Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Másnapra "tönkrement" cipő...

Másnapra "tönkrement" cipő esetén létezik valami garancia?

Figyelt kérdés

Tegnap előtt vettem egy piros magassarkút, ilyen kis "szőrös" volt a felülete. Tegnap egész nap az volt rajtam, egy ballagáson voltam. Csak olyan átlagos dolgokat csináltam benne, mint hogy sétáltam, lépcsőztem, táncoltam. Nem rémlik egyetlen olyan eset sem, hogy valaki rálép a lábamra, vagy valamibe belerúgok. Semmi ilyesmi. Egyszerűen csak a használattól tönkrement. Egy nagyobb felületen ez a piros "szőr" lekopott, és alatta természetesen fekete a cipő, nem piros, tehát nagyon látszik. Így újra föl sem tudnám venni....

Ilyenkor lehet valamit tenni? Vagy egyszerűen csak így jártam, rossz minőségű cipőt vettem, fogadjam el?

Mert ez azért mégis csak sok, hogy már másnap ez történik vele. Nem ezért fizettem érte....

2014. jún. 15. 13:01
 1/3 anonim ***** válasza:
Visszaviszed oda, ahol vetted. Ha 3 napon belül viszed vissza, akkor ki kell, hogy cseréljék. Már ha ők is elfogadják azt, hogy anyaghibás és rendeltetés szerűen használtad a cipőt. Ha nem fogadják el, akkor elküldik egy 'független' szakértőhöz, aki megszakérti, hogy a cipő anyaghibás vagy te tetted tönkre. Előző esetben visszatérünk arra a pontra, hogy kicserélik a cipőt, utóbi estetben pereskedhetsz a pénzedért.
2014. jún. 15. 13:28
 2/3 A kérdező kommentje:
Azt tudod esetleg, hogy a három napba a hétvége beleszámít-e? Mert nagy bevásárlóközpontokban nyitva van szombaton, sőt szerintem vasárnap is a bolt. Ez a három nap munkanap, igaz?
2014. jún. 15. 16:17
 3/3 anonim ***** válasza:

Jó eséllyel elveszik tőled a cipőt, hogy bevizsgáltatják és 30 nap múlva kapsz egy papírt, hogy nem rendeltetésszerű használat okozta a kopást.

Sajnos hiába van igazad, a garanciális kötelezettségekből a boltok annyit tartanak be, amennyit nekik tetszik.

2014. jún. 19. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!