Hogy lehet leszokni a körömrágásrol?
Azt fogod hinni, hogy buta válasz, de nem.
A körömrágást egyfajta szorongás okozza, olyantól amit te 'elkövettél', te tudod és szorongással tölt el, hogy más is megtudja e sötét titkod.
Legegyszerübb példa erre: a maszturbálsz - jellemzően - rágod a körmöd. Ez okozza a szorongást, hogy ezt valaki látja rajtad, tudja rólad, kiderül és észre sem veszed a körmöd rágod.
Megoldás: (nem az hogy ne maszturbálj:P) fogadd el azt a helyzetet amitől szorongsz és persze vágd rövidre a körmöd és az inger megszünik magától.
Utolso:
Nem kell itt az alszent pszichologus duma. Akkor ilyen alapon en 15 eve ragom a kormomet, az azt jelentene, 15 eve szorongok. Az igazsag az, hogy nyilvan a szorongas miatt alakulhatott ki de mar reg szokassa valt, es koze nincs az eredeti okhoz. En raadasul a 10-bol egyik kormomet nem ragom, mert olyan 10 eve roszul nyultam egy kosarlabda fele, begyulladt a kormom alatt, emiatt vegul leszedtek a kormom, es ahogy az uj megnott, ahhoz ugy szoktam hozza, hogy nem ragom, manapsag meg azt hasznalom pl. narancs pucolashoz. Lennenek amugy modszereim a leszokashoz, de igazan nem erdekel, nem akarom eroltetni. Anno volt egy fel ev, amikor nem ragtam. Ez nem olyan, mint a cigi, amit meg kell venni, elo kell venni, meggyujtani, ez mindig ott van a kezemen, 0 elokeszulet kell hozza, es majd hogy osztonosen jon, ha pl. varnom kell valamire, vagy zavarban vagyok, de siman is pl. egy eloadason ha unom.
"Akkor ilyen alapon en 15 eve ragom a kormomet, az azt jelentene, 15 eve szorongok."
Vagy azt hogy 15 éve maszturbálsz:-)
És igen, ezt jelenti, ez egy nagy csoda lenne?
Rágom a körmömet és rohadtul nem szorongok ne is akard bemagyarázni.
A körmöket valahogy rendben kell tartani, ha meg csúnyára sikerül a rágás akkor max körömreszelővel kiszépítem azt heló.
"aztan jöttek vizsgak stb. es megint ragom"
Gondolom a vizsgák nem okoztak szorongást, boldogan és dalolva mentél, alig vártad hogy eljöjjön az idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!