Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Tetkósok, milyen tetkótok van...

Tetkósok, milyen tetkótok van és mi a jelentése számotokra? Nem az általános jelentésekre gondolok, hanem hogy egyes emberek milyen megfontolásból csináltatták.

Figyelt kérdés
2012. dec. 20. 20:32
 1/9 anonim ***** válasza:

Egyik barátom főnixmadarat varratott, sok rosszat kellett átélnie, neki az újjászületést jelenti (pláne, hogy ő a születésénél majdnem meghalt, szóval érthető).

Több haverom meg komplett II. világháborús csatajeleneteket tetetett a komplett felkarjára, gyönyörűen néznek ki.

2012. dec. 20. 20:38
 2/9 anonim ***** válasza:
Ja, ami nagyon tetszett, igaz, azt egy tévéműsorban láttam, egy tolószékes nő egy sellőt varratott, nagyon találó, engem meghatott.
2012. dec. 20. 20:39
 3/9 anonim ***** válasza:
azt nem mondom meg, hogy mi a mintám, de nekem egyértelműen egy időszak lezárását és egyben az emlékek tovább élését jelképezi. meg néha bele szoktam magyarázni mást is, hangulatfüggő. nagy vágyam volt,hogy megcsináltassam, a miértjét pontosan meg nem mondom.azóta szépen gyarapodnak. :)
2012. dec. 20. 20:39
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Hű, sok van. Párat kiemelek.

Egy festékecset: a nagyszüleim neveltek fel, de közülük is inkább a nagypapámhoz kötődtem a legjobban. Kiskoromban mindig az ölébe ültetett, és festeni tanított, miközben a világháborúról és a tudományról mesélt.

Neki köszönhetem a tudásom nagy részét, a festészet egy lételemem lett.

Idén halt meg, amikor megtudtam, szaladtam a tetoválóhoz. Az ő emlékére csináltattam.

"Like roses we blossom, then die" az ujjaimon, azaz "Mint a virágok kivirágzunk, majd meghalunk"

18 évesen rádöbbentem, hogy az egész gyermekkorom egy pillanat volt, és ez mélyen elkeserített. Rájöttem, hogy a szépségem mulandó(főleg miután elolvastam a 'Dorian Grey arcképe' című könyvet -ajánlom mindenkinek, zseniális.), így a belső értékek a legfontosabbak, muszáj megtanulnom értékelni a mát, viszont nem szabad élnem neki, csak a jövőért, mert az visz előre.

"Good enough" azaz "Elég jó" felirat. Az egész tinédzserkoromat az étkezési zavarom kísérte végig, mindig az járt a fejemben, hogy sosem leszek elég jó, belsőleg és külsőleg is mindig a tökéletességet hajkurásztam, napokig nem ettem miközben órákig tanultam és olvastam, úgy csináltam végig a 2 órás szertornás edzéseket, hogy volt, hogy előtte 2 napig nem ettem semmit. Betegesen törekedtem a tökéletességre, erről szólt az életem. Intelligens, gyönyörű, és szerethető akartam lenni, folyamatosan erre törekedtem.

19 évesen kiengedtek a pszichiátriáról, életem első szerelme ott várt. A nap gyönyörűen csillogott, sugároztam a boldogságtól, mert ő velem volt, átölelte, és azt éreztem, hogy szeretnek.

Életemben először éreztem, hogy jó vagyok.

Másnap időpontot kértem a tetoválómhoz, és megcsináltattam a feliratot.

Bocsi a regényért, de a többi is ilyen hosszú lenne, szóval abbahagytam.:)

2012. dec. 20. 20:49
 5/9 anonim ***** válasza:
Egy csillag: A magányt, édesanyám halála óta. 5 éves voltam és olyan vagyok, mintha a klónja lennék, kívül-belül. Azt, hogy senki nem segített soha, mindent egyedül én érte mel és még fogok is. Az erőmet és a függetlenségemet.
2012. dec. 20. 22:07
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!! Egyáltalán nem zavar hogy "regényt"

írtál, érdekes mindegyik minta és jelentése is! :)

2012. dec. 22. 22:07
 7/9 anonim ***** válasza:
5 van jelenleg, ebből 4 és félnek van jelentése :) Az egyiket annak idején szimplán "nagyon tetszik" elven csináltattam, de nem tucatminta abszolút, és utólag köréfonódott egy jelentés, amit most már eszembejuttat valahányszor ránézek. A többi: szülői ház emlékére, állatom emlékére, rossz időszak lezárása miatt szerencsehozó szimbólum és végül a fő telihátas minta ami még folyamatban van, egyesíti rengeteg jellemzőmet, a kedvenc színvilágom, pici eldugott szimbólumok, fő hobbim amiről mindenki ismer, egyéniséget is tükrözi, szóval olyan mintha a művész jobban ismerne engem mint én magam és ezt egy képben ábrázolta volna. :)
2012. dec. 29. 21:12
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó!! :) "rossz időszak lezárása miatt szerencsehozó szimbólum" a szerencsehozást leszámítva nekem is ilyenem van :) De mindig is érdekelt másokat mi visz rá a tetoválásra (persze nagyon sokan vannak, akik csak divatból csináltatnak)
2012. dec. 29. 21:38
 9/9 anonim ***** válasza:

Igen sajnos rengeteg tinilány csináltat "szexizésből" semmitmondó csillagokat, pillangókat, ezektől a falra mászok. Továbbá a gyúrós alkatúak nonfiguratív tekergeményeit a testalkatuk kihangsúlyozására.

Én mindig úgy álmodtam meg a tetoválást, hogy volt egy kép a fejemben, órákat, napokat googliztam hogy ötleteket gyűjtsek, és végül a talált képekből összevagdostam egy kis egyedi rajzzal feltuningolva a kívánt mintát. Továbbá az is felhozható, hogy engem mindig is vonzottak az extremitások, lazább testmódosítások (piercingek és tetoválások). Én a mintáimmal érzem magam teljesnek, hiányérzetem volt amíg nem vágtam bele a varratásba. :)

2012. dec. 29. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!