Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Ha gyászol valaki otthon is...

Ha gyászol valaki otthon is szolidan illik felöltöznie?

Figyelt kérdés
2009. aug. 26. 21:26
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
nem ezen múlik ...
2009. aug. 26. 21:33
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha valakinek valóban hiányzik a halottja,akkor nincs kedve pirosruhában járni.Az illem szerint otthon is kellene gyászolni,de ma már nem sokan járnak feketében otthon.Nem a ruhán múlik a gyász.
2009. aug. 26. 21:40
 3/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.és tudom h. nem ezen múlik de mégiscsak egy kifejezés a többi családtagra nézve is
2009. aug. 26. 21:53
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nem illik kérdése, hanem mindenkinek magának kell eldönteni. Se én, se a szüleim a nagyszüleim miatt nem jártunk - a temetésen kívül - egy percig sem feketében és a szüleim halálakor se fogok feketét felvenni. Ugyanúgy öltöztünk mint egyébként. Mert nekem a fekete nem jelent semmit.
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem öltözz úgy ahogy neked jól esik. Nem a fekete ruhán múlik a gyász, hanem azon, hogy mit érzel belül.
 6/10 A kérdező kommentje:
nem, én nem öltözöm feketében itthon csak érdekelt erről a véleményetek.Sajnos nemrég vesztettem el a nagymamámat..
2009. aug. 26. 21:57
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Részvétem.
2009. aug. 26. 23:10
 8/10 anonim ***** válasza:
27%
Részvétem, és hát illik-nemillik, ha rosszul érzed magad tőle (a haláltól), akkor nem fogsz csiricsáré ruhékban járni. Ha rosszul esne a családnak, ha tudnák hogy neked nem esik rosszul a haláleset, akkor is szolídan fogsz öltözködni, mivel a családot sem akarod megbántani. Ilyen egyszerű.
2009. aug. 27. 08:03
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Részvétem!

Nekem 2,5éve,hogy meghalt nagymamám.Nagyon gyászoltam,és nehéz volt elengedni...:( Szóval nálunk az úgy volt,hogy anyukám(az ő anyukája volt) feketébe járt utána hónapokig,de otthon nem volt feketében,mert tudta,hogy az nekünk rossz,hogy otthon is azt látjuk és mindig eszünkbe jut,hogy most már nem tudok átszaladni hozzájuk beszélgetni és puszit adni,csak papámhoz tudok menni...

Vasárnap halt meg mamám,hétfőn fekete bársonynadrágba és és sötétkék garbóba mentem suliba.Nem mondtam el senkinek,csak a legjobb barátnőmnek,hogy meghalt mamám...

Egyébként csak anyukám hordott feketét,apukám,nővérem és a téli kabátunkra varrtunk egy kis fekete szalagot.

Annak ellenére,hogy nem hordtam feketét gyászoltam,és nagyon magam alatt voltam hetekig:( Úgy éreztem értelmetlenné vált az életem:(

Ha otthon nem akarsz feketében lenni nem kell,az is jó,ha normális otthoni viseletben vagy.Anyukám is így csinálta.

14/L

2009. aug. 27. 10:11
 10/10 anonim ***** válasza:

Részvétem, nekem is nemrég halt meg egy rokonom:(

Szerintem a fekete ruha nem számít. Ez csak külsőség, a gyász az a lelkedben van, nem a testeden. Illik hordani, ha mész valahova, de otthon természetesen teljesen mindegy.

2009. aug. 27. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!