Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Miért kell szidni az olyan...

Miért kell szidni az olyan lányokat, akik nagyon vékonyak?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok és főiskolás, jelenleg van egy barátom! A genetika úgy alkotott össze, hogy jóformán csont és bőr vagyok, homokóra alakkal és 180cm-sen. Eszek normálisan, csokit, nasit, főtt kaját, de sokan megszólnak, hogy jéé milyen vékony vagyok (nem jó értelemben)! Sok újságban és cikkben olvasom, hogy csak a kutyák játszanak csontokkal, gondolom azért, mert a népesség nagy többsége el van hízva és hogy könnyítsen a lelkükön, ezt találták ki! Igen, de mi van az olyanokkal, mint én, akik tök vékonyak? Mi csak a szidást kapjuk.... és nem direkt csinálom, szeretnék én is duci lenni, hiszen tényleg így van, ki szereti a csontokat? Jó, ne egy bulémiás csatakancára gondoljatok azért, de elég vékony vagyok... Lányok és fiúk, tényleg elítéltek minket ezért? A párkapcsolatomra is rossz hatással van, ugyanis már alig merek kimenni az utcára a barátommal, mert bennem van az, hogy úr isten, mit gondolhat az, aki szembe jön velem, mert már annyiszor megszóltak és a barátom előtt sem merek már vetkőzni és mutogatni magam, mert tényleg nem látom szépnek magam. És ezt ő is megsínli, ő is küzd a kilókkal, de ő a másik véglet, nem nagyon duci, csak van egy kis aranyos sörpocija :) Ha kapok a súlyomról kritikát, rögtön ideges leszek és nem eszek normálisan, így meg fogyok, de a barátommal is veszekedtem már erről... Hogy szerezhetném vissza az önbizalmamat, hogy a barátom se lássa rajtam, hogy "küszködök"? Egyre több a veszekedés emiatt, de nem tudom magam elengedni.. 1,5 éve vagyunk együtt, mindig is vékony voltam, de nem tudom mi lett az emberekkel, most sokan mondták a vékonyságot rám és ingerültebb lettem az elmúlt időkben... hogy küzdhetném le ezt?

2014. júl. 18. 16:48
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Félek, ha elkezdek gyúrni és idegesebb állapotban leszek, csak fogyni fogok jobban... :S Köszönöm a válaszokat! :) Nem csak egy agy két ember mondta ezt, hanem több ember is.... nekem is ugyanúgy rosszul esnek ezek, mint a duci embereknek, én szeretnék husibb lenni, hogy lehessen rajtam mit fogni és a ducibb nők mellett vagyok, őket látom szépnek, jó, nem az agyonra elhízottakat, de van pár olyan barátom/ barátnőm, soha nem szólítanám meg ezért őket, mert tudom, hogy rosszul esne nekik... mindenki tisztában van már ennyi idős korára, hogy mik az erényei és hátrányai, sok ember allergiás, ha megemlítik a testsúlyát, köztük vagyok én is és nem értem, ha magáról ezt mindenki tudja, akkor miért nem bírják megtartani maguknak... igen, az számít, hogy a barátom hogy fogad el, de még se tudok már ennyi ember véleménye mellett már elmenni :(
2014. júl. 18. 17:08
 12/22 anonim válasza:

Én duci vagyok, engem ezért cseszegetnek és néznek le. Nem érdekel már, mert rájöttem arra, hogy akik beszólnak, azoknak soha semmi nem lesz elég jó, és mindig fognak találni valamit amiért beszólhatnak.

5 hónapja váltottam életmódot az egészségemért... a férjem úgy imád ahogy vagyok, szóval nincs az, hogy piszkálna... az nálam csak ellenkező hatást ér el... begubózok és eszek szomorúságomban...nem bántott soha, mert szeret, és ez az ami fontos. Erőt gyűjtöttem, és az egészségemért elkezdtem máshogy enni, mozogni...5 hónap után mutattam egy képet anyámnak, hogy nézd itt tartok a fogyásban, amin egyértelműen látszik hogy ment le.... erre benyögi, hogy én elhanyagolom magam:D érted, 5 hónap fogyás után én elhanyagolom magam....

Ennyit a beszólogatókról.

Ha nem sovány lennél, hanem átlagos vagy duci, akkor az lenne a bajuk...És tudod mit? Leszarom, így nőiesen :D Hogy mit mondanak mások...Nem kell foglalkozni mások véleményével.

Ha valaki beszól, mond azt, hogy te csinosan vékony vagy, és nem kell irigykedni... Amúgy én megvesznék egy olyan testért ami nem hajlamos a hízásra... tudod mennyi szenvedéstől kímélne meg?:D

2014. júl. 18. 19:19
 13/22 anonim ***** válasza:
28%

Hogyan várod el, hogy tiszteljék a vékonyakat, mikor te magad is bántod a nálad kisebbeket, és a súlyos betegséggel, mint a bulémiával szenvedőket csatakancának nevezed, holott az étkezési zavaroknak köze sincs a testsúlyhoz? Hogy képzeled, hogy egy komoly betegségben szenvedőt is csak az alapján ítélsz meg, hogy mennyire vonzó lehet mások számára, és ennek tetejébe mégis mi a f-sz jogon várod el, hogy téged senki, de senki bírálni ne merészeljen?

Olyan társadalomban élsz, ahol egy nő akkor csinos, ha vékony, a divatos diéták az éhezéssel és az alultápláltsággal egyenlőek, veszélyesek és egészségtelenek, ahol a kövér nő nem ember, ahol a kövér embert folyamatosan szégyenérzetbe hozzák az életmódjától függetlenül (mert tévedés ne essen, nem csak mcdonaldson zabáló embereken van fölösleg, micsoda meglepetés, jó reggel!), és te vagy azon kiakadva, hogy a kövéreknek ebből rohadtul elegük van?

Mégis mi jogon? A társadalom szemében te vagy a mintapéldány, úgyhogy fogd be a szádat.

Nyilvánvalóan senkinek sem kellene bántani senkit, ez lenne az ideális állapot, és a teste miatt szégyenbe hozni bárkit is ritka nagy tahóságra és unintelligenciára utal, de míg te siránkozol, hogy bántanak, mert sovány vagy és esetleg megbántották az érzéseidet(miközben te ugyanúgy csúfolod a nálad vékonyabbakat, és a betegségben szenvedőket, tehát te sem vagy jobb, kisanyám), addig neked meg van az a privilégiumod, hogy a tévéből a te alakod integet vissza neked, megerősítvén, hogy te sz-rtad a spanyol viaszt.

Egy dolog, hogy rosszul esik a bántás, mindenkinek rosszul esik, én sem szeretem, ha a vékonyságommal cikiznek, de azért ismerd már fel, hogy míg a kövéreket a társadalom kirekeszti, téged befogad, függetlenül attól, hogy ők lehet hogy sokkal értelmesebbek nálad.

2014. júl. 18. 19:53
 14/22 A kérdező kommentje:
Tudod a bulémiásak például maguk választották ezt az utat, senki nem kényszerítette rá őket, hogy megtegyék, ellenben velem, aki nem tud kezdeni semmit a súlyával! A bulémiásokat miért védjem, ha ők maguk választották ezt az utat? Ha már belefolytak, nehéz kikeveredni belőle, mert ugye függőséget okoz, megfelelési kényszerük van ők tudnak változtatni? Persze, hogy tudnak! Nekik van választásuk, nekem nincs! Igen, meg van másokról a véleményem, magamról is, hogy mennyire gizda vagyok, de nem tehetek róla! Érzed a különbséget? Képes vagy erre a borsónyi agyaddal? Éppen erről magyaráztam, hogyha nem tud tenni ellene, akkor miért ítélném el? A nagyon ducikkal se lehet mit csinálni, genetika, az se szép látvány, ugyanúgy, mint az én esetemben a soványság! De én nem teszem ezt szóvá, mindenki úgy fogadja el a másikat, ahogy van! Hogyha meg bulémiás vagy anorexiás, azt kilehet nagyon nehezen kezelni, jó sok akarat kell hozzá! Nekik van választásuk, nekem nincs! Fogd fel!
2014. júl. 18. 21:14
 15/22 anonim válasza:

"azért ismerd már fel, hogy míg a kövéreket a társadalom kirekeszti, téged befogad"

ez bizony így van...

2014. júl. 18. 21:56
 16/22 anonim ***** válasza:

Mennyire ostoba liba vagy, hogy szerinted a bulémiások maguk választották az utat!

A bulémia egy nagyon komoly mentális betegség, és csak annyira választás kérdése, mint a depresszió, a pánikbetegség vagy a skizofrénia.

Gratulálok.

Hányingerem van a hozzád hasonló tudatlan, privilégiumos fehér kislányoktól, de komolyan. Ha szerinted komolyabb, az, hogy te alkatilag nehezen hízol annál, hogy emberek mentális betegséggel küzdenek, aminek az eredménye komoly egészségkárosodás lehet, akkor hihetetlenül hülye vagy, és egyáltalán nem tudlak sajnálni amegfelelési kényszereddel együtt.

Takargasd magad akkor a pasid előtt, és legyél abban a hitben, hogy neked mindenkinél rosszabb, holott a társadalom téged ajnároz és nem rád rakja a stigmatizáló jelet.

2014. júl. 19. 09:27
 17/22 anonim ***** válasza:
Olyan meg nincs, hogy nem tudsz hízni. Van, aki alkatilag nehezen hízik (én is olyan vagyok), másnak a fogyás nehezebb, de megfelelő étrenddel és edzéstervvel még vért izzadni se kell hozzá.
2014. júl. 19. 09:29
 18/22 A kérdező kommentje:

"A bulimia nervosa okai lényegében ismeretlenek. Alapos pszichiátriai feltárás mellett mindig fellelhető valamilyes személyiségzavar, gyermekkorban elszenvedett traumák, szeretet utáni vágy, magány, önértékelési zavarok. Genetikai eredet nem valószínűsíthető. A karcsúság vágya, mely rendellenes étkezési szokásokat eredményez, csak részben ad magyarázatot. Ezek inkább csak elindítói a folyamatnak. Az önértékelési zavar lehet az elsődleges, melyben a beteg önmaga elviselésére képtelen. A bulímia jelentkezésekor a folyamat önfenntartóvá válik. A beteg attól való félelme, hogy érzései kicsúsznak az ellenőrzése alól, súlyosbítja a bulímiát, mely az egész személyiségen eluralkodhat. Olykor a táplálkozási rendellenesség elindítója az unalom, depresszió vagy harag, különösen akkor, ha a beteg magányos."

Csak hogy tisztában legyél a dolgokkal ;) Lehet gyógyítani és előzményei vannak, de nálam NEM lehet, mert GENETIKA és nincsenek előzményei pajti! Sajnálom, hogy ennyire undorító emberek élnek a Földön, akik tudatlanul beleszólnak olyan dolgokba, amikhez nem is értenek, de már csak azért is írnak, hogy tudjanak kötözködni, mert otthon nincs senki, akibe beleköthetnek, mert vagy már letojják a véleményüket és nem foglalkoznak vele vagy nincs is senkijük :D Nem baj, ne add fel, találsz mást, akinél lehetsz okosabb, ne add fel! Tudod a gyogyóban találsz Veled egyenrangú félt, ott keresd az embered! :) :) :)

2014. júl. 20. 23:08
 19/22 anonim ***** válasza:

Persze, hogy ki lehet belőle kezelni az embert, de aki egyszer mentális zavarokkal küzdött, az élete végéig viseli a következményeit és vissza is eshet.

Olyan nincs, hogy nem tudsz mit kezdeni vele, és, mint mondtam, ha szerinted neked szarabb, mint egy beteg embernek, akkor bizony rettentő ostoba vagy. Nyalj majonézt, az hátha felhízlal. A színe pedig pont illik a privilégiumos kis popódhoz.

2014. júl. 21. 22:20
 20/22 anonim ***** válasza:

Nem kötözködök veled, hanem felhyvom a figyelmet a hatalmas tudatlanságodra. Tisztában vagyok vele, mi a bulémia, nem egy ismerősöm szenvedett tőle, én magam pedig orvosira járok.

Én elhiszem, hogy könnyebb a genetikát okolni, mint ténylegesen elkezdeni dolgozni a testeden, de a te lustaságod és figyelemzavarod nem az én problémám.

2014. júl. 21. 22:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!