Miért egyre gyakoribb a szőke hajszín?
Mostanában egyre inkább azt látom, hogy az összes kisgyereknek (1-7 éves) egészen világosszőke haja van, akkor is, ha mindkét szülő barna.
Ilyen színre gondolok: [link]
Amikor én voltam ovis (´90-es évek), nem volt gyakori, konkrétan egy csoporttársamra sem emlékszem ilyen hajjal.
Amikor a húgom járt (2000-es évek eleje), már volt egy-kettő, most meg minden második gyerek ilyen szőke.
Oké, hogy a babák világos hajúak, aztán bebarnulnak, mert láttam már 7-8 éves kislányokat is szinte világító szőke hajjal.
Hihetetlenül tetszik ez a hajszín *.*
Inkább az ellenkezője az igaz.
A szőkék a mai kutatókat is annyira foglalkoztatják, hogy tucatnyi csoport boncolgatja mostanában is a nagy kérdést, és szerintük is kérdőjeles a jövőjük. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése szerint például még mindig nagyon kevesen rendelkeznek a természetes szőkeséget meghatározó génnel, így arra tippelnek, hogy nagyjából 200 év múlva tényleg eltűnnek. Az ENSZ egészségügyi szervezetének tanulmánya szintén hasonlóról számol be, mégpedig, hogy az utolsó szőke 2202-ben fog megszületni Finnországban.
Mint ahogy az se igaz, hogy a babák világos hajúak, az enyém fekete volt:D Most már világosbarna.
Amúgy szerintem is egyre több szőke van, vagyis többet látok, bár lehet csak régen nem figyeltem meg eléggé. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!