15 éves fiú vagyok vészes bajusszal (kb 4-5mm). Szülein
nem engedik leborotválni, maximum a bajuszgyantát engedik.
Bele menjek?
Nehogy ollózz! Tuti megvágnád magad.
2013. ápr. 6. 10:38
Csak nem olyan suta, hogy nem tudja ollóval levágni?! Akkor mit csinálna a borotvával?
2013. ápr. 6. 10:49
13/19 A kérdező kommentje:
olló biztos nem. A gyanta mellett döntöttem, nagy nehezen apámat is rávette az anyám. ez van. valaki elmondaná, hogy kell csinálni, mivel kenegessem utána, hogy normálisan nézzen ki a bajszom helyén a bőr? személy szerint borotválnék, de nem engednek, szóval majd később :/.. pattanános a bőröm, ez azt jelenti, hogy érzékeny, és ki fog pattogni?
Komolyan... közöld már a szüleiddel hogy a borotva NEM erősíti a szőrt. Ez egy tévhit. A szőr azért erősödik mert felnősz, és férfi lesz belőled. A gyanta meg nőknek való. Mellesleg nem szokás engedélyt kérni, a te bajszoddal azt csinálsz amit akarsz, ez pont nem tartozik a szüleidre. Vagy majd ha a tökeidről akarod leborotválni a szőrt akkor arra is engedélyt kérsz? És azt mondják hogy gyantázz, akkor belemész? Felér egy kínzással.
2013. ápr. 6. 11:17
Ne szórakozz már ember :D Legyél már egy kicsit férfi, vagy legalábbis kezdemény. Úgyis borotválkozni fogsz egész életedben... Fogsz egy beretvát, behabosítod a felületet, azt 10 másodperc alatt eltűnteted a dolgokat. Ha meg ennyi miatt lecsesznek, akkor igencsak jó fiú lehetsz, hogy ez a legnagyobb bajuk veled. Üdv
2013. ápr. 6. 11:20
16/19 A kérdező kommentje:
inkább megőrzöm a békességemet a szüleimmel :) sajnos ez van, a lényeg, hogy ne "égjek" tovább más emberek előtt, mert ennek is abajusz az oka. lányok is más szemmel fognak rám nézni, remélem, mert arcra normálisan nézek ki, de a bajusz elcsúfít. már csak az érdekelne, mi a gyantázás menete, mivel kenegessem utána? és köszönöm az eddigi válaszokat, akit tudtam, felpontoztam.
Ne kezdj el otthon gyakorolni a gyantával! Főleg ne a bajszodon. Könnyen el lehet rontani, mert érzékeny terület, és könnyen megsérül a bőr.
Menj el kozmetikushoz, ő profi módon megcsinálja neked két perc alatt és utána be is keni nyugtató krémmel. Ők naponta sokszor csinálnak bajusz gyantát, van gyakorlatuk benne. Menj el bátran, sokan járnak fiúk is, ma már fiúknak sem ciki kozmetikushoz járni. Én is rendszeresen járok. Kozmetikus válogatja, de általában 300-500Ft környékén van egy bajusz gyantázás.
28F
2013. ápr. 6. 12:03
há igen ha leborotválod akkor mindig erősebben nől vissza és egyre hamarább! epiláld le!
2013. ápr. 6. 19:56
Én csipesszel szedtem ki páromnak a bajszát és a szakállát is :D
Először nagyon tiltakozott, de mondtam, hogy anya is így csinálta apának és így nagyon későn kezdett elborotválkozni, nem is volt olyan erős és sok szőr :)
Nagy nehezen belement, és mondta, hogy alig fájt 1-2, rosszabbra számított... :)
2013. máj. 16. 10:51
Kapcsolódó kérdések: