Fülporcba fülbevaló lövés vagy szúrás?
Figyelt kérdés
Szeretnék a porcba fülbevalót, de nem tudom, hogy lövessem vagy szurassam. Az eddigi fülbevalóimat a fülcimpába lövettem, de azt mondják, porcba nem szabad lövetni, mert eltörhet a porc. Viszont a tűtől rosszul leszek, a lövés szimpatikusabb. Ha szúrják, van érzéstelenítés, vagy ha nincs, menyivel fáj jobban, mint a cimpába a belövés? 15/L2012. aug. 22. 22:23
1/5 anonim válasza:
nekem lőtték és nem lett semmi gond, picit tovább fájt mint a cimpába, de nem volt vészes.
2/5 anonim válasza:
Nekem lőtték, de elvileg ott szúratni kellett volna. Hát nemtudom, nekem semmi bajom nem lett belőle, de én a helyedben azért szúratnám.
3/5 anonim válasza:
Nekem erre ezt írta egy hölgy, aki ezzel foglalkozik:
Ez nagy butaság nem tudom kitől hallottad. A lövéssel egyetlen egyszer van érintkezés a porccal. A szúrásnál: 1x átszúrja valamilyen érzéstelenítővel ,ha voltál már fogászaton akkor tudod,h milyen amikor múlik a zsibbadás és érzed a fájdalmat. 2x kihúzzák a branült amivel átszúrnak,3x bedugják az ékszert,Ez által 3x sérül a szövet az adott felületen. A lövés nem véletlen fájdalom mentes és nem kell semmi érzéstelenítő hozzá. 8 hét a porc gyógyulási ideje csak 2 héttel több minrt a sima fül részen. Akkor gyógyul hamar ,ha megfelelően van utókezelve. Én garanciát vállalok a munkámért és nikkel mentes ékszereket, titánokat használok. 18 éve dolgozom ebben a szakmában.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, azóta megcsináltam magamnak egy biztosítótűvel, amit persze sterilizáltam. Nem lett semmi bajom, még élek, a fülem is megvan. Másnap már tudtam rajta feküdni, nem gennyezett, tök jó volt. Egy hónap után már tudtam cserélgetni. Egy ismerősömnek lőtte a kozmetikus, ez volt 1,5 hónapja, és még mindig fel van neki dagadva, és nem bír rajta feküdni. Valamit nagyon tudok, vagy csak egyszerűen szuper a szervezetem és a bőröm :D
2013. márc. 1. 23:03
5/5 anonim válasza:
én feküdni nem tudok rajta, mert a golyó nyomja a fejem, de egyáltalán nem fáj, húzhatom összevissza, kivenni nem merem, mert rosszul lennék ha látnám a lyukat, de március 8-án lötték, és 2-3héttel rá már semmi sem látszott, 5 napig volt feldagadva a lővés után egy héttel később. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!