Tetkósok, milyen tetkótok van és mi a jelentése számotokra? Nem az általános jelentésekre gondolok, hanem hogy egyes emberek milyen megfontolásból csináltatták.
Egyik barátom főnixmadarat varratott, sok rosszat kellett átélnie, neki az újjászületést jelenti (pláne, hogy ő a születésénél majdnem meghalt, szóval érthető).
Több haverom meg komplett II. világháborús csatajeleneteket tetetett a komplett felkarjára, gyönyörűen néznek ki.
Hű, sok van. Párat kiemelek.
Egy festékecset: a nagyszüleim neveltek fel, de közülük is inkább a nagypapámhoz kötődtem a legjobban. Kiskoromban mindig az ölébe ültetett, és festeni tanított, miközben a világháborúról és a tudományról mesélt.
Neki köszönhetem a tudásom nagy részét, a festészet egy lételemem lett.
Idén halt meg, amikor megtudtam, szaladtam a tetoválóhoz. Az ő emlékére csináltattam.
"Like roses we blossom, then die" az ujjaimon, azaz "Mint a virágok kivirágzunk, majd meghalunk"
18 évesen rádöbbentem, hogy az egész gyermekkorom egy pillanat volt, és ez mélyen elkeserített. Rájöttem, hogy a szépségem mulandó(főleg miután elolvastam a 'Dorian Grey arcképe' című könyvet -ajánlom mindenkinek, zseniális.), így a belső értékek a legfontosabbak, muszáj megtanulnom értékelni a mát, viszont nem szabad élnem neki, csak a jövőért, mert az visz előre.
"Good enough" azaz "Elég jó" felirat. Az egész tinédzserkoromat az étkezési zavarom kísérte végig, mindig az járt a fejemben, hogy sosem leszek elég jó, belsőleg és külsőleg is mindig a tökéletességet hajkurásztam, napokig nem ettem miközben órákig tanultam és olvastam, úgy csináltam végig a 2 órás szertornás edzéseket, hogy volt, hogy előtte 2 napig nem ettem semmit. Betegesen törekedtem a tökéletességre, erről szólt az életem. Intelligens, gyönyörű, és szerethető akartam lenni, folyamatosan erre törekedtem.
19 évesen kiengedtek a pszichiátriáról, életem első szerelme ott várt. A nap gyönyörűen csillogott, sugároztam a boldogságtól, mert ő velem volt, átölelte, és azt éreztem, hogy szeretnek.
Életemben először éreztem, hogy jó vagyok.
Másnap időpontot kértem a tetoválómhoz, és megcsináltattam a feliratot.
Bocsi a regényért, de a többi is ilyen hosszú lenne, szóval abbahagytam.:)
Köszönöm a válaszokat!! Egyáltalán nem zavar hogy "regényt"
írtál, érdekes mindegyik minta és jelentése is! :)
Igen sajnos rengeteg tinilány csináltat "szexizésből" semmitmondó csillagokat, pillangókat, ezektől a falra mászok. Továbbá a gyúrós alkatúak nonfiguratív tekergeményeit a testalkatuk kihangsúlyozására.
Én mindig úgy álmodtam meg a tetoválást, hogy volt egy kép a fejemben, órákat, napokat googliztam hogy ötleteket gyűjtsek, és végül a talált képekből összevagdostam egy kis egyedi rajzzal feltuningolva a kívánt mintát. Továbbá az is felhozható, hogy engem mindig is vonzottak az extremitások, lazább testmódosítások (piercingek és tetoválások). Én a mintáimmal érzem magam teljesnek, hiányérzetem volt amíg nem vágtam bele a varratásba. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!