Köldök piercing-em már begyógyult, akkor miért vérzik?
Figyelt kérdés
Áprilisban csináltattam köldök piercinget. Vettem rá octinosept spary, szépen be is gyógyult , kb júniusban már semmi baj nem volt vele. Múltkor visszagyulladt a homok miatt, de azóta is fújkálom a spray-vel, most megint szép volt. Erre ma nagyon sok genny jött a felső lyukból, szépen megtisztítottam, le is fújtam, aztán mikor később megnéztem csupa vér volt a lyuk körül. Mitől vérzik? MEgjegyzem, sosem vérzett még, mióta megvan.
Én egy olyat tudok javasolni, mert így nem igazán tudom mi gond lehet, hogy menj vissza gyorsan oda ahol csináltattad ott biztosan meg tudják mondani, hogy mi vele a teendő.
2013. júl. 29. 19:40
2/9 anonim válasza:
Ja még annyit, hogy én azt javasoltam volna kezelésnek, hogy tengeri sós oldattal kenegesd, vagy pedig aloe verával.
Ha pedig begyullad akkor nagyon jó rá a betadin.
2013. júl. 29. 19:42
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ :) A betadin-t már próbáltam, igazából eleinte azzal kenegettem, de nekem semmit sem ért. Viszont ez a spray használt rá, most is már egyre szebb, és nem is vérzik már. Nem tudom mi baja lehetett, de újra szép és semmi baja , szerencsére :)
2013. júl. 29. 20:58
4/9 anonim válasza:
Piercing-et nem kezelünk alkohollal! A kórházban használt fiziológiás sóoldat a legjobb amit tehetsz vele.
2013. júl. 30. 05:26
5/9 anonim válasza:
Ja, és nem mindegy, hogy ezt használod, vagy magadnak keversz, mert fontos az arány, és a só fajtája is!
2013. júl. 30. 05:27
6/9 anonim válasza:
A piercingedet 70%-os gyógyszertári alkohollal valamint betadine oldattal kellett volna kezelned.Azért vérzik mert a spray amit vettél bár begyógyította de csak a felüljét mivel valószínű az a szer nem fertőtlenítette ki az eleven sebet rendesen,így nem csoda ha belül begennyesedett,majd már most tartasz a legvégső dolognál hogy vérzik,tehát annyira elfertőzted hogy véres-gennyes cucc jön belőle.Gondolkoztam sokat írjam meg e ezt a kommentet és bár tudom hogy lepontoznak majd mivel sokan mindenkinél jobban tudnak mindent..Ez a vérzés után sajnos a pircing kivétele fog következni mivel bocsáss meg de semmi tisztítási alapdolgot nem tartottál be.Egye fene én azért leírom :A köldök pircinget 70%-os alkohollal kell kezelni naponta 3x majd 2hét múlva 2x.Víz nem érheti a sebet mert begomásodik,elfertőződik.Gyógyulásig csak zuhanyozni szabad,fürödni nem mivel nem tudod úgy letapasztani hogy ne érje víz.Csak tiszta kézzel szabad hozzá nyúlni.Kivenni-cserélni 4hétig tilos mert elfertőzöd.Szúrástól 2hét múlva érdemes átforgatni ápoláskor nehogy beleforrjon a bőrödbe.Strandot kerülni teljes gyógyulásig.Tavasz végén már nem ajánlatos csináltatni mivel a meleg végett izzadsz és 2x nehezebben gyógyul és fertőződik el..Nem hiába nem műtenek anyajegyet nyáron a sebészeten.. Ezek mint mondtam alap dolgok és bár nem tudom mennyire hatásosak más kezelések,kencék,spray-k,de azt tudom hogy adhatunk influenzásnak gyógyteát ha végül úgyis algopyrin kellesz.. :D
2013. júl. 30. 20:36
7/9 A kérdező kommentje:
Kezeltem 70%-os gyógyszertári alkohollal. Igazából mindent kipróbáltam rá, de egyik sem ért semmit, azok közül amiket írtatok. Egyedül ez a spray, amit mellesleg a piercinges ajánlott, hogy azzal kezeljem. Nem tudom mitől vérezhetett, de azóta egyszer sem vérzett, és megint szép, nem fáj, semmi baja.
De azért köszönöm a válaszokat és, hogy segíteni próbáltatok :)
2013. júl. 31. 10:14
8/9 A kérdező kommentje:
Ja a másik , hogy nem mentem vele strandra, csak zuhanyoztam, sőt.. én mindig csak zuhanyzok, sosem fürdök, tehát ezzel sem lehetett baj. A tisztaságára is mindig ügyeltem, a felső golyót is külön megtisztítottam az alkoholban, mikor gennyes volt. Minden tisztán tartási szabályt betartottam, amit mondtak a szalonban. Tehát nem emiatt lehetett vele probléma.
De már tényleg nincs vele semmi baj, nagyon szép már, és semmi gond nincs vele. :)
2013. júl. 31. 10:16
9/9 anonim válasza:
Az rendben van hogy zuhanyoztál vele,viszont azon vam a hangsúly hogy víz nem érheti szóval zuhanyzásnál mindig leragasztani alaposan gyógyulásig.Macerás dolog de így kell.Nem a víz koszos hanem a sebre kerülve a seben megtapadnak a gombák kórokozók stb. Ha neked a spray bevált akkor használd mert lehet neked tényleg jó..De az alkohol végett még oda kell írnom hogy nem hiába kell betadine oldatot használni mellé,mivel az alkohol nagyon szárítja-marja az eleven sebet, kell mellé egy hámosító-fertőtlenítő szer mint a betadine hogy be tudjon gyógyulni,ezt az alkohol száradását követően kell alkalmazni,így nem csoda ha nem gyógyult alkoholos kezelés mellett..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!