Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Kék kontaklecsét szeretnék!...

Kék kontaklecsét szeretnék! Hogy működik ez a kontaklencse dolog?

Figyelt kérdés
A családban mindenkinek gyönyörű tiszta kékszínű szeme van csak nekem van ilyen seszínű világsbarna... Szeretnék kontaklencsét de nem értek hozzá ogy működik ez az gész... Annyit tudok hogy jó a szemem szóval nem kell dioptria bele meg ilyenek... Ha nagy hülyeséget írok bocsánat:D Interneten lehet rendelni vagy egy optikushoz kell mennem?
2013. aug. 27. 18:49
 1/7 anonim ***** válasza:
Feltétlenül menj optikushoz már csak a betanítás végett.
2013. aug. 27. 18:53
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha mindenkinek kék szeme van neked hogy lehet világosbarna? Két kék-szemű szülőnek minimális az esélye hogy barna szemű gyereke szülessen.

Na mindegy. A színezett kontaktlencse lehet színkiemelő vagy fedőlencse. A színkiemelő csak felerősíti a természetes színeket, a fedőlencse viszont teljes mértékben elfedi az eredeti színt.

A legtöbb színezett lencse dioptria nélküli. Online is nagy a kínálat.

Javasolják hogy menj el optikushoz vizsgálatra, hogy biztosan tudd, alkalmas vagy-e lencseviselésre, de ezt sokan elmulasztják.

Az optikus megtaníthat rá hogy hogyan helyezd be, vedd ki, tárold és ápold a lencsét, de mindezt az internetes is megtanulhatod más lencseviselőktől vagy akár igazi optikusoktól is.

Az egyetlen lényeges dolog amit csak optikus tud elvégezni az a szemed vizsgálata.

A színezett lencsék gyakran olcsóbbak online, viszont a szállítási költség drágít rajtuk.

2013. aug. 27. 18:54
 3/7 A kérdező kommentje:
Nagyszülőktől örököltem a barnát... Igazából zöldesbarna mert anyai ágon kék mindenki és az apai oldalról jött egy kis zöld, de a nagyszülők barnák. Köszönöm a válaszokat!
2013. aug. 27. 18:57
 4/7 anonim ***** válasza:

nálunk is úgy van hogy apa olyan zöldeskék anya kék tesóm emg barna én is olyan kékeszöld színű vagyok, nem hniszem hogy örökbefogadtuk.

Amúgy miért nem vagy elégedett a saját szemszíneddel? Örülj neki hogy nem kell szemüveget vagy lencsét hordanod. Egyébként sem egészségesek a színes lencsék.

2013. aug. 27. 19:14
 5/7 anonim ***** válasza:

Optikushoz azért kell menni, mert a lencse görbülete nem mindegy... ha rossz görbületűt veszel az kényelmetlen lesz, elcsúszik a szemeden és színes lencsénél ez elég nagy gond, mivel ha a színes rész a pupilládra csúszik akkor homályosan látsz tőle, könnyezel, nem épp kellemes érzés. A látásod is romolhat tőle.

Amúgy én nem ajánlom a színes lencsét, a legtöbbnek alig van oxigén áteresztő képessége, az pedig nem túl jó a szemnek. Na meg nem találkoztam még szép színű lencsével, mind mű, max képeken néz ki jól, de a valóságban rémesek.

2013. aug. 27. 22:30
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem folyamatosan akarom hordani, neha felvennem hogy jujj kek a szemem egy napig es annyi:)
2013. aug. 27. 23:44
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem dioptriás lencsém van, de szerintem is inkább örülj neki, hogy neked nem kell.

Elég macera, plusz nem egy olcsó mulatság. Ha csak néha-néha akarod hordani, azzal az a baj, hogy pl egy havi lencsét nem éri meg csak 4x hordanod, mert 1 hónap után így is-úgy is dobhatod ki. A napi lencse ára meg elég húzós..plusz anno kérdeztem a szemésztől és mondta, hogy a színes lencsék elég rossz minőségűek, az én szemem pl nem is bírná.

2013. aug. 28. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!