Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Ha fűzővel szeretnék látványos...

Ha fűzővel szeretnék látványosabb karcsúsodást elérni, akkor átlagosan min. Mennyi időt kell hordanom naponta?

Figyelt kérdés
Illetve mennyi idő után fog látszani a változás?

2012. okt. 23. 18:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

Jó, ha így vesszük: egyes kultúrákban megnyújtják a nyakukat vagy a szájukat is, lehúzzák a fülüket...

Végül is, mostanában itt is divat az öntorzítás (fültágító), szóval, miért is ne, ha ezt akarod...

2012. okt. 23. 19:23
 12/16 A kérdező kommentje:

Közben ezt találtam így hirtelen:

"1 hónap viselés után már bőven látszani fog a karcsúsodás, olyan mértékben, amennyire befűzöd magad. Ha mondjuk minden nap 10 centit fűzöl be, akkor annyival lesz kisebb a természetes derékméreted, de ha abbahagyod hónapokra a fűzőviselést, visszaáll az eredeti méretére (majdnem)"

hát, nemtudom... divat, nem divat - hidd el, én vagyok az, akit a legkevésbé sem hat meg, hogy mi a divat :D

Fültágítóm nekem is van és ez az "öntorzítás" is már hosszú idők óta létezik. Nem divatból csinálom, hanem mert nekem ez tetszik és a saját vágyképemnek szeretnék megfelelni nem másokénak és nem a divatnak.

De látom, tök mindegy lesz mit mondok, mert csak negatív kommentek érkeznek, de azért tényleg köszönöm.

Végülis nagyjából választ találtam most a kérdésemre is.

2012. okt. 23. 19:29
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Amit találtál az úgy nagyjából igaz, hiszen lényegében belefogysz a fűzőbe, viszont arra vigyázz, hogy ne húzd túl szorosra, mert rossz, mind a tüdődnek, mind a gyomrodnak.
2012. okt. 23. 19:54
 14/16 anonim ***** válasza:
87%

SZia!

Én értem mire gondolsz!

Én fűzőkkel foglalkozom évek óta, hordom is, igaz nem a drasztikus karcsúsítás miatt, hanem azért mert szeretem őket, csinosak.

Nos, először is a megfelelő fűző kell a "feladathoz". Javaslom, hogy spirál acélmerevítős fűzőt hordj, amiben általában 24 db merevítő van. Ezek rugalmasak, de erősek és kényelmesen hordható és fűzhető a fűző, jól idomul az alakhoz. Derékfűzőt ajánlok, de gondolom, Te is arra gondoltál...

Nagyon fontos, h fokozatosan haladj, nem ajánlom, h elsőre 10 cm-t húzz magadon, az sok, bár nem tudom, h most mennyire fűződ magad, illetve, hogy viseltél-e már valódi spirálacélos fűzőt.

A fűzőt először be kell törni, ha ez megvolt, akkor jöhet a rendszeres hordás.

Bár hozzáteszem nem vagyok profi a témában, de én mindenképp azzal kezdeném, hogy naponta pár órát viselném, úgy befűzve, ami még kényelmes. A pár óra attól függ mennyi, h most mennyit hordasz fűzőt.

Aztán 5-7 naponta lehet húzni egyre jobban, 2-3 cm max. A lényeg, h hagyj időt a testednek, hiszen a bordáidnak és a belső szerveidnek is át kell rendeződnie és ez nem megy egy pillanat alatt úgy, hogy ne legyen belőle probléma. Ha sietsz, akkor károsodhatnak a szervek, rosszul lehetsz, szóval fő a fokozatosság. És azért az elején éjszakára inkább vedd le...

Amúgy pedig itt a karcsúsodást úgy fogod látni, h majd egyre jobban be tudod magad fűzni, de ha a fűző lekerül, akkor a tested visszanyeri az eredeti alakját. Egyszerűen mondva a fűzőhöz hozzászokik a tested és egyre jobban össze tudod majd préselni, de lefogyni nem fogsz, hacsak azért nem, mert enni nem lehet benne annyit mint fűző nélkül.

Ez tapasztalat :-) így azért segíthet egy fűző a fogyásban is :-)

Sok sikert!

Csak okosan! Figyelj magadra!

2012. okt. 24. 13:35
 15/16 anonim válasza:
100%

Sziasztok!

Na végre egy normális válasz! Ajánlom a fűzősfórumot, itt nagyon sok infót megtalálsz, de konkrét kérdéseket is feltehetsz. Tightlacing topik egyelőre nincs, lehet, hogy itt az ideje ;-)

[link]

Aztán csak nagyon sok hét, jobban mondva hónap után húzd magad fokozatosan szorosabbra, nem versenyfutásról van szó! Akár ha naponta csak pár órát hordod a fűződet (mármint *igazi* fűzőre gondolok, nem valami sztreccses vagy műanyagmerevítős cuccra, de az témaindító és az utolsó érti a lényeget), már azzal is formálod a derekadat.

Külföldi neten a Staylace (www.staylace.com) és a korsett.org tighlacing-es írásait tudom ajánlani. Az első és az utolsó közöttieknek pedig, tévhitek eloszlatására ezt: [link] /viewtopic.php?f=5&t=74

Happy lacing ;-)

2012. okt. 24. 21:52
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
A fűzőtől nem fogsz. De ha huzamosabb ideig hordod folyamatosan, akkor összenyomja a szerveid egy kicsit és azáltal lesz karcsúbb derekad, de ami ott volt "hús" azt eltolja lejjebb és feljebb.
2021. jún. 29. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!