Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Észrevettétek, mennyire...

Észrevettétek, mennyire elterjedtek ezek a dolgok?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy csak én voltam lemaradva vagy tényleg az utóbbi időben jöttek nagyon "divatba" a smink-szépségápolás-nők önbizalmának növelése témák.

Ott van pl. Ördög Nóra vállalkozása, ahol csupa-csupa csajos dolgokkal foglalkoznak. Aztán a "hogyan legyen jó nő" videók Takács Nórával.

Ezen kívül millió cikk és videó az interneten nőknek, hogy mikor mit vegyenek fel, mivel és hogyan sminkeljenek, mennyi időt fordítsanak magukra, milyen termékeket és eszközöket használjanak.

Ruhák, sminkek, eszközök, csajos szabadidő programok, önmegvalósítás, tanulás, párkapcsolat, minden nőknek.

Egyszóval azt vettem észre, hogy minden ezek körül forog.

Ennyire fontossá vált a nőiesség, a szépség? Nem mintha eddig nem lett volna fontos, csak mintha mostanában nagyon felkapottak lennének ezek a témák. Még a múltkor a híradóban is leadtak hasonlót. =D

Rengeteg műsor foglalkozik ezzel, mindenhol újdonságok vannak.

2013. febr. 3. 23:16
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem eddig is fontos volt, középpontban volt, csak lehet most figyeltél fel rá igazán.
2013. febr. 4. 08:57
 2/4 anonim ***** válasza:
aha, mindenkinek meg kell élni valamiből, a sok sminkcuccot el kell adni, a sok stílustanácsadó meg mire mennek, ha csak a sztárokat öltöztetné stb. Fókuszba került a hétköznapi ember. Aki elmegy esetleg a tanfolyamokra, megnézi a tévét, videót, de hogy tuti nem fog 30 percet sminkelni meg 30 percet hajat beállítani amikor mondjuk ötkor kel és nem fog ingázni a szuper kényelmetlen de csini ruhában, ami mondjuk jó drága. Időből meg a legkevesebb van, ha valaki dolgozik+háztartást vezet és gyereket nevel.
2013. febr. 4. 13:01
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Üdv a fogyasztói társadalomban.

Rossz hír, minél inkább magasabb az életszínvonalad és a munkabér amiért megdolgozol, annál nagyobb a nyomás ilyen téren is.

Az elmúlt 20-30 évben tízszeresére nőtt a külső fontossága a nők megítélésében.

Ha csak megnézed az itteni szépség-divat topicot (pedig ez még keleteurópa, itt még mérsékelt a helyzet) a smink és a vékonyság mára az ápoltság szinomímája lett. Pont annyira elítélt dolog körvérnek vagy csúnyának lenni, minthogya az ember piszkos vagy büdös lenne. Aki pedig "nem ad magára" azt a társadalom lustának, vesztesnek bélyegzi.

Na de azért gondoljunk csak bele. Súly tekintetében a nőtársadalomnak alig 5-10%a néz úgy ki, ahogy azt a magazinok "normálisnak, átlagosnak" hirdetik. Nem véletlen népbetegség az étkezési zavar.

2013. febr. 4. 13:07
 4/4 anonim ***** válasza:
Ugyan már, ez nem arról szól, hogy fontos a nőiesség. Ha fontos lenne, akkor azt reklámoznák, hogy egy nőnek nem kell vékonynak, nagy mellűnek, kövérnek, kisminkeltnek, sportosnak, viccesnek, akármilyennek lennie, hogy nő legyen. Ez azért van, hogy a nőket bizonytalanná, s ezáltal jó fogyasztókká tegyék. Megmondják nekik, mitől lesznek a társadalom által elfogadott jók nők, és megvetetnek velük olyan dolgokat, amikre nincsen szükségük. Ez a patriarkális társadalom velejárója. Egy magabiztos, okos nő nem fog fölösleges sz.rokat venni, hogy másnak megfeleljen. Egy bizonytalan, önbizalom hiányos viszont...?
2013. febr. 4. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!