Kék kontaklecsét szeretnék! Hogy működik ez a kontaklencse dolog?
Ha mindenkinek kék szeme van neked hogy lehet világosbarna? Két kék-szemű szülőnek minimális az esélye hogy barna szemű gyereke szülessen.
Na mindegy. A színezett kontaktlencse lehet színkiemelő vagy fedőlencse. A színkiemelő csak felerősíti a természetes színeket, a fedőlencse viszont teljes mértékben elfedi az eredeti színt.
A legtöbb színezett lencse dioptria nélküli. Online is nagy a kínálat.
Javasolják hogy menj el optikushoz vizsgálatra, hogy biztosan tudd, alkalmas vagy-e lencseviselésre, de ezt sokan elmulasztják.
Az optikus megtaníthat rá hogy hogyan helyezd be, vedd ki, tárold és ápold a lencsét, de mindezt az internetes is megtanulhatod más lencseviselőktől vagy akár igazi optikusoktól is.
Az egyetlen lényeges dolog amit csak optikus tud elvégezni az a szemed vizsgálata.
A színezett lencsék gyakran olcsóbbak online, viszont a szállítási költség drágít rajtuk.
nálunk is úgy van hogy apa olyan zöldeskék anya kék tesóm emg barna én is olyan kékeszöld színű vagyok, nem hniszem hogy örökbefogadtuk.
Amúgy miért nem vagy elégedett a saját szemszíneddel? Örülj neki hogy nem kell szemüveget vagy lencsét hordanod. Egyébként sem egészségesek a színes lencsék.
Optikushoz azért kell menni, mert a lencse görbülete nem mindegy... ha rossz görbületűt veszel az kényelmetlen lesz, elcsúszik a szemeden és színes lencsénél ez elég nagy gond, mivel ha a színes rész a pupilládra csúszik akkor homályosan látsz tőle, könnyezel, nem épp kellemes érzés. A látásod is romolhat tőle.
Amúgy én nem ajánlom a színes lencsét, a legtöbbnek alig van oxigén áteresztő képessége, az pedig nem túl jó a szemnek. Na meg nem találkoztam még szép színű lencsével, mind mű, max képeken néz ki jól, de a valóságban rémesek.
Nekem dioptriás lencsém van, de szerintem is inkább örülj neki, hogy neked nem kell.
Elég macera, plusz nem egy olcsó mulatság. Ha csak néha-néha akarod hordani, azzal az a baj, hogy pl egy havi lencsét nem éri meg csak 4x hordanod, mert 1 hónap után így is-úgy is dobhatod ki. A napi lencse ára meg elég húzós..plusz anno kérdeztem a szemésztől és mondta, hogy a színes lencsék elég rossz minőségűek, az én szemem pl nem is bírná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!