Romának néznek az emberek, elegem van az előítéletekből. Tehetek valamit, vagy ez így marad életem végéig?
Figyelt kérdés
Mindenki romának néz, és emiatt tök sokat szenvedek. Mindig átnézik a táskámat, ha kijövök a boltból, múltkor egy fodrász megtagadta a kiszolgálást ahogy meglátott, pedig telefonon le volt beszélve minden. Nepáli vagyok félig, kicsit barnás a bőröm, de szerintem egyáltalán nem nézek ki romának... 23 éves vagyok, egyetemista, és úgy érzem, hogy nem fogok tudni találni egy rendes lányt, mert élből elutasítanak mindenhol. Ti mit tennétek a helyemben?2012. jan. 1. 19:09
1/26 anonim válasza:
Sokat hangoztatnám, hogy nem vagyok roma, és ha megvádolnának, megmutatnám a személyimet.
2/26 anonim válasza:
Egy dolgot tehetsz: művelődj. Tanulj, legyen jó munkád, olvass sokat, legyen bő szókincsed és tartalmas a mondanivalód. Jár elegáns cipőben-ruhában (nem feltétlenül a kegdivatosabb, inkább klasszikus stílust ajánlanék) egyszóval mutasd meg a világnak, hogy értékes ember vagy, ennél többet nem tehetsz.
3/26 A kérdező kommentje:
Ok, de ez egy olyan dolog, amit nem mond az ember, ha nem kérdezik...
2012. jan. 1. 19:17
4/26 anonim válasza:
Legjobb módszer szerintem, ha a beszédedet fejleszted, ahogy azt már előttem is javasolták. A roma akcentus elég közismert, neked ez nyilván nincs, de a választékos beszéd, illetve illendő gesztusok használata pozitívan befolyásolhatja a helyzetedet. Esetleg a frizurád miatt is nézhetnek romának, akkor változtass azon!
5/26 anonim válasza:
Hülyeség műveletlenség, kultúrálatlanság ellen nincs orvosság!
6/26 anonim válasza:
Tanulmányozd egy kicsit a cigányokat, hogy tudd, milyen NE legyél. Az emberek alapvetően nem mindig a származás, hanem a viselkedés alapján ítélnek. Legyél ápolt, tiszta, normális, az ismerősi köröd is legyen normális. Ez időbe telik, de hidd el, ha ezt az oldaladat ismeri meg a fodrász, a boltos, az újságos, stb, akkor már nyert ügyed van. Ha valaki lenéz és később nem ismeri el a tévedését, vele ne foglalkozz, hagyd a francba. Legyél kellően visszafogott, értelmes. Adj időt másoknak, amíg megszokják és megismerik a (remélhetőleg pozitív)valódi énedet.
7/26 Antimod válasza:
Ez sajnos borzalmas lehet, és nem tehetsz róla semmit. Ellene talán annyit, hogy ahol lehet, reklámozd, hogy nepáli vagy. Talán valamit használ.
8/26 A kérdező kommentje:
A műveltséggel, viselkedéssel szerintem nem lehet baj, max. a kinézettel. Igyekszem a lehetőségekhez képest igényesen kinézni, de tény, hogy nem nagyon van ilyenekre pénzem, meg amúgy is fiú vagyok na...:D Remélem, hogy találok majd rendes munkát az egyetem után, talán majd változik valami...
2012. jan. 1. 19:50
9/26 anonim válasza:
Ezt azért szörnyű volt visszaolvasni, hogy csak mert van egy adott külsőd ezért már előítéleteik vannak veled szemben,(igen a hozzászólóknak is). 2012-t írunk, és az normális viselkedés ezek szerint hogy egy "romának" nem vágják le a haját?Úristen hol élünk? Szerintem értelmetlen hangoztatni, honnan jössz, hiszen úgyis kiderül, ha elkezdesz valakivel beszélgetni, aki meg olyan hülye, hogy kinézet alapján elítél egy embert az az ő baja. Most nagy divat rasszistának lenni, vagy bizonyos népcsoportokat gyűlölni, de szerencsére akadnak olyan emberek akik tetteik alapján ítélik meg az embert. Biztos találsz ilyen lányt!
10/26 anonim válasza:
Egyetemre jársz, azért ez jelzi, hogy milyen körökben fogsz mozogni. Ápolt, okos, intelligens ember értelmes társaságban csak nem lesz élete végéig megbélyegezve.:-(
Asszem lett volna pár szavam a nyavajás fodrászhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!