Nincs önbizalmammal! Nem tudom mit kezdjek magammal?! (külső)
Nagyon rosszul esnek az ilyenek, ez igaz. Az ilyenek gyerekeknek nincs jobb dolguk, csak úgy ömlik belőlük a rosszindulat. Bezzeg ha fordulna a kocka... Egyébként jobbára ezeket kinövik, míg a bántottakban évekig is megmaradhat. Sajnos.
Valóban az a legjobb, egyben nehezebb megoldás is, hogy nem figyelsz oda rájuk. Így olvasva fura, de én is ezt kezdtem csinálni. Tudatosan elterelni a figyelmedet. Így nem fog ott cikázni a fejedben minden rossz megjegyzés. Mikor nehezen megy nekem, akkor mindig arra gondolok, hogy jobb lenne ha idegeskednék meg foglalkoznék vele? Nem. És ezzel a tudattal tovább is lépek.
Esetleg ha nagyon elfajul, akkor se szólj vissza nekik. Tudom, hogy néha kibukna belőled :) Bátorság is kell a visszaszóláshoz, de nem éri meg. Viszont ha úgy van, egy megjegyzés után megkérdezhetnéd tőlük, hogy tudják-e, hogy ezzel fájdalmat okoznak másoknak...? Mert azzal, hogy bevallod, hogy fáj, még nem okozol nekik örömet és te is jobban el tudod fogadni, ezáltal túllépsz rajta.
Talán, ha úgy érzed, beszélhetnél erről egy tanárodnak, bár ez azért nem szerencsés, mert rosszul is elsülhet. Viszont valakinek mindenképp el kell mondanod, hogy kiadd magadból. Írtad, hogy van barátnőd, vele ezeket megbeszélheted nyugodtan :)
Hátha a végén még kiderül, hogy tényleg csak viccelnek :) Nem lehet hogy nem komolyan gondolják mégiscsak? Néha a fiúk bántással jelzik a tetszésüket :) Pld. oviban a hajhúzogatás. Suliban már áttérnek a szavakra :D Ezt te tudod kideríteni csak :)
Fel a fejjel! :)
Jó, lehet mondani hogy ne figyelj rájuk, de azzal sokra nem mész valójában.
Az kéne hogy kapard magad össze, nem tudom mi bajod magaddal, de azokon változtass ami nem tetszik magadon. Most a kérdésedből arra gondolok el vagy hízva(?), nem ártana akkor diétázni és sportolni, tornázni hogy formába hozd magad. Sokat segíthet egy divatos hozzád illő frizura is. Szép ruhák amik szintén illenek hozzád. Ezek nélkül sok csaj ronda lenne.
Ha magaddal már nem lesz komoly gondod akkor mások is abbahagyják a csúfolást, sőt még tetszeni is fogsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!