Tetoválók, volt már "rázós" klienssel dolgotok? Mi lett az ügy vége?
Vannak olyan tetoválások amikről köztudott, hogy nevetségesek, tiltottak stb. Ilyeneket jó érzésű ember nem varr fel, mert rontja a hírnevét és mert nem akar senkit elcsúfítani.
De mi van akkor, ha bejön egyszer egy 2méteres skinhead, hogy kéne egy horogkereszt a homlokára. Vagy egy roma családostul, hogy varrd rá fel, hogy Maris szeretlek. Esetleg egy kigyúrt motoros állat valami béna, anatómiailag eb@szott sablonmintával?
Ilyenkor mit csinálsz? Befogod a szád, megcsinálod és elteszed a pénzt, vagy próbálod lebeszélni?
hmmmm....nézd emberek vagyunk és vannak nézeteink...én például nem szívesen tetoválok arca nyakra és nemiszervre...utóbbi teljesen kizárt dolog... a nyak és arc tetoválás pedig hát nagyon jó indokot kell felhoznia hogy megcsináljam...mindig el mondom hogy egy idő után nem lesz vicces a dolog és hogy a legtöbb ember elő ítéletes ezzel a dologgal szemben!....kinek a pénz a nagyobb úr kinek az hogy ez a dolog jelentis valamit!...egyébként volt egy srác aki a nyakára akart tetováltatni én pedig el mondtam neki egy két hátrányt ami ebből származhat neki megis gondolta magát aztán felis vették irodába dolgozni nem győzte meg hálálni hogy nem csináltam meg neki!....
A feliratok és jelképek hát igen sok kis tini csajszi jön hogy varjuk fel hogy love pisti meg hasonlók....én például szemét vagyok ilyen téren mert kinevetem és ki pukkasztom a rózsaszín lufit... de ha egy családos ember jön oda hozzám aki szeretné a gyerekei és felesége nevét magára varratni annak szónélkül meg teszem lehet meg csalja a feleségét stb... de ennek mégis több hitele van...nah meg nincs mindig kedvem fedő tetoválást csinálni a megbánt szavakra és nevekre-.-....
A rasszista jelképeket alapból nem tetoválok mint tudjuk a horogkereszt igazából indiai jelkép de nem aként terjedt el... így nem vállalok el ilyesmit!
Én nem csak a pénzért tetoválok hanem mert elismert akarok lenni...és nem szeretném ha bármilyen jöttment agyament ötlete felkerülne a bőrre a semmiért és rontaná a hírnevem!
Nekem tetováló ismerősöm van, amikor csináltattam nála az első tetoválásom, elöször én is nyakra akartam. Hála az égnek lebeszélt róla, felvarta ugyanazt a mintát a hátamra, utólag bele gondolva jobb ez így...
Szerintem minden intelligencia kérdése. Ha jön egy rázós kliens csak rajtad múlik, hogy hogyan találod meg vele a közös hangot, mennyire tudod lebeszélni egyes dolgokról...
Egyébként az igazi rázós emberek megfigyelésem szerint nem szalonba járnak tetováltatni, hanem csak "varrogatják" egymást, jó béna, igénytelen, gusztustalan tetkókat gyártva...
Gondolj csak bele mennyire drága egy tetováló szalonban készített, profi tetoválás.. Sok esetben súlyos 10ezrekbe kerül egy komolyabb minta (következtetés, hogy jusson neki "erre is" rengeteget kell érte dolgozni, félre tenni...sőt nem akármilyen munkahelyet kell betölteni, hogy egyáltalán a fizetéséből jusson erre...)Emiatt mondom, hogy az igazán durva, kevésbé intelligens, alulszocializált emberek nagy valószínűséggel nem járnak szalonba...
Értem.
Fenyegetés vagy netalántán tetlegesség nem jellemző? Pont amiatt hogy drága, nem fog odajönni hőzöngeni hogy miért nem olcsóbb stb. Nőként kezdő vagyok ebben a szakmában, és párszor megfordult a fejemben, hogy bajok lehetnek.
én vagyok a második válaszoló...
kérdezted ki tud valamit fenyegetésről. Nekem ismerősöm van aki szalonban csináltatott tetoválást, de valami kegyetlenül elcseszték neki (ez tény...) az illető viszont közölte, hogy majdnem megverte dühében a tetoválót (oké ő se ötös konfliktuskezelésből...). Ezesetben tényleg nem arról volt szó, hogy nem tetszett a kliensnek mert mást gondolt el, hanem az a tetoválást amit a szalonban rávartak egyszerűen tényleg rettentő amatőr, kispályás volt (olyan amilyet mindenki tud varrni...nem kell hozzá szalonba menni..)Szóval szerintem ha jól dolgozol akkor nem lesz baj:)
Szia az első hozzá szóló vagyok...nőként én is meg voltam ijedve ettől.... de addig nincs gond amíg le nem tisztázod az ügyféllel a legelején hogy mennyibe fog ez fájni(kerülni)....ha nem tetszik neki az ár simán az orra alá vághatod hogy tessék el menni egy jól menő szalonba ahol 3-4 szereséért csinálják meg neki!...Soha ne engedj az alkudozásnak mert ha egynek engedsz néplázadás lesz és más is olcsóban akarja!...És igen ha még nem érzed magad kellően jónak bizonyos minták el készítésében akkor gyakorolj még és csinálgass olyan tetoválásokat amik mennek és biztosan nem szúrod el... így nem kell félned hogy melyik ember akar megverni akinek elszúrtál egy tetkót... ha valaki mégis olyat kér amire nem vagy felkészülve akkor ne hagyd magad nyomás alatt igent mondani mond meg neki nyugodtan hogy ezeket még gyakorlod és nem akarsz rossz tetoválást csinálni!...hidd el jobban megértik ezt az emberek mint ha valami madár fos díszeleg a hátukon....
Amit adsz azt kapsz....viselkedj így ha valaki tahó hozzád sajnos a megfelelő hang elkapása érdekében neked is le kell süllyedni odáig mert akkor soha nem ér véget a vita...aki meg megértő azzal könnyű a dolgod vissza megy később és kész...ha szép munkák fémjelzik a neved hidd el azok is varratnak majd magukra veled akiket elküldtél amiatt hogy nem álltál készen egy egy mintára...
Sziasztok.Én kezdő(3év)tetováló vagyok,otthon dolgozok,nincs'szalonom',nálam is megfordult már 1-2 fura figura,mégfurcsább kérésekkel,volt amit egyáltalán nem értettem,hogy eztmostmiért?O_O
De ha valaki tetovál,és számít neki a pénz is,nemcsak az elismerés,és a jó megítélés,akkor megcsinálja.Attól hogy felvarrok valami jöttment hülyére akármit amit kér, engem még nem néztek le,sőt jött még pár jöttment,hogy nekek is kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!