Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Milyen előnyei, pozitív...

Milyen előnyei, pozitív tulajdonságai vannak a műkörömnek? (azon kívül, hogy szép)

Figyelt kérdés

2013. márc. 24. 17:19
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
0%

A párom által ismerek néhány építészt, tisztában vagyok azzal is, hogy miket tanulnak. Mindennek fényében állítom, hogy nem nagy tudomány. Egyébként nem igazán értem, mi alapján gondolod, hogy a párom trampli. A hasonlataidban pedig még mindig nincsen logika.

24/F

2013. ápr. 2. 00:00
 22/31 anonim ***** válasza:
18%

Úgy látom itt túl magas az egy főre jutó primitív emberek száma, úgyhogy nem is próbálkozom tovább az érdemi vitatkozással.

24/F

2013. ápr. 4. 11:14
 23/31 anonim ***** válasza:
77%

Joy Turner

hagyjad ő csak egy troll.

21:

az építész meg kb a legnehezebb szak a BME-n. persze nem a Bivalyb.sznádi OKJ-n kell elvégezni. bár ott nem is hiszem h adnak normális diplomát. a rendszergazda agyaddal meg nyilván nem tudod felfogni, h vkinek olyan munkája van ami felelősséggel is jár, például h amegtervezel egy házat nem dőlhet össze. te meg összedugsz két kábelt és osztod az észt. tudom h írtad h informatikus vagy, de ennyi IQ-val max vmi sufni cég kávéfőző és nyomtató szerelője lehetsz...

2013. ápr. 7. 01:13
 24/31 anonim ***** válasza:

26-os: Amiről te beszélsz, azaz építőmérnök, ami egy nagyon szép szakma szerintem is. Az építész teljesen más. Egyébként én is tudom mi az a felelősség, én se tervezhetek meg akárhogy egy rendszert, hisz attól akár ember életek is függhetnek. A informatikus pedig nem kábeleket dugdos össze. Pl programozunk, fejlesztünk, algoritmizálunk, tervezünk, kutatunk, stb. Máskor mielőtt böszmeségeket írsz, legalább nézz utána a dolgoknak.

24/F

2013. ápr. 7. 08:54
 25/31 anonim ***** válasza:
71%

26-osnak: Az építésznek nem sok köze van ahhoz, hogy a ház megálljon, még akkor se, ha a bme-n szerzi meg a diplomáját. Ahol természetesen nem az építészmérnöki képzés a legnehezebb. A ház stabilitásáért az építőmérnök, a statikus felel, ahogy az előttem szóló is írta. Mielőtt ilyeneket írsz, járj utána. (Mindezt statikusként írtam.)

Amúgy szerintem sem szép a műköröm. Unalmas, és minden libának a védjegye. Lehet szépen, és igényesen megcsinálni, amihez persze kell ügyesség, de ettől még nem mindenkinek tetszik. Ha neki undorító, akkor az. Nekem pl a fültágító, meg az orrpiercing az undorító, de sok műkörmöt is annak tartok. Nem műdolgoktól kell igényesnek látszani.

Amúgy nyilván a szemüveg is mű, hiszen nem épül be a szervezetünkbe, de az legalább nagyon szexi, és nem pusztán tetszésből használják az emberek, hanem kényszerből. Ahogy pl a műmell, műszáj, úgy a műköröm sem kényszer, tehát ne hasonlítsátok össze a szemüveggel, vagy pl műlábbal, stb, mert ez tényleg az intelligenciátokat minősíti le.

2013. ápr. 7. 12:16
 26/31 anonim ***** válasza:
10%

Hirtelen mennyi diplomás "szakember" lett itt... unatkoztok?

Nagyon el vagytok tájolva. Ja, nyilván az építész semmire nem jó, hisz úgyis a statikus bólint rá a végén, akkor lényegében bárki tervezhet egy házat nem? Ide rakok egy WC-t, oda egy ablakot, oda meg 3 tonna betont, aztán lemázolom, hiába mondja a statikus h nem dől össze, 2 hónap múlva beázik, eláznak az informatikai kütyüjeid, pár milliós kár...

Amivel meg te kevered össze a dolgot, az az építőművész, ami kvázi egy belsőépítész, ők valóban nem tervezhetnek házat. Az építőmérnök meg nem tervezhet házat, csak az építész.

Az h rábólint a végén egy statikus, abból hülyeség kiindulni, mert nem fog ott állni nonstop. Nyilván vannak építészek akik elvontabb figurák és ki kell javítani a hülyeségeiket (sajnos a gyakorlatban sokszor megépülnek hazsnálhatatlan dolgok is) de vannak akik a műszaki vonalon maradnak.

A témához meg kicsit visszatérve: sokan a szemüveget, napszemcsit is csak divatolásból hordják. De egyetértek Veled, ha azt mondod, h ez neked túl mű, de ez alapján megítélni embereket, az téged alacsonyít le. Ez kicsit hasonlít ahhoz mint h egy rocker kinézetű figura nem lehet okos, csak ez a másik véglet. Sztereotípia.

2013. ápr. 9. 00:45
 27/31 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó! Miből gondolod, hogy az építőmérnök nem tervez házakat? Kezdjük ott, hogy egy ház nem csak wc-ből áll. Van alapozása, amit a mélyépítő mérnök tervezhet meg. Építész SOHA! A vasbeton anyagokat is csak az építőmérnök tervezheti meg. Tervezés alatt itt nem azt értem, hogy milyen széles legyen, hanem hogy mennyi vas legyen benne. Sajnos az építészmérnöki képzésen nem tanítanak se mélyépítést, se vasbeton szerkezeteket olyan alaposan, ahogy azt kéne. Egy építőmérnök a diplomájával tervezői jogosultságokat is kap, míg egy építészmérnök nem. Amúgy nagyon jól mondtad, hogy pl. a szigetelést, a wc helyét, az egyes helységek minimális méretét, a lépcsők, közlekedők szélességét az építészmérnök tervezi meg, ami egy nagyon fontos dolog az épület életében. Sem a beázási, sem a süllyedési károkat nem viseljük könnyen. Mindkét szakmának megvan a maga fontossága, de ne keverjük a kettőt.

Amúgy látszik, hogy semmit nem értesz hozzá, hisz a statikus nem csak rábólint. Ilyet csak akkor tesz, ha egyáltalán nem érdekli a dolog. Elég rossz lenne, ha pl rábólintana egy rossz számításra, majd ledőlne az épület, meghalnának az épp ott tartózkodó emberek, és a statikus mehetne börtönbe egy jó időre. Egy építőmérnök nem bízik az építészmérnökben.

Lehet kételkedni mások végzettségében, de mielőtt valótlant állítanál, nézz egy kicsit utána. Kétlem, hogy építész vagy építőmérnök lennél, aki ezekhez ért.

Az építőművész az tényleg művész. Az építész vagy az építőmérnök nem művész. Egy egyszerű mérnök.

2013. ápr. 9. 14:03
 28/31 anonim ***** válasza:

bocs akkor biztos én vagyok a hülye de én még olyat nem hallottam h egy családi házat ÉPÍTŐmérnök tervezett volna...

valóban, a 20 emeletes irodaházaknál meg felhőkarcolóknál megáll a tudományuk, legalábbis a szerkezet terén. de attól h az építőmérnök felhúz egy tartószerkezetet az még édeskevés. egyébként manapság már mindent a program számol ki, tehát kvázi az építőmérnök felelőssége annyi, h felülbírálja a program által kidobott számokat. ami ugyan nagy felelősség, de ez se nagy észjáték annak aki már megtervezett pár házat.

2013. ápr. 9. 18:55
 29/31 anonim ***** válasza:

Ha te is beismered, hogy csak a hallomásaidra alapozol, akkor mért kell egy tényleg szakmabelit megkérdőjelezned?

Amúgy falun még csak mérnök se kell egy családi ház megépítéséhez. És ha szabad megkérdeznem, miért olyan édes kevés a szerkezet? Sokkal fontosabb a belső terek elhatárolása, mint hogy megálljon az az épület? Attól, hogy milyen a szigetelése, vagy mekkora a WC, még nem áll meg az a ház. Hiába néz ki valami jól, ha használhatatlan. És lehet, hogy neked a szépség a fontosabb, de a legtöbb ember inkább biztonságban akar lenni az épületekben. És az építész tudása nem 20 emeletnél áll meg szerkezetileg, hanem 1 emelet felett. Bár az alapozás is szerkezet, amit meg nyilván csak építőmérnök tervezhet.

2013. ápr. 9. 19:06
 30/31 A kérdező kommentje:
Nagyon helyesen elveszekedtek itt, de nézzetek fel a kérdésre, semmi köze az épületekhez, szakmákhoz... Miért kell egymást oltogatni? Semmire sem mentek vele, nem viszitek egymást előrébb, semmi értelme.
2013. ápr. 9. 21:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!