Mit csináljak magammal? Nagyon gáz :|
van egy rakás bajom
az egyik pl az,hogy tiszta szar a szemem
de anyám nem vesz új szemüveget,se kontaktlencsét,mert hogy jajj,az milyen drága,és nem pocsékolja ilyenekre a pénzt.kösz.
ráadásul a fogaim is ilyen hülyén állnak,hogy alul-felül az első két fogaim között van vagy 3 mm távolság...és olyan hülyén néz ki :S persze anyám erre is azt mondta,hogy a fogszabályzó drága,és nem akar pénzt pocsékolni
de ezek még semmi a harmadikhoz képest
valamiért a lábammal így befelé lépek o.O szóval így nem normálisan a talpamra,hanem így a lában belsejére vagy hogy mondjam....m1 szóval a lényeg,hogy hülyén megyek
és olyan szar,a suliban is,ott ülök a tanári asztal előtt,másfél méterre van tőlem a tábla,de így se látom :S
ez akkor a legrosszabb,amikor németen a leghátsó paban ülök,a tanár meg úgy iratja ki velünk a szavakat,hogy felmegy a tankönyvünk oldalára és ott le lehet írni a szavakat .... és beállítja a betűt is ilyen tök kicsire....szóval k.rva jó,ott ülök,amíg a többiek írják a szavakat,én meg csak ott ülök,mert nem tudom leírni
ezzel a befelé lépéssel meg már próbáltam csinálni valamit,hogy direkt így kifelé lépek,hogy megszokjam vagy valami....de mindig elfelejtkezek magamról,és eszembe jut,hogy na ne b@zd,már megint hülyén megyek
és az osztálytársam is csúfolt miatta,hogy milyen hülyén megyek
de ezenkívül (legalábbis néhányan) azt modják,hogy aranyos vagyok,meg minden....de akkor is ...
mit csináljak? :||
13l
próbálj beszélni anyukáddal, hogy nem látsz rendesen vagy kérj meg egy tanárt, hogy beszéljen anyukáddal az ügyben, hogy vegyen új szemüveget
próbáld rábeszélni, hogy lehet, hogy drága a fogszabályzó, de szeretnél szép fogakat, mert hülyén állnak
a lábaddal fogalmam sincs mit csinálj
Majd kinövöd.
Egyébként ha ennyire rossz a szemed, az azért már akármennyire drága lenne, muszáj kezelni. Több optikában van ingyenes vizsgálat, egy célnak megfelelő egyszerű szemüveg pedig max. 20000-ből kijön.
Hát a járás... csak önkontroll kérdése. Egyébként ez nem is probléma, egyedi lehet.
A fogaidba meg előbb-utóbb beletörődsz vagy spóroltok egy fogszabályzóra.
Mit nő ki ezen?
A "fogbaját"? - Na persze...
A látássérülést? - Nem hiszem.
A járást? - Talán.
- - - - - - - - - - - -
Apukáddal, vagy anyukáddal mi a helyzet?
Basszus, második! :((
Tényleg, mit nőne ki????!
Mindenképp beszélj az osztályfőnököddel, vagy valamelyik tanároddal! Ők majd elmondják anyukádnak, ha rád nem figyel. El kell vinnie szemészetre, és ortopédushoz. Hát számomra ez nem kicsit megdöbbentő. Ez nem a szépségről szól, ebből nagyon komoly egészségügyi problémáid lehetnek a későbbiekben. Milyen szülő az, aki ezt nem látja, nem érti... Sok szerencsét neked kicsilány, remélem anyukádat meggyőzik a tanárok!
gondolom anyukád nem azért nem vesz meg neked dolgokat mert nem akarja, hanem mert nem telik rá!
majd ha felnősz keresel sok-sok pénzt és baromi jól fel fogsz öltözni, még a melledet is megcsináltathatod :)
Hehaver!
Ez azert nem ilyen egyszeru am.
Itt nem esztetikai dolgokrol van szo, hol lattal itt te panaszt ruhapenzre, vagy mucicikre?
Talan a fogszabalyozas az egyetlen, ami JELENLEG esztetikai gond, de a kusza fogak nehezebben takarithatok, ezert gyorsabban romlanak. Lehet, hogy emiatt 30 eves korara 2x annyi tomott foga lesz, mint amennyi akkor lenne, ha gyerek koraban helyre lenne rakva a fogsora.
Viszont az ortopediai es a szemeszeti problema igenis durva, mert ez betegseg. Amit kezelni kell.
En mar szulo vagyok, volt nalunk is nagyon-nagyon durvan nehez idoszak anyagilag, de a gyermekeink egeszsege ezt egy percig sem banta. Ha barmi bajuk volt, akkor vittem oket sztk-ba, nem kell mindig maganhoz menni. Recept, koltseg igy is volt, de eszembe sem jutott nem megoldani az egeszsegugyi gondjaikat azert, mert nincs penzunk.
Volt olyan, hogy a ferjem es en kb 3 heten at krumplit ettunk maximum tesztaval es hagymaval, 3 naponta foztem egy loadagot es ettuk, amig el nem fogyott. A gyerekeknek foztem normalis etelt zoldseggel, hussal, hogy ne reszesuljenek a sporolasbol. Nem kerestunk rosszul, de a kiadasunk is rengeteg lett hirtelen es mar korabban feleltuk az osszes sporolt penzunket, mar eladtam mindent, amire nem volt szuksegunk.
Hirtelen jott egy kiadas a gyerekekre honap elejen. Mar akkor szinte nullaban voltunk, de ha ehendoglok, akkor is megoldom. De komolyan, egy kosza kiflire nem koltottunk abban a harom hetben a gyerekek miatt.
Es kibirtuk. Azota minden sokkal jobb, olyan, mint amilyennek lennie kell, de nem birnek a tukorbe nezni, ha akkor nem sporolunk a gyerekek egeszsegere a sajat karommal.
Ezt minden szulonek ki kellen birnia.
Kerdezonek: biztos, hogy anyukad ezeket igy gondolja? Nem lehet, hogy csak felreertitek egymast?
köszi a válaszokat
szerintem megpróbálok anyámmal mégegyszer beszélni,ha még így se,akkor szólok az ofőnek...
de amúgy az igaz,hogy végülis tényleg "nem telik" mert van egy rakás számla meg minden,és azért az hogy hülyén áll a fogam,meg ezek nem érnek annyit,hogy emiatt vegyék ki a gázt a fejünk alól vagy bármit :/
szólj osztályfőnöknek a szemedről,és ő segít.Beszél édesanyáddal,és elmagyarázza ,hogy ez sulyos.Ha sokáig nem hordasz szemüvegeet,annyora nemfogsz látni ,hogy azon mégnehezebb lesz segiteni. A fogszabályzo nem kötelező,bár egy jofej anyuka (pénzgond nélkül) megvenné
a lábad,meg kajak a hátadnak nem esz jót,elferdül.És nem ismerősömnek van korzettje több éven át,olyan rossz a gerince.Müanyag "páncélban" él..
Van egyáltalán pénzetek megvenni,vagy anyud csak simán sóher???
3., 4.!
Úgy gondoltam a panaszkodást növi ki. Épp abban a korban van, mikor gyakran a hangulatváltozások is befolyásolják az énképet. Nekem is bűnronda fogaim vannak és szemüveges vagyok, de előbb-utóbb ebbe bele kell törődni, ha nem tehetünk semmit. Én már rájöttem, hogy vannak nagyobb problémák is az életben, mint hogy kusza a foga az embernek. A legolcsóbb megoldás, ha megtanuljuk értékelni amit a tükörben látunk. Lehetne rosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!