A természetes szépség nem "igazságtalan"? Bővebben lent.
Tegyük fel, hogy van valaki, aki nem éppen jó adottságokkal rendelkezik, ergo nem szép.
Ez az egyén mindent megtesz, hogy esztétikusabbá tegye a kinézetét: ápolt haj, bőr, előnyös smink, előnyös ruhák, stb. Tehát igyekszik a legtöbbet kihozni magából, de mégis van, amin nem lehet javítani, lásd egy szokatlanabb arcforma, rossz csontozat, tehát olyan dolgok, amiken maximum egy plasztikai sebész tudna javítani vagy még az sem.
Tehát van egy pont, ameddig ő "szép" lehet, rengeteg munka és pénz belefektetése árán.
A másik oldalon ott vannak a "természetes szépségek", akik már gyönyörűként bújtak ki az édesanyjukból és igazából nem sokat kell tenniük, majdhogynem semmit, hogy esztétikusan nézzenek ki, eleve előnyös vonásokkal rendelkeznek.
És ott van a környezet, akik a "természetes szépséget" éltetik, esetleg műnek titulálják azokat, akik sok munkával próbálják utolérni a "szépeket" és az előnyös külsővel megáldottakat mindig többre értékelik azoknál, mint akik munkával próbálják megközelíteni azt a szintet.
Ez nem igazságtalan?
Kicsit sem az. Mert olyan embert nem fogsz találni, akit mindenki szépnek talál, de olyat se, aki egyetemes vélemény szerint ronda. Mivel a szépség ízlés kérdése, egyénenként más és más. A természetes arcodat kaptad, azzal is lesz, aki szépnek fog találni, biztos lehetsz benne.
Viszont a hazugságokat senki nem szereti.
Nem, mert az általad leírt kis világban a szépség az ütőkártya... ebben az esetben tényleg szívás.
De a valóság ennél sokkal árnyaltabb.
Én természetes szépség vagyok, ellentétben a legjobb barátnőmmel aki farkastorokkal született így az orrából hiányzik egy darab és a száj-orr távolságon össze van varrva a feje, így a szája is deformált, plusz ugye fogproblémái vannak (össze-vissza állnak).
Ezzel sminkkel sem nagyon mit kezdeni. Ellenben mondjuk jó teste és nagy mellei vannak. Nekem meg nagy seggem, és lógó mellem, de ezt jó ruhaválasztással ugye lehet takartatni.
Nos, neki annyira jó természete, van, hogy buliban hozzá több pasi megy oda, és sokkal több barátja is van mint nekem. Igazából nagyon irigylésre méltó maga az egész nő. Hiába "csúnya", ha egyszer annyira megnyerő a természete, hogy a pasik omlanak utána. Akkor én elhúzhatok a természetes szépségemmel a sunyiba, mert én meg csak ott üldögélek a párpultnál és nézek mint rozi a moziba.
Azért attól mert valaki nem egy szépség attól még neki is van esélye, csak ő max nem a külsejével fog hódítani, hanem előkapja a jó személyiségét.
A szépség egyénfüggő. És még sok minden mástól is függ. Többek között az adott kortól.
De ez csak egy oldal. Tovább is kellene bontani adolgot.
Mi van ,ha természetsen szép, de csóró? A másik meg rnda, de gazdag? Ha szép ,de buta? és fordítva, és így tovább. Ne mszabad cska egy oldalról nézni!
A "természetes szépség" mítosza a keresztény értékrendből ered. Tudniillik az a nő, aki nem teszi-veszi magát hogy szép legyen, az valószínűbb, hogy beletörődő, engedelmes, ergo jó feleség.
Manapság még egy csavar van a dologban, mert ugye az alap, hogy legyé ápolt, de azért ne túl ápolt. Ezzel sarokba vannak szorítva a nők, és így könnyebben el lehet nekik adni ezerféle "természetesen széppé tevő" kenceficét, illetve rá lehet venni őket, hogy órákig sminkeljenek, ameddig úgy nem tűnik, mintha nem is lenne rajuk smink.
Én megértem kedves kérdező, hogy mire gondolhatsz, mert sokszor vagyok én is úgy, hogy irigylem azokat, akiknek szinte semmit sem kell tenniük a szépségért, közben nekem meg jutott mindenből, ami elcsúfíthat (nagy orr, magas homlok, nagy fülek, pici szem), de igazából rá kell jönnöm mindig arra, hogy sokkal több kell a szépséghez egy szép arcnál mondjuk. Mindig meglepődök, hogy engem miért tart bárki is szépnek, mikor látom, hogy nem vagyok az, nem csak bebeszélem magamnak. De tudom, hogy nagyon sokan a személyiségem miatt szeretnek, mert közvetlen vagyok, barátságos, kedves és fontos, hogy nem viselkedek nagyképűen. Röviden szólva jó a kisugárzásom, legalább is úgy vettem észre. Ez legalább annyira számít, mint a szép arc (de ennek ellenére szívesen átesnék egy orrműtéten). Ráadásul sokszor pont a nagyon szép lányok viselkednek olyan tapló módon, hogy egy normális férfi inkább messziről elkerüli, természetesen vannak kivételek.
Tehát lehet, hogy valaki szép, de belsőleg már nem olyan érdekes és vonzó, viszont egy kevésbé szép lányt a belső tulajdonságai tehetnek igazán vonzóvá. Arról nem is beszélve, hogy mindenkinek különböző ízlése van, nem mindenkinek tetszenek a klasszikus szépségek, lehet, hogy valakinek egy csúnyácska lány a tökéletes szépség.
Egyrészt nyilván mindenkinek más a szép. Nagyon kevés olyan embert tudok mondani, aki valamilyen formában ne lenne szép, de legalább átlagos kinézetű.
Ha már természetes szépségről beszélünk, akkor mindenképpen ki kellene iktatni a nézőpontból a társadalom és a média ideológiáját a szépségről. Ugyanis ami a média szerint szép, az maximum az embereknek kb a 15-20%-ára érvényes. Éppen ezért, az nem is természetes, mert csak egy bizonyos embercsoportot emel ki. Könnyen felismerhető, hogy médiai befolyásoltság nélkül értelmetlen a szép és a nem szép fogalma, mivel enélkül az teljesen szubjektív.
Tehát eltekintve a társadalmi berögződésektől, igenis mindenkiben van valami szép, és mindenkinek más az ízlése.
Ugyanakkor szerintem manapság teljesen fölösleges a természetességet isteníteni, mikor egy olyan világban, civilizációban élünk, ahol vasgépek repülnek az égben, tévét nézünk, és a kedvenc édességünk összes alapanyagát mesterségesen állítják elő laborban, mesterséges gyógyszereket szedünk, és vannak emberek, akik félnek a zöldségektől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!