Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Mennyire fáj a Fogszabájzó?

Míra.4 kérdése:

Mennyire fáj a Fogszabájzó?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

13 éves vagyok Márciusban lesz Fogszabájzóm. Mennyire Fáj mikor felrakják ( érzékeny tipus vagyok ) és utánna mikor tudok megint rendesen enni?

Mindenkinek köszönöm!

Ha még tudtok információkat nyugodtan írjátok le!

Köszönöm

2013. febr. 9. 10:56
1 2
 1/12 anonim válasza:

Nekem nemrég vették le(hála az égnek)

Mikor felrakják nem fáj, csak sokáig tart, kicsit kellemetlen érzés+ a nyálelszívó egy idő után majd megőrjít.

Ezután, kicsit fura érzés lesz 1-2 napig + mivel az a drót ami benne van az eléggé húzza a fogaidat, így, nem akarlak elkeseríteni, de kb 3 hétig puha kaján/leveseken kell élned.

Utána természetesen mindent ehetsz majd.

Ezek után majd mikor "erősebb" drótot kapsz, akkor 2-3 napig (asszem) megint leveseken fogsz élni.

Én legalábbis így emlékszem, nekem majdnem 3 évig volt, fent ez alatt kaptam kb 2-3 hónapra egy ilyen műanyag valamit, ami miatt nem tudtam bezárni a szám, ilyet csak akkor kapsz, ha van kereszt harapásod, úgyhogy nekem lehet,hogy az hosszabbította meg a "leveses heteket".

2013. febr. 9. 11:14
 2/12 anonim ***** válasza:
Szia,én 14 éves vagyok és másfél évig volt fogszabályzóm. Egyáltalán nem fáj amikor felrakják. Mikor tudsz rendesen enni? Nem akarlak megijeszteni, de nekem az első napok nagyon rosszak foltak. Az első pár napban nem tudtam semmilyen keménybe harapni. 1hét után után már biztosan mindent tudsz enni, mondjuk én még az almàt nem ajánlom. :) sokan mondták hogy fogszabályzóban nem lehet fagyit enni meg rágózni. Szerintem ez hülyeség nem lesz semmi bajod tőle. Örülök hogy segíthettem.
2013. febr. 9. 11:20
 3/12 anonim ***** válasza:
Nem fáj,de nagyon kellemetlen tud lenni,amikor leveszik,felteszik stb..
2013. febr. 9. 11:44
 4/12 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek.! :)

Örülök hogy ennyi időt szakítottatok rám.

2013. febr. 9. 11:59
 5/12 anonim ***** válasza:
Nekem eleinte nagyon fájt, dörzsőlte a szájam, húzta a fogam, nem tudtam enni, most már megszoktam, csak az állításoknál van fájdalom, olyankor rendszerint nem tudok enni pár napig.
2013. febr. 9. 12:10
 6/12 anonim ***** válasza:
egyáltalán nem fájt amikor felrakták. de utána érzed hogy feszül a fogsorod,kellemetlen de túl éled:) nekem sokszor felsértette a szám, nyelvemet is ahogy piszkálgattam. de ez szinte elhanyagolható ahhoz mint amikor 'kiműtötték" a szemfogaimat a szájpadlásomból,az borzasztó volt,enni inni nem birtam, nem állt el a vérzés igy visszakellet menni hogy bevarrják,meg elsütik és rossz izű volt a szám,hetekig csak pépeset ettem. de már túl vagyok a fogszabin,már hiányzik kicsit, olyan pucérnak érzem magam:D a levétele rosszabb mint a felvétele.
2013. febr. 9. 15:27
 7/12 anonim ***** válasza:

első dolog: a fogszabályzó LY-al van

egyébként nekem csak akkor fájt amikor felrakták, akkor 5 napig nem tudtam rendes kaját enni, csak pépeset... aztán utána már jó volt... amikor húznak rajta, nekem akkor sem fáj... egyáltalán nem fáj (tudom, van akinek ugyanannyira fáj mint amikor felrakják, de én a szerencsésebbek közé tartozom)

2013. febr. 9. 16:50
 8/12 A kérdező kommentje:
:) köszönöm mindenkinek....
2013. febr. 10. 12:05
 9/12 A kérdező kommentje:
Nekem épp azért lesz fogszabim mert a szemfogamnak csinálnak helyet, mert nekem is a szájpadlásomon kötne ki....
2013. febr. 10. 12:07
 10/12 anonim válasza:
100%
Szia ! Az első 1-2 hét nagyon rossz , csak leveseket , puha kaját lehet enni , azt is csak apróra vágva :/ , a feltevés egyáltalán nem fáj szerintem , és nem is tart sokáig , de 3-4 óra múlva nagyon rossz lesz :/ de 2 hét után már nem is érzed , hogy a szádban van , csak aztán ha húzzák akkor megint pár napig fáj :/ de azt már hamar megszokod :D
2013. febr. 10. 22:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!