyezz, tilts. Mindenre van mellette, és ellene szóló érv...

27/F, aki munkájából adódóan nagyon sokat van 14-20 évesek közt :)

2010. febr. 3. 09:02
 27/33 anonim ***** válasza:

Ez attól fögg milyen nevelést adtál neki. Ha alapjában egy rendes, megbízható lány, akkor egy-két melírtől és műkörömtől még nem fog elku*vásodni. Ez csak amolyan tini lázadás, a legkokosabb, ha kivárod a végét. Minnél jobban tiltodd, annál jobban csinálja! Habár én fiú vagyok, de én pl 14-évesen (ami nem is volt olyan rég) hosszú hajat növesztetem, mint egy EMO-s és nem voltam hajlandó levágatni. De rá egy évre amikor 15 lettem (

és vagyok most is) már csak nyűg lett, és inkább levágattam. A mai napig is szőrnyülködve nézek a diákomra, amin a ballagási fotóm szerepel. 'Mint egy rossz hippi!' Anyám csak annyit mondott erre, hogy ha nem hagyta volna hogy hosszú hajam legyen, akkor még máig is tartana ez a mániám. Szal engedd meg neki, csak vigyázz, hogy nehogy elszaladjon vele a ló.

2010. febr. 3. 16:58
 28/33 anonim ***** válasza:
Igen, ebben is van valami...
2010. febr. 4. 09:15
 29/33 anonim válasza:
Nekem 12 évesen volt festve a hajam szőkére és félévre rá ki is jött :) most 14vagyok és...mostmérnem festeném be,de nem lett tőle bajom.Műkörmömmég nem volt és nem is szeretnék.(:
2010. febr. 4. 13:30
 30/33 anonim válasza:
Ui.csak melírok voltak benne :) /előzővoltam.
2010. febr. 4. 13:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!