Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit tegyek hogy szép, egészség...

Mit tegyek hogy szép, egészséges és fényes legyen a hajam?

Figyelt kérdés
Mindig olyan száraz..pedig használok balzsamot is. Láttam egy vodeoban hogy valami olajat tesznek a hajukra, attol olyan szép. Nem lehet azt valami házpraktikával helyettesiteni?esetleg valami ötlet (házipraktika!!!!!) álmaim hajáért?
2013. aug. 16. 21:29
 1/5 anonim ***** válasza:
Bocsánat a hasonlatért, de a kutyusnak rendszeresen nyerstojást adnak, hogy fényes legyen a szőre. Fényes lesz!
2013. aug. 16. 21:37
 2/5 anonim ***** válasza:
Elsősorban hogy szép, fényes, egészséges hajad legyen, le kell vágni belőle havonta 1-2 centit, hogy megszabadulj a töredezett résztől. Aztán, nem árt néha hajpakolást tenni rá, neten tudsz keresni házi hajpakolásokat, amik a fényes hajért vannak kitalálva. Továbbá, minőségi samponokkal kell hajat mosni, például gyógynövényes samponnal, nem holmi vacakkal, mert az csak jobban szárít és roncsol. Kifésülő meg tápláló hajsprayt is lehet venni, van ami csak 6-700 ft, én a múltkor ennyiért vettem a Tescoban, és nagyon jól bevált, sokkal jobb tőle a hajam. A kallos balzsamok is nagyon jók, és olcsóak is ráadásul. Az olaj, amit kennek magukra valószínűleg a ricinusolaj, amit gyógyszertárban lehet kapni 400 ftért, szerintem nem olyan drága és ez is nagyon jót tesz a hajadnak.
2013. aug. 16. 21:39
 3/5 anonim ***** válasza:

Megfelelő ápolás mellett nem szükséges havonta vágni belőle. Nekem elég 3 havonta maximum 2 cm-t vágni, mert amióta megfelelően ápolom és nem égetem szét hajvasalóval illetve hajszárítóval, sokkal szebb.

Nem tudom, hogy milyen típusú a hajad, de én most a zöld zsíros hajra való Elseve sampont használom és attól gyönyörű fényes lesz a hajam. Heti 1-2-szer használok hajmosás előtt kókuszolajat hajpakolásként. Nagyon jó hajbalzsam a Garnier Ultra Doux Heritage of Provence és a Balea Oil Repair. Hajmosás után vizes hajra a rózsaszín Gliss Kur fújós balzsamját használom, mint kifésülő spray. Nagyon jó, mert ez is plusz fényt ad a hajnak, könnyű kifésülni vele a hajat és puha is lesz tőle, de nem zsírosít. Amit még használok, az egy hajvégápoló, mégpedig a Balea Oil Repair hajolaj. Nem zsírosít ez sem, de pihe puha hajvégeim vannak és nem töredezik.

Ami még fontos, hogy egészséges és szép hajad legyen, az az elegendő folyadékbevitel, és a táplálkozásba is be kell vinni az egészségesebb ételeket. Én például minden nap megeszek 25-50g hántolt kölest vagy kölesgolyót, mert nagyon jót tesz a hajnak is, valamint szedek Dm-es hajvitamint is.

2013. aug. 16. 22:00
 4/5 anonim válasza:
2013. okt. 11. 21:58
 5/5 anonim ***** válasza:
A lényeg hogy szép hajad legyen: Megfelelő folyadék bevitel,ahogy mondták már kölesgolyót egyél,hétfőn+vasárnap moss hajat. Fésüld ki lefekvés előtt a hajad,szedjél Dm-vitamint,esetleg nézhetsz neten hajpakolásokat az egészséges hajért. Vegyél Ricinus olajat,de ne kóstolgasd,mert az amúgy hashajtó,de nagyon jó hatással van a hajra.. :) Bekened először a hajtöves,az után a hajvéged.. Teszel rá celofánt és törölközőt. :) Hogyha rosszabb a hajad,hagyd rajta egész éjszaka,ha picivel jobb 3-4 órát maximum.. Utána mosd le a hajad gyógynövényes samponnal,fésüld ki,szárísd meg,ha ezt folyamatosan csinálod (nem nap mint nap,hanem csak minden hajmosás előtt) látható lesz pár hónap múlva a változás. Selymesebb haj,és fényesebb! :)
2015. febr. 5. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!