Az egyik dologból következik a másik, vagy nem biztos?
Figyelt kérdés
Gondolkodom köldökpiercingen. Eddig nem volt semmilyen piercingem. Viszont a fülembe lövettem még évekkel ezelőtt plusz fülbevalókat. Azok emlékszem elég nehezen gyógyultak. Vagyis a sima lyuk az elment, de ami közel sikerült a porcos részhez, az sokszor még 1-2 év múlva is begyulladt. Mondjuk így utólag okos az ember, lehet nem tél közepén, sapka szezonban kellett volna elindulni fülbevalót lövetni. Amúgy a többi lyuk szépen gyógyult. Allergiamentes anyagból készült fülbevalókkal sose volt gondom, az aranytól viszont állandóan begyulladt, de bizsu, ezüst fülbevalóval semmi gondom nincs. Mondjuk ki szoktam venni éjszakára, szal nincs bent egész nap. Ebből gondolom, hogy az orvosi fémből készült piercinggel nem lenne gond. Nem tudom esetleg az hogy a fülem hogyan gyógyult, utalhat arra, hogy egy köldök szúratás hogyan fog? Valakinek valami tapasztalat ilyen téren? Ja és, ha kiveszem és nem gyógyul be a lyuk a köldökömnél az mennyire feltűnő? Van olyan ismerősöm, aki kiveszi a piercingjét és látszik a helye, nem gyógyul be pedig sokáig nem teszi vissza. De neki köldökben nincs, csak orrban, szemöldökben.2011. jún. 6. 23:50
1/2 anonim válasza:
Orvosi fém az sok esetben jó megoldás, és nem annyira terjed szét a testben az anyag összetétele, vannak olyan ékszerek amik reakcióba lépnek bőrrel pl
A fülbevaló olyantéren más a köldöknél hogy levegőzik és nem mindig éri víz, fürdésnél arra figyelj hogy leöblíted és utána töröld is meg
Ha begyullad azt látni fogod, a viselési idő az ami megmondja mikortól marad ott a furat véglegesen
Pl ha 4 évig hordod és csak annyira veszed ki hébe hóba hogy lefertőtlenítsd meg pihentesd akk se fog összeforrni
2/2 A kérdező kommentje:
Szóval akkor az, hogy a fülbevalóval kínlódtam egy darabig, nem jelenti azt, hogy a köldökpiercing is be fog gyulladni?
2011. jún. 8. 11:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!