Megmagyarázná valaki milyen megfontolásból számítják így a várandóságot?
mert nem tudják, mikor fogant a baba
hiába tudja mondjuk az orvos, mikor volt peteérés, azt nem tudja, hány nap a beágyazódás stb.
ezért így egyszerűbb
Amit az orvos biztosan tudhat, az az a nap, amikor az utolsó menzesz kezdödött.
Mivel az átlag ciklus 28 napos, a peteérés 14 nappal a menzesz kezdete után a legvalószinübb, és a teherbeesés lehetösége is.
Ezért veszik úgy, hogy a terhesség kezdete au utolsó menzesz elsö napja.
De természetesen nem minden nönek 28 napos ciklusa van, és a ciklus bármelyik napján teherbe lehet esni, ezért ez csak tájékoztató adat. Meg nem mindenkinél ugyanolyan hosszú a terhesség sem, az is változó.
Viszont a legtöbb nö nem tudja pontosan megmondani, hogy melyik nap esett teherbe, mert az adott cikluson belül többször is együtt volt a párjával, és egyáltalán nem biztos, hogy a félidben történt szexnél termékenyült meg.
Miért, miből kéne számítani? A peteérés időpontjából? Azt nem mindenki tartja számon, mert nem kell mindenkinek hónapokat éveket várnia a babára, így a legtöbb nő, azt se tudja, mi az a peteérés.
Vagy a fogantatás időpontjából? Azt se lehet pontosan tudni. Ha egy pár a hónap folyamán végig együtt volt, majd'minden nap, akkor végképp nem lehet tudni, melyik együttlétből lett terhes.
A beágyazódás meg lehet 7 nap, de 13 is, abból végképp pontatlan lenne számolni.
Az utolsó mensijére meg még a legtanulatlanabb, legegyszerűbb nő vagy megrémült tinilány is emlékszik.
Ha a 8. napot veszik,akkor is egy héttel idősebb a baba a valós koránál. Erről nem is tudtam, hogy volt ilyen.
Én is ennyit tudok, hogy az a biztos időpont. Bár olyan jó uh gépek vannak már, hogy a legpontosabban az ad eredményt, ha korán elmegy az anyuka megnézni a babát.
Azért mert az egész így egy ciklikus folyamat. Könnyebb meghatározni így az elejét. De szerintem lényegtelen.
Az én kis sejtecském orvosi nyelven 5 hét 5 napos az utolsó menzesztől, de én tudom hogy 1 héttel később fogant, 21. cn-on. Úgyhogy én 4hét 5naposnak számolom.
Szerintem tök mindegy, hogy az utolsó menstruáció 1. vagy 8. napjától számítják a terhességet. Kellett valami, amihez köthető.
Ennyi erővel kérdezhetnéd azt is, hogy az almát miért híváják almának. :)
"Mert vannak vizsgálatok amelyek csak akkor mutatnak pontos eredményt ha pontosan adott időben végzik el."
Igen, csakhogy ezeket az idöpontokat az általad említett módszer alapján kiszámított idöre vonatkoztatják, tehát a 15. hetes vizsgálatot az utolsó menzesz elsö napjától számított 15 héten kell elvégezni.
Viszont ha nem középidöben esett teherbe a nö, akkor úgysem stimmelnek a számitások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!