Csinos lányok! Ti mire gondoltok, mikor megláttok egy egyáltalán nem csinosan öltözött lányt?
Sziasztok!
Én egy tipikusan nem csinosan öltözködő lány vagyok, olyan "bővebb pulcsi+bővebb nadrág+lapostalpú cipő" stílusú, ha úgy tetszik.
Pestre járok suliba és már nem egyszer előfordult, hogy a nagyon csinosan, divatosan öltöző lányok végigmértek és valahogy olyan lesajnáló kifejezést tükrözött az arcuk. Először azt hittem, hogy csak beképzelem az egészet, mert amúgy is kicsi az önbizalmam, de aztán újra és újra megtörtént.
Pedig tisztán és rendesen vagyok felöltözve, nem nézek ki úgy mint egy hajléktalan, vékony is vagyok, szóval nem értem, hogy miért kapom ezeket az arckifejezéseket.
Ti, akik csinosak vagytok, szoktatok magatokban megjegyzést tenni a nem csinosakra/bénán felöltözöttekre és esetleg ez ül ki az arcotokra?
Tapasztalta esetleg ezt más is, vagy csak paranoiás lennék? :D
(Mielőtt bárki félreértené, semmi bajom a csinos lányokkal, sőt felnézek rájuk, amiért mindenre úgy ügyelnek, mindig olyan tip-top a megjelenésük, és csak ezeknek a fura nézéseknek az okát szeretném megtudni.)
Ahogy leírtad magad, nem néznék rád furán.
Inkább azokra, akik melegítővel vesznek fel blúzt, vagy magassarkút, vagy pl szandált zoknival :P
Az ilyen nézésnek két oka is lehet:
1. Furcsállják, hogy egy alapból csinos lány bő pulcsik mögé rejti magát.
2. Szimplán lenéznek, mert többre tartják magukat, hiszen minden második fiú megfordul utánuk. (Undok egy dolog ez, én is utálom.)
Sokáig hezitáltam, hogy merjem-e a "csinos lány" kategóriába rakni magamat. Végül is mertem, mert attól, hogy sokszor lezserebb vagyok (farmer+bakancs) még szeretem és hordok is szoknyákat, magassarkút, szűk toppokat. A mély dekoltázst nem szeretem.
Nem igazán figyelem az emberek öltözködését, max akkor ha egy bizonyos cucca, vagy maga az egész outfit tetszik. (Ilyenkor nézem és álmodozok róla, hogy nekem is lesz ilyenem.) De voltak/vannak ilyen "nem csinos" barátnőim, nem is egy.
Nos, nem írtad, hogy hány éves vagy, pedig ez fontos! Az egyik barátnőm 7.-8.-9. osztályban a nagyon szép hosszú haja és csinos alakja ellenére is úgy nézett ki, mint egy fiú. Aztán 10. végén és most 11-ben is nagyon nőies, csinos, mindenkinek leesett az álla, amikor először meglátták. Ezzel arra akartam utalni, hogy az ízlésed még rengeteget változhat és lehet, hogy egy nap te is elkezdesz vonzódni a csajosabb darabokhoz.
Vna két másik ismerősöm, akik kicsit fiúsabbak (az egyiknek még rövid haja is van és először komolyan nem bírtam eldönteni, hogy fiú-e vagy lány). Az utóbbinak még ilyen androgün megjelenéssel is olyan jó kiállása van, hogy eszembe se jutna kinevetni (amúgy sem szokásom.) Nem tudnám lányos cuccokban elképzelni, mert ő így egy egyéniség és ez szerintem nagyon klassz. Ergo nézhetsz ki jól kevésbé lányos ruhákban is, ha tudod őket viselni.
A másik lány viszont néha tényleg iszonyú furán néz ki. Olyan abszolút össze nem illő darabokban tud megjelenni, néha foltos a nadrágja. Persze ennek ellenére szeretem, nagyon is és nem bántom, csak elgondolkodok azon, hogy miért jó úgy kinézni, mint aki sötétben öltözött.
Összefoglalva (hogy azért legyen értelme is a monológomnak, aminek absz. semmi köze sincs a kérdéshez) neked kell eldöntened, hogy jól érzed-e így magad. Ha igen, akkor még így is lehetsz jólöltözött. Ha te tetszel magadnak, akkor ne foglalkozz a méregetéssel. Valószínűleg felszínes libáktól kapod, akik számára csak az ő stílusuk lehet csinos.
Köszi mindenkinek a válaszokat!
ma 14:48-nak: ez a bő ruhákban elbújás nálam is játszik, sosem mernék csinosan öltözni, se alakom nincs hozzá, se önbizalmam. Még bénábban hatnék egy csinos szerelésben, mert nem tudnám viselni.
ma 15:02-nek: huszonéves vagyok, úgyhogy nálam már nem fog megtörténni az, hogy az osztály rút kiskacsájából hercegnő lesz :D, de talán nem is baj.
Nem vagyok maradéktalanul elégedett a kinézetemmel, de jelenleg jó így, ahogy van, mert nincs energiám ilyen szempontból magammal foglalkozni. Talán majd egyszer. :D
Én nem gondolok konkrétan semmit, csak azt, hogy én nem vennék fel olyan ruhát, ami nem csinos. :)
Vagy esetleg az jut eszembe még, hogy takargatnivalója van az illetőnek, mert nincs jó alakja és ezért hord "nem csinos" ruhákat.
28/N
Nem gondolok semmit, ugyanis nem az én dolgom :) Mindenkiről feltételezem, hogy azt hordja, amiben jól érzi magát. Másképp nem is lenne értelmes és logikus. Így már egyből nincs is semmi közöm hozzá.
De ha ez megnyugtat, a "csinos lányok, akik végigmérnek", na ők nem csak téged méregetnek... Hanem más csinos lányokat is. Ők ebből merítenek önbizalmat... Hát van ilyen. Egészségükre. Ne a te önbizalmaból éljenek. Te csak állj ki magad mellett :) Majd ha úgy érzed, akkor változtass. Ne mások miatt, csakis magad miatt! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!