Hogyan szerezhetném vissza az étvágyamat? Nagyon lefogytam, pedig eddig is sovány voltam.
15/L vagyok, most vagyok gimi kilencedikes, sokáig vagyok suliban, és ez idő alatt csak egy szendvicset, meg azt az ebédet, amit bent adnak, annyit eszek. Délután nem nagyon van étvágyam, de eszek valamennyit, reggelizni is szoktam. Viszont érzem, hogy folyamatosan egyre kevesebb az étvágyam, már nem eszek annyit, és ez a súlyomon is látszik. Nem akarok megint lefogyni, utoljára egy betegség miatt fogytam le, sokáig tartott visszahízni. Nyár végén még 2 óránként majd éhen haltam, most meg akár az egész napot kibírom egy ebéddel, még akkor is, ha keveset eszek.
Mit csináljak? Éppen hízni próbálnék, de az ellenkezője történik..
Nekem is ez a gondom sajnos :( Régen rengeteget ettem, de nem híztam, mindig 48-50 kg között maradtam. Most viszont alig eszek valamit, nálad is kevesebbet eszek. 1 adag főtt kaját eszek meg, de azt is két alkalommal, mert egyszerre nem bírom megenni, meg talán 1-szer eszek még valami mást. Egyébként mindig éhesnek érzem magam, de mégsem esik jól a kaja. Nem vagyok válogatós egyébként, mert nagyon kevés olyan étel van, amit nem eszek meg. Hiába eszem a kedvenc kajám is, lemegy pár falat, és azt érzem, hogy tele vagyok. A súlyomon még nem igazán látszik, viszont ha magamra nézek, akkor látszik, hogy soványabb vagyok. A kulcscsontomat simán be tudom fogni két ujjam közé.
De egyébként pont, hogy naponta többször is enni kell, elvileg aki hízni akar, annak naponta 5-ször + 1 alkalommal (pót vacsora) az tízórai+uzsonna az lehet valami gyümölcs, vagy 1 joghurt, szóval annak nem kell nagy dolognak lennie. Én van amikor be tudom tartani, de csak olyankor, ha itthon vagyok, mert az iskolával nekem ez nem összeegyeztethető. Nekem az segített, ha sok folyadékot iszok evés közben, így jobban lemegy a kaja meg több fér belém. 1-2 hét után már éreztem, hogy jobb az étvágyam, és egy főételnél később érzem, hogy eltelítődtem.
Ha lesz valami jó módszered, majd megírhatnád nekem! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!