vannak tények ezzel kapcsolatban.
1. a magasabb embereket tekintélyesebbnek érezzük
2. a magasabbaknak gyakran rosszabb a mozgáskoordinációjuk, ritkábban mozognak szépen.
3. az átlagos férfiak igyekeznek nem "alulmaradni" vagy legalábbis nem érzik magukat jól, ha magasabb a lány, ezért a párkeresésben kiesik egy halmaz.
4. viszont a magas szép nő ellenállhatatlan.
Szép.
Ez szerintem valahogy úgy van, hogy mindenkiben van egy külső jegyekből elvonatkozatott kép arról mi a szép részben tudattalanul.
Na ezt most igen bonyolultan mondtam :-)
Attól elvonatkoztatott, hogy nem egy fénykép van benne a szépségről, hanem a látványból bizonyos ismérveket elvonatkoztat és, ha ezek nagyrészt egybeesnek a belső szépségképével akkor szépnek látja.
És azért tudattalan, mert ezen ismérvek nagy részét valószínűleg meg sem tudja fogalmazni - látja és tudattalanul is értékeli.
Ez a belső szépségkép azonban változatos így aztán kinek a magas hosszú kinek a pici-duci kinek a kicsi kinek a nagy :-)
De - a szépséglátás tanulékony !
Mert a külső jegyekből értékelésnek természetes célja van - nem önkényes dolog... - mégpedig az, hogy hatékonyan kevés ráfordítással valószínűsítse az ember számára mit várhat mitől óvakodjon mitől reméljen - afféle gyakorlatias előítélet, de nem végleges (ős)kövület.
A külső jegyek kapcsolódnak tapasztalatokkal és azzal változik a külső jegyek értékelése is - azzal pedig változik mit látunk szépnek: az elvont szépségkép.
Előfordult, hogy egy lányt akit valaha rondának láttam először - két év mulva meg a világ legszebbjének - merthogy szerelmes lettem bele :-)
Önmagában a látvány csak geometria - vagy pixelhalmaz - az ami - a hozzákapcsolódó jelentéstől vagy üzenettől kap
pozitív vagy kevésbbé pozítív értelmet - és ez a jelentés a tapasztalással változik.
No és talán ez a lényeg: szeretet által bárki széppé, legszebbé lehet - nem udvariasságból hanem ténylegesen... mert a szépség ilyen szubjektív dolog - az ember olyan szép amilyennek látják...
Na és itt kell megfogni a dolgot - nem szabad mások szubjektív szépség-előítéletén megsértődni - sem elvárni hogy udvariaskodjon - hanem az (esetleges) előítélet ellenében meg kell nyerni a szeretetét - és máris szépek vagyunk :-) vagy akár a legszebbek...
Ha nem megy - olyan is van - el kell fogadni, de ha az ember nem egy olyan konkrét célpontot akar megnyerni akinek viszonylatában valamiért lehetetlen - összességében bőven elég embernek - potenciális társjelöltnek - lesz szép, hogy ne kelljen aggódnia.
Szóval - szerintem szép, ha egy lány 178 cm. :-)
Túlságosan sokat adtok mások véleményére.
Egy nő szép, ha karcsú, magas... aki mást mond, az egy törpe és hiúsági kérdést csinál a dologból.
Ízlés kérdése. :) Ez olyan, minthogy te szereted-e a fahéjas palacsintát... de tényleg. Valakinek pl. a kövér csajok jönnek be, valakinek a vékonyak, valakinek a nagycsöcsű, valakinek a kicsi... de lányoknál is igaz, mindenkinek más pasi jön be. Valakinek a férfias, erős vonású, kicsit brites pasi, valakinek a kisfiús... :)
Én 165 cm körül vagyok, egész télen magassarkúban voltam... most tavasszal kezdtem el megint laposat hordani, és olyan fura volt hogy de k*rva alacsony vagyok így :D Pedig nem.
Na mindegy, szóval szerintem mindenki úgy szép, ahogy van, és a 178 cm nem sok. :)
L/17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!