Másnak is ilyen sok munkába telik összekaparnia magát?
Reggeli rutinom az, hogy lezuhanyzok, ami 10-15 perc, 2-3x meg kell mosdanom, aztán hajmosás is még.
Fiú vagyok egyébként.
Aztán megszárítom a hajamat, FORMÁRA, és kb. 15 percig van olyan állapotban, hogy kva erős zselével valami formát lehet neki adni. Mivel vékony szálú és sehogy se áll meg. Még akkor se, ha ilyen 2-3 centis nagyságú.
Utána fogmosás is persze, aztán ilyenkor már az van, hogy az arcom tiszta száraz lesz és húzódik, ezért mostanában az megy, hogy áttörölgetem nedves törlőkendővel, de még a tarkómat is. Ugyanis ott IS kiszárad a bőr és viszket meg minden. Sőt, mostanában még az alkaromat is le kell törölgetnem, mert tiszta fehér hámladék, meg odaszáradt tusfürdő az egész és viszket.
Ha a törölgetés megvan, és megszáradt akkor még mindig le kell mosnom 1x az arcomat vízzel, hogy körülbelül jó legyen.
Ha már kinőtt a borostám, akkor még rosszabb a helyzet, mert viszket mindenem, izzadok és zsíros mindenem :(
ELEGEM VAN MÁR, hogy állandóan tiszta nyálka mindenem, és ez ellen kell küzdeni!
Ja és az ánuszomat is ki kell törölni nedves törlőkendővel, mivel azt is hiába mosom meg zuhanyzáskor rendesen, a nedves törlőkendő mégis OLYAN lesz!
Alázás? Az én válaszom?
Az, hogy kifejtettem, hogy egy tisztálkodni tudó és egészségügyi problémákkal orvoshoz forduló embernek teljességgel ISMERETLENEK a te általad felhozott problémák?
A "saját csapat" egyébként bennem is felmerült. Nem lehet, hogy azért ereszt a hátsód, mert túl sokat használtad és meggyengült a záróizom?
Lány vagyok és fél óra alatt elkészülök mindennel (fogmosás, mosdás, arcmosás, hidratálás, haj, alapsmink)
Ha száraz a bőröd, hidratáld, a folyamatos mosdás nem tesz neki jót, csak rontasz a helyzeten.. A tusfürdőt meg hogy nem tudod rendesen lemosni magadról? Ha hámlasz meg viszketsz akkor ne használd, használj valami krémes szappant vagy krémtusfürdőt, és mosd le rendesen, nem szárad oda annyira és kisebb a valószínűsége hogy irritációt okoz. Esetleg babáknak való cuccok?
Pamut, könnyű ruhákat viselj, azokba kisebb valószínűséggel izzadsz bele.
Ha az arcbőröd zsírosodik, eszedbe ne jusson mindenféle arctisztító habos/zselés dolgot rákenni, inkább valami krémesebb lemosót használj. Minél kevesebb dolgot kensz magadra, annál jobb.(hidratálót lehet nyugodtan, de azt is mértékkel)
A hajaddal meg látogass el egy fodrászhoz, hogy vágjon olyan hajat ami minimális odafigyelést igényel és jól is néz ki. A mindennapos hajmosást meg hagyd abba, vagy simán csak nedvesítsd be, úgy is be lehet állítani. A zselét meg pláne ne.. Ha vékonyszálú a hajad és lelapul akkor használj dúsító sampont.
A fogmosással kezdd, amikor még nem feszül az arcod, akkor nem kell kenegetni törlőkendővel, hogy ne legyen kellememetlen.
A bőröd izzad, nem nyáladzik :D És ha állandóan nagyon, valóban ahogy írod akkor orvoshoz menj mert nem normális dolog, főleg télen. Hidratálót meg normálisat vegyél, vagy testápolót. Ne ilyen sz*r és drága Garniereket. Irány a biobolt. Tusfürdő... áhh nem is írom hogy az sem jó a bőrnek... helyette biobolt - szappan.
Lány vagyok, de én nem készülődök ennyit pedig megmosdok, krémezek, sminkelek, fésülködök, de 10 perc alatt kész vagyok.
én nem tudok mit csinálni, egyszerüen xarul érzem magam, és nem is tudnék elmenni ugy munkába, hogy reggel nem mosom ki magam az elmondottak szerint, tetőtöl talpig.
Zsíros pofával viszket mindenem, a szememet is alig bírom nyitva tartani. Egyszerre ki van száradva a bőröm és egyszerre tocsog a zsírban.
hajat meg mindig iylen 2-3 centiset vágatok, oldalt meg 0,6-osat, jól fel kell nyiratni, mivel nekem pár óra alvástól is elfekvődik a hajam, még akkor is, ha ilyen rövid. a beizezés meg nagyjából SEMMIT nem ér. Ha pl megvakarom a fejbörömet már attól úgy elnyomódnak a hajszálak, hogy egy lyuk keletkezik. Szörnyen szerencsétlen adottságaim vannak :(
"Egyszerre ki van száradva a bőröm és egyszerre tocsog a zsírban."
Mert nem megfelelő termékeket használsz és nem megfelelően tisztálkodsz!
Ha agyonsikálod magad, s ezzel leoldod a védekezési rendszerhez szükséges zsírt is, teljesen természetes, hogy előbb száradással, majd fokozott zsírosodással reagál a szervezet, hogy visszaállítsa az eredeti állapotot.
Tehát, ha nem jó termékeket választasz, túl gyakran mosdasz, akkor ez egy ördögi körhöz vezet.
Ezzel szemben, ha nem gyötörnéd agyon a bőrödet, sokkal kevesebb bajod lenne.
A hideg verejték pedig továbbra is az orvosra tartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!