Épített vs tip-es műköröm. Melyik jobb? Melyik tartósabb? Neked melyik van?
Nekem eddig kétszer úgy készült, hogy tippet raktunk rá, aztán arra került a zselé réteg. Most viszont csak zselével építettük fel. Lényegi különbséget nem tapasztaltam.
A tippessel előfordult, hogy egy- egy szerencsétlen mozdulatkor letört :) (Pl. a szekrény ajtaját már csak a fogantyúval nyitom, nem úgy, hogy az ajtó tetejét fogom :), dobozos üdítő nyitás csak valami célszerszámmal, stb)
Most, hogy csak zselé van rajta, még nem történt semmi baki (kop kop kop), de szerintem az esély persze így is megvan.
Vigyázni kell mindkét változatra, de koránt sincsenek "cukorból", hogy a legapróbb házimunka megártana nekik.
Egyébként szerintem a építési módtól lényegesebb a köröm hossza. Egy rövidebb köröm esetében kisebb az esély, hogy letörik. Persze itt is tudok ellenpéldát hozni: nekem most elég hosszú hegyes, de nem tört még le.
Ja, és míg el nem felejtem: soha, semmi baja nem lett a saját körmömnek, amikor letört a műkörmöm. Szóval tévhit, hogy csak szakadósan, véresen tud letörni :)
Én tapasztalt vagyok ilyen téren, műkörmözöm.. :)
Szerintem ez teljesen függ a körmöd minőségétől, hogy melyik lenne a megfelelőbb!
Ha törékeny, formátlan, nem túl hosszú körmeid vannak, akkor a tip-es a jó, mert kb. 1 hónap tip-es köröm hordás után megformázódik a körmöd a műanyag alatt. Hátránya az, hogy leszedéskor néha sérül a körömlemez, alatta megpuhulhat a köröm, gyengül.
Én személy szerint az építettet ajánlom, de ez inkább hosszabb körömágyu, erős, szép körmöknél igazán megfelelő. Könnyebben törik, de ha nem reszelteted teljesen négyzet alakúra, akkor ez is elkerülhető. Hátránya talán az, hogy ha rosszul építik fel a körmöt, akkor könnyen felpattogzik a zselé/porcelán. Leszedése egyszerűbb, lereszelik, nem roncsolódik a köröm annyira.
Nekem épített körmöm van, volt tip-es is, nem nagyon kedveltem. Tartósság szempontjából 3-5 hét kb. Szerintem mindenki maga döntse el, hogy melyik típus alkalmazkodik jobban a körméhez! :) Remélem segítettem! :-)
Szia!
Sztem az épített a jobb, a Tippest csak azért szeretik a körmösök mert könnyebb elkészíteni, de mindenkinek más a jó amit szeret viselni és megszokottabb neki. Mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya is. Én viszont azért ajánlanám az építettet mert a tippesnél sokkal károsabb h műanyag van a körmödön+műköröm ragasztó. Ráadásul ettől sokkal puhább lesz a körmöd. Az építettnél viszont oldalt könyebben betörthet miközben nő, de "egészségesebb". Sztem ha megfelelően kezeled, mindegyik elég tartós. Nekem mindkettő volt, ezek ellenére mindkettőt szeretem, de nekem valahogy jobban bejön az épített! (:
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!