Aki hamisított luxusmárkát vesz, az milyen megfontolásból teszi?
Akkor nem rólad van szó ;)
Félre ne értsétek, nem azokra vonatkozik a kérdésem, akik nem engedhetik meg maguknak a luxust és nem is próbálnak hivalkodni a másolatokkal! Semmi rossz nincs abban, ha valaki nem jár félmilliós táskával, csak azt próbálom megérteni, hogy aki hamisítványt hord, holott valószínűleg ő maga is tudja, hogy a környezete pontosan tudja róla, hogy neki erre nem futja, az milyen megfontolásból teszi?
Ooooo ez a en valaszomra vart e kerdes en fiu vagyok nem hordok utanzatot kulturalt ember vagyok aki nem ocska hasznalt ruhaban jar tehat szamomra a hasznalt ruha olyan mint szendvicsbe a zokni!
Nagyon sok leany ismerosom hord ilyenek mert ki akarnak tunni a sorbol es meg akarnak felelni a tarsadalom elvarasainak ezert kenyszerulnek ilyet hordani!
Bocs a helyesirasi hibakert!
Semmi baj, érdeklödőőőőőőőőőőő.. :)
Attól tartok, félreérthető voltam. Nem a használt ruhán van a hangsúly, hanem ha hozzátársítanak egy gagyi Breitling órát, vagy akármilyen táskát/cipőt értitek, ami a márkaboltban méregdrága, tehát nyilvánvalóan idegen tollakkal ékeskedik a viselője. Valóban ezt várná el a társadalom? Mert szerintem ez így nevetséges. Nagyon kevés ember engedheti meg magának az igazi luxust és még kevesebb az, aki nem teszi inkább félre "értelmesebb" célokra, még ha a számláján ott is az összeg. Szerintem senkit nem néznek le, aki nem milliomos, de aki megpróbál annak tűnni.. nos, az fura.
Hát drága ilyen "Breitling" hamisítványt simán eladhatnának nekem, ha tetszene maga az óra, mivel még soha a büdös életben nem hallottam erről a márkáról.
Ugyanígy bármilyen koppincs táskát, amire nincs rányomtatva a logó, mivel egészen egyszerűen magasról teszek az általad az általad luxusnak tartott dolgokra.
Akkor tényleg nem tudom magam kifejezni :(
A koppincs táskának ugye pont az lenne a lényege, hogy nagy betűkkel ott ordít róla a "márkája". Annak semmi értelme nem lenne az egyszeri ember szempontjából, hogy olyan hamisítványt vegyen, amiről mások nem is tudják, hogy az micsoda. Tehát nem azért veszik meg az adott holmit, mert tetszik nekik, hanem mert fel akarnak vágni vele mások előtt (?)
"Tehát nem azért veszik meg az adott holmit, mert tetszik nekik, hanem mert fel akarnak vágni vele mások előtt (?)"
Ez csak a te feltételezésed. Ne magadból indulj ki! Az emberek nagyon kis töredékének fontosak az ilyen dolgok.
Pl. itt van ez:
[link] - nekem csak egy (ronda) G betűs táska. És hidd el, rengeteg embernek csak ennyit tesz. Még csak halványan se hasonlít az eredetire, miért feltételezed akkor róla, hogy azért veszik meg, mert "Gucci-nak" hiszik?
A te általad emlegetett hamis LV táska is sokaknak csak egy jól pakolható vászontatyó. Fogalmuk sincs, hogy a fél havi fizetésük rámenne, ha igazit akarnának.
..
Egyébként ízléses ember eredetiből se olyat vesz, amin kívül óriás betűkkel van feltüntetve a márka.
Viszonylag ritka itt a gyakorin az ilyen megnyilvánulás, mint a 8. válaszolóé, de ott a pont.
És hogy aki hamisítványt vesz miért teszi? Jó esetben azért, mert tetszik neki, de az eredetit nem engedheti meg magának és nem feltűnési viszketegségből veszi meg. (Persze ez elég naív elképzelés, de jó lenne, ha így lenne.)
Kedves kérfdező, teljesen jól fejezted ki magad, csak ez a legtöbb embert nem érdekli olyan szinten, mint Téged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!