Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Miért egyre gyakoribb a szőke...

Miért egyre gyakoribb a szőke hajszín?

Figyelt kérdés

Mostanában egyre inkább azt látom, hogy az összes kisgyereknek (1-7 éves) egészen világosszőke haja van, akkor is, ha mindkét szülő barna.

Ilyen színre gondolok: [link]

Amikor én voltam ovis (´90-es évek), nem volt gyakori, konkrétan egy csoporttársamra sem emlékszem ilyen hajjal.

Amikor a húgom járt (2000-es évek eleje), már volt egy-kettő, most meg minden második gyerek ilyen szőke.

Oké, hogy a babák világos hajúak, aztán bebarnulnak, mert láttam már 7-8 éves kislányokat is szinte világító szőke hajjal.

Hihetetlenül tetszik ez a hajszín *.*

2014. jún. 4. 01:36
 1/6 anonim ***** válasza:
84%
Rossz a megfigyelésed.
2014. jún. 4. 01:58
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Inkább az ellenkezője az igaz.

A szőkék a mai kutatókat is annyira foglalkoztatják, hogy tucatnyi csoport boncolgatja mostanában is a nagy kérdést, és szerintük is kérdőjeles a jövőjük. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése szerint például még mindig nagyon kevesen rendelkeznek a természetes szőkeséget meghatározó génnel, így arra tippelnek, hogy nagyjából 200 év múlva tényleg eltűnnek. Az ENSZ egészségügyi szervezetének tanulmánya szintén hasonlóról számol be, mégpedig, hogy az utolsó szőke 2202-ben fog megszületni Finnországban.

2014. jún. 4. 02:15
 3/6 anonim ***** válasza:
Én oviban tejfölösszőke voltam, mire elsős lettem a suliban, addigra meg középbarna..Nagyon sokan bebarnulnak 7 éve korukra.
2014. jún. 4. 07:13
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Úgy lehetséges ez, hogy nem igaz amit írsz. Sőt, inkább az ellenkezője igaz. Én pl. a 90-es években voltam ovis, és ilyen szőke hajam volt.
2014. jún. 4. 07:45
 5/6 anonim ***** válasza:
nem gyakoribb.
2014. jún. 4. 08:48
 6/6 anonim ***** válasza:

Mint ahogy az se igaz, hogy a babák világos hajúak, az enyém fekete volt:D Most már világosbarna.

Amúgy szerintem is egyre több szőke van, vagyis többet látok, bár lehet csak régen nem figyeltem meg eléggé. :D

2014. jún. 4. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!