Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Csúnya anorexiás vagyok. Mit...

Csúnya anorexiás vagyok. Mit tegyek, hogy javuljon a helyzetem?

Figyelt kérdés
Mindig mondják, hogy nagyon sovány vagyok, és most már én is belátom , hogy anorexiás vagyok , de súlyosan. Sajnos ha ennem kell, akkor kövérnek érzem magam . Szinte csak zöldséget eszek, ami tudom, hogy rossz, de egyedül nem tudok megváltozni , valaki segítsen, kérem.
2013. dec. 2. 19:59
 1/6 anonim ***** válasza:
Orvos! Ha nincs pénzed rá, írj privátot tudok egy pár helyet, ami ingyenes. Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy mit csinál a környezeted, körülötted élők, hogy jut el valaki idáig. Kérdező, szeretnék segíteni, de úgy érzem, hogy neked szakember kell, de az már egy előrelépés, hogy felismerted a betegséget!
2013. dec. 2. 20:38
 2/6 anonim ***** válasza:
Pszichológus tud segíteni!
2013. dec. 3. 08:27
 3/6 anonim válasza:

Én fogyni szeretnék és az ételhez való mentális hozzáállásodat szeretném tudni, hátha az segít nekem megutálni az ételt, nem enni és lefogyni. Neked is hátha hasznodra válik a gondolatmenetünk levezetése, így kölcsönösen segítenénk egymás gondján.

Tehát, kövérnek érzed magad... én is, de ettől nem megy el az étvágyam. Szeretném kérdezni, hogy ha egyik kedvenc ételed van előtted ( ha van ilyen ? ), akkor mire gondolsz, hogy nem eszel belőle?

2013. dec. 6. 08:44
 4/6 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló!

Én régen kövér voltam, 110 kg és mindössze 14 éves. Akkor kezdett el valami változni, mikor elkerültem a középiskolába , alapiskola utolsó évében már fogytam vagy 20 kilót. Aztán eljött a középsuli kezdete. Én hülye pedig dicsekedtem ,hogy mennyit fogytam ,hogy mennyit futok, meg gördeszkázom. Erre csak azt kaptam, hogy még úgy is dagadt vagyok. Rengeteget bántottak emiatt. Úgy döntöttem, hogy lemondok az evésről, akármennyire is nehéz lesz. Sokszor estem abba a ˝bűnbe˝, hogy azt ettem amit anyuék ettek. Miután megettem rettenetesen éreztem magam, ezért megszabadultam a bevitt ételtől, vagy késő estig sportoltam. Nem volt nehéz kibírni, mert élénken élt bennem a sok bántó szó. Ma 182 centimhez 49 kiló társul. És én voltam a hülye, hogy elhittem és magamra vettem, amit mondtak , mint a családom, mint a csoporttársaim. Tudod én sem ezt akartam és neked sem kívánom, hogy ezt tedd a szerveiddel. Bárcsak meg tudnék változni, de innen már nagyon nehéz út vezet a gyógyulás felé. Kérlek ne így élj!

2013. dec. 7. 13:53
 5/6 anonim válasza:

Köszönöm a tanácsodat! Én pont a fordítottját élem meg: a környezetem azt mondja, hogy nem vagyok kövér, de én mégis annak érzem magam. Így senki nem segít bármilyen fogyókúrát követek. Rájöttem, hogy egymagam kell megoldjam a problémámat és ezért próbálkozok most különféle "mentelitásokat", ha tetszik " agymosásokat " átvenni és alkalmazni. Pl. a tavaly elképzeltem, hogy szegény kínai vagyok és csak rizst ettem 3 hónapig.. lefogytam 13 kg.-t, de utánna, amikor ezt meg akartam tartani, akkor nem sikerült és visszahíztam..... így vagyok most 65 kg. 160 cm magass. Nem tűnik tényleg vészesnek, de mégsem érzem így jól magam 55 kg szeretnék lenni. A "kínai " módszer számomra elvesztette már "az erejét " ( hatását rám ), mert kimaradt 10 napig is a székletem és utánna előjöttek az aranyeres problémák... még jó, hogy abbahagytam.

Szóval az egyensúlyt nem bírom megtalálni, főleg azt nem , hogy hogyan tartsam meg a súlyomat állandó szinten.

Örülök, hogy te rájöttél, hogy ne hallgass már a környezetedre... de így te is magadra maradtál, hogy megold a súlyproblémádat, akárcsak én.

Talán azt tudom tanácsolni, hogy a kítűzött kg-t elérd, hogy te is egy képzelt szituációra hangolódj rá, pl. Hawain laksz és bőséges egészséges kajával vagy körülvéve és mindennap eszel krumplit vagy tésztát vagy puha kenyeret, sok hússal és zöldséggel, amit nagyon szeretsz.

Aztán, hogyha sikeresen "meghíztál", akkor abbahagyod a képzelt képet, de fogalmam sincs arról , hogy hogyan tarthatnád meg, hogy ne fogyjál vissza vagy ne hízzál el....talán egy újabb "képzelt kiegyensúlyozott " képpel??? ....ez nagyon nehéz, mert a kihívás nagyon instabil, az az nem tartós harcra késztet, hanem inkább megnyugvásra, elégedettségre.

2013. dec. 9. 09:25
 6/6 anonim válasza:
semmiképp ne tedd azt, hogy gyorsan sokat eszel és rendszertelenül. inkább egyél rendszeresen egy kicsit többet, mint amennyit szoktál és már ez is biztos, hogy meglátszik. (tudom, hogy te ember vagy és nem ugyanaz, de) nekem a kutyám volt kórosan sovány egy betegség miatt, és azt mondták, hogy semmiképp ne tömjük őt kajával, hanem rendszeresen (naponta akár 5-7 alkalommal) etessük, ami bevált. Neked is valami hasonlót javaslok, és még egy tipp, hogy soha ne edd mindig ugyanazt. remélem segíthetek :)
2014. jún. 16. 01:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!