Mitől kormolnak a diesel autók ha oda lépnek neki?
Figyelt kérdés
2012. jún. 27. 22:04
1/6 anonim válasza:
"A dízelmotor a benzinessel ellentétben jelentős mennyiségű kormot és nitrogén-oxidot bocsát ki. Ennek megértéséhez fontos tudni a lényegi különbséget az levegő-üzemanyag keverékképzés folyamatában. A hagyományos Otto-motornál a keverékképzés az égéstéren kívül történik és ezáltal a elegendő idő áll rendelkezésre az üzemanyag elpárolgására és elkeveredésére. A dízelmotornál a befecskendezés röviddel a FHP (felső holtpont) előtt történik és a magas hőmérséklet hatására a befecskendezett üzemanyagsugár külső felülete szinte azonnal égni kezd. Az égés előrehaladtával meggyullad az üzemanyagsugár belseje is. A belső rész égéséhez viszont nincs már elég oxigén, mivel az a külső burok égésekor elhasználódott. A magas koromkibocsátás erre a lokálisan dús égésre vezethető vissza."
wikipedia
2012. jún. 27. 22:30
2/6 anonim válasza:
tökéletlen égés keletkezik.
2012. jún. 27. 22:43
3/6 anonim válasza:
A régi dízelek kormolnak, mert ez a gázolaj égetésének sajátossága (tökéletlen égés), az újabb dízelek már nem kormolnak, mert az autógyárak rájöttek arra, hogy senki nem veszi meg a termékeiket pláne a prémium dízeleket, ha úgy füstölnek mint egy 20 éves Wartburg, ezért (meg a környezetvédelmi előírások miatt), olyan részecskeszűrőt építenek az autóba, ami gyakorlatilag a füstöt láthatatlanná teszi, tehát nem füstöl. Viszont!!! Olyan apró részecskék jönnek ki a modern dízelek kipufogóján, ami akadálytalanul jut le a tüdőbe és onnan a véráramba. Megölve sok ártatlan járókeltőt, dízelautó tulajdonost és annak családját.
2012. jún. 28. 08:42
4/6 anonim válasza:
Nem a fäszt... d-4d-nek odalépek 1esben vagy 2esben olyan mint a gyárkémény
2012. jún. 28. 10:15
5/6 anonim válasza:
A régebbi diesel motorok kokszoklak, jobbára az újabbak nem.. nekem egy kettesgolfom van 1,6 td, ha odalépek neki a mögöttem haladót alig látom a tükörben noha nem azért, mert olyan gyorsan elhagyom, hanem elvész a kokszban... :D de hát kia f.szt érdekel, én azt mondom had füstöljön!
2012. jún. 28. 19:33
6/6 anonim válasza:
a bmw 7es 730d-je füstöl így? bocs hogy kérdéssel válaszolok, de ez engem is érdekel
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!