Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Milyen tényezők fontosak...

Milyen tényezők fontosak színes kontaklencse vásárlásakor?

Figyelt kérdés
Egyik barátnőmnek szeretnék meglepinek venni, csak nem tudom hogyan. Mi az a görbület,mennyire fontos h passzoljon a görbület méret? Egy csomóra azt írják h teljesen elfedi az eredeti szemszínt, de az nem dioptriás.Hol tudnék természetes kék színű, teljesen elfedő,(sötét a szeme)dioptriás színes kontaklencsét venni?És még annyi, hogy nagyon nagy szemei vannak, lehetséges hogy nem teríti be a szemét?

2013. okt. 5. 21:45
 1/2 anonim ***** válasza:

Hát ez egy elég hülye ötlet meglepinek. Ha tudod milyen használ amúgy, akkor esetleg. De egy normális ember azzal kezdni, h szakemberrel megvizsgáltatja a szemét, és ott illesztik a lencsét. A görbület, az átmérő, minden számít, ha dioptriás, ha nem. Ha nem használt még ilyen lencsét, az allergiát is ki kell zárni. Meg eleve, hogy a szeme alkalmas-e lencsehordásra. És be is tanítják, hogy kell berakni, kivenni.

És egy nem tökéletesen passzoló lencse egy életre károkat tud okozni a szemben, még ha nem is azonnal veszi észre az ember. Az meg igen kedves ajándék lenne, hogy megvakul. :D

A színes lencsékkel meg külön óvatosnak kell lenni, a legtöbb olyan ócska paraméterekkel bír, hogy a legtöbb ember szeme nem igazán tolerálja. Dioptriásból pedig végképp picike a választék.

Szerintem inkább hanyagold a dolgot, ez nem az, ahol elég a jó szándék. Max úgy, ha elmész vele egy optikába, illesztik, ha van megfelelő, meg minden, és a végén a cehhet te állod.

2013. okt. 6. 01:25
 2/2 anonim ***** válasza:

Minden fontos, ahogy előttem is írták. Ha nem jó a görbület akkor simán kieshet a lencse, vagy elmozdul és ez egy színes lencsénél nem éppen jó, mert a színes rész a pupillába érve homályos látást eredményez.

Nem mindegyik színes lencse fedi el a szemszínt, változó. Leginkább külföldről lehet jól fedő lencsét rendelni, magyar webshopokban én még nem találtam. Főként nehéz a helyzet ha nem a sablon görbület kell. Meglepinek ilyet ne vegyél, nincs értelme. Főleg ha még lencséje sem volt soha.

2013. okt. 9. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!