Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Romának néznek az emberek,...

Romának néznek az emberek, elegem van az előítéletekből. Tehetek valamit, vagy ez így marad életem végéig?

Figyelt kérdés
Mindenki romának néz, és emiatt tök sokat szenvedek. Mindig átnézik a táskámat, ha kijövök a boltból, múltkor egy fodrász megtagadta a kiszolgálást ahogy meglátott, pedig telefonon le volt beszélve minden. Nepáli vagyok félig, kicsit barnás a bőröm, de szerintem egyáltalán nem nézek ki romának... 23 éves vagyok, egyetemista, és úgy érzem, hogy nem fogok tudni találni egy rendes lányt, mert élből elutasítanak mindenhol. Ti mit tennétek a helyemben?
2012. jan. 1. 19:09
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
88%
Sokat hangoztatnám, hogy nem vagyok roma, és ha megvádolnának, megmutatnám a személyimet.
2012. jan. 1. 19:15
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Egy dolgot tehetsz: művelődj. Tanulj, legyen jó munkád, olvass sokat, legyen bő szókincsed és tartalmas a mondanivalód. Jár elegáns cipőben-ruhában (nem feltétlenül a kegdivatosabb, inkább klasszikus stílust ajánlanék) egyszóval mutasd meg a világnak, hogy értékes ember vagy, ennél többet nem tehetsz.
2012. jan. 1. 19:17
 3/26 A kérdező kommentje:
Ok, de ez egy olyan dolog, amit nem mond az ember, ha nem kérdezik...
2012. jan. 1. 19:17
 4/26 anonim ***** válasza:
100%
Legjobb módszer szerintem, ha a beszédedet fejleszted, ahogy azt már előttem is javasolták. A roma akcentus elég közismert, neked ez nyilván nincs, de a választékos beszéd, illetve illendő gesztusok használata pozitívan befolyásolhatja a helyzetedet. Esetleg a frizurád miatt is nézhetnek romának, akkor változtass azon!
2012. jan. 1. 19:26
 5/26 anonim ***** válasza:
21%
Hülyeség műveletlenség, kultúrálatlanság ellen nincs orvosság!
2012. jan. 1. 19:38
 6/26 anonim válasza:
100%
Tanulmányozd egy kicsit a cigányokat, hogy tudd, milyen NE legyél. Az emberek alapvetően nem mindig a származás, hanem a viselkedés alapján ítélnek. Legyél ápolt, tiszta, normális, az ismerősi köröd is legyen normális. Ez időbe telik, de hidd el, ha ezt az oldaladat ismeri meg a fodrász, a boltos, az újságos, stb, akkor már nyert ügyed van. Ha valaki lenéz és később nem ismeri el a tévedését, vele ne foglalkozz, hagyd a francba. Legyél kellően visszafogott, értelmes. Adj időt másoknak, amíg megszokják és megismerik a (remélhetőleg pozitív)valódi énedet.
2012. jan. 1. 19:41
 7/26 Antimod ***** válasza:
100%
Ez sajnos borzalmas lehet, és nem tehetsz róla semmit. Ellene talán annyit, hogy ahol lehet, reklámozd, hogy nepáli vagy. Talán valamit használ.
2012. jan. 1. 19:48
 8/26 A kérdező kommentje:
A műveltséggel, viselkedéssel szerintem nem lehet baj, max. a kinézettel. Igyekszem a lehetőségekhez képest igényesen kinézni, de tény, hogy nem nagyon van ilyenekre pénzem, meg amúgy is fiú vagyok na...:D Remélem, hogy találok majd rendes munkát az egyetem után, talán majd változik valami...
2012. jan. 1. 19:50
 9/26 anonim ***** válasza:
81%
Ezt azért szörnyű volt visszaolvasni, hogy csak mert van egy adott külsőd ezért már előítéleteik vannak veled szemben,(igen a hozzászólóknak is). 2012-t írunk, és az normális viselkedés ezek szerint hogy egy "romának" nem vágják le a haját?Úristen hol élünk? Szerintem értelmetlen hangoztatni, honnan jössz, hiszen úgyis kiderül, ha elkezdesz valakivel beszélgetni, aki meg olyan hülye, hogy kinézet alapján elítél egy embert az az ő baja. Most nagy divat rasszistának lenni, vagy bizonyos népcsoportokat gyűlölni, de szerencsére akadnak olyan emberek akik tetteik alapján ítélik meg az embert. Biztos találsz ilyen lányt!
2012. jan. 1. 21:59
 10/26 anonim ***** válasza:

Egyetemre jársz, azért ez jelzi, hogy milyen körökben fogsz mozogni. Ápolt, okos, intelligens ember értelmes társaságban csak nem lesz élete végéig megbélyegezve.:-(

Asszem lett volna pár szavam a nyavajás fodrászhoz.

2012. jan. 2. 17:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!