Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Miért a végleteket próbálják...

Miért a végleteket próbálják belénk nevelni a szép, egészséges helyett?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy pont azok a nök néznek ki jól, és egészségesek is föképp, akik sem a vékony modell, sem a duci modell kategóriába nem esnek bele, hanem a kettö között vannak. (Olyan modell persze nincs, nem is értem miért).

2013. aug. 22. 13:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mert ez a világ felszínes. Pont.
2013. aug. 22. 13:58
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Mert felszínes világban élünk.

A divatszakmában nem képesek normálisan gondolkodni,így csak a végleteket nyomatják mintha nem lenne átmenet.

Most örüljön mindenki hogy már vannak duci modellek is,de nem veszik figyelembe hogy más is van.

Ismerek olyan lányt akit elküldtek mondván hogy csinos de túl nagy a melle/túl kerek a feneke,a duciknál meg azért küldték el mert nem kövér,fura egy világ de ez van,talán valamikor figyelembe veszik azt hogy mi a normális és nem csak az anorexiásakat vagy pedig a 70-80kiló körülieket fogják mutatni(ezt nem sértésnek szántam,a duci és a vékony nők is lehetnek csinosak,de unalmas hogy az emberek gondolkodása rájuk korlátozódik le)

2013. aug. 22. 14:20
 3/6 anonim ***** válasza:

A modell egy külön foglalkozás, megkövetelik, hogy nézzen ki, mint ahogy más foglalkozásnál meg más fizikai követelmények vannak, pl. űrhajós sem lehet mindenki.

Amit a megrendelő kér, mert azon az alkaton áll jól a ruha, olyat keresnek és vesznek fel. Köze nincs a széphez vagy a valósághoz. Inkább a formálhatót keresik.

De modellből is van sokféle, egy katalógusmodell meg egy kifutómodell ég és föld.

2013. aug. 22. 14:56
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek veled. Sok helyen nagyon kiütközik ez, és most már bizonyos helyeken kezd is átbillenni a dolog, vékonyról kövérre. Nem idealizálás szempontjából, csak úgy összességében. Követek egy angol webáruházat és rendszeresen olvasgatom a hozzászólásokat. Állandóan kivannak bukva, hogy miért csak törpékre és gebe gnómokra való ruhákat lehet kapni. Mindezt azért mert a "normál" méret elfogy első körben és utána marad az anorexiásokra való magyar méretezés szerinti 36-42-es méret.

Jót szoktam nevetni rajtuk, és a tényen, hogy az M-es méretemmel segítséget kellene keresnem, mert szerintük kórosan sovány vagyok és étkezési rendellenességem is van.

2013. aug. 22. 21:53
 5/6 A kérdező kommentje:
Tegnap rakattintottam itt az oldalt lathato divatplaza.hu reklamra. Szerintem a modelljeik tok jol neznek ki. Nem csont sovanyak, es nem is koverek. Ezt kene nepszerusiteni, nem a kovert meg nem is a gebet.
2013. aug. 23. 11:51
 6/6 A kérdező kommentje:

Pl ez a csaj: [link]

Latszik, hogy sportol, es nem ehezik.

2013. aug. 23. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!