Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Titeket nem idegesít, ha...

Titeket nem idegesít, ha csinosnak titulálnak?

Figyelt kérdés
Megmagyarázom. A 'csinos' nekem mindig az a se nem szép, se nem semmi, olyan nesze semmi fogd meg jól típusú bók. Nekem mindig olyan érzésem van, hogy a csinos, az nem néz ki igazán jól, nem igazán vonzó, de magához képest elmegy. És borzasztóan idegesít, hogy mindig 'csak' csinos vagyok, sosem szép vagy szeci. (Tudom, ez legyen a legnagyobb gondom a világon.) De mégis, ti mit gondoltok erről, a csinos is szerintetek is ilyen kamu bók? Ti szoktátok használni? Mikor? 20/L
2011. márc. 25. 07:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem is kamu bók. Inkább arra mondják aki amúgy nem szép de jól áll rajta valami, szépen van felöltözve.

Rám sosem mondták ezt, mindig "csodálatos, gyönyörü".

Megértem, hogy rosszul esik de szerintem rossz emberekbe botlottál bele. Úgyis lesz olyan, akinek gyönyörü leszel :)

23/N

2011. márc. 25. 07:29
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát a szép vagy az személyre irányul, a csinos a ruhára.

Függ attól, hogy ki mondja, pl a szüleimtől elég morbid lenne, ha folyton szexinek titulálnának.

A csodálatos vagy, eléggé hmmm, inkább iróniát érzek ki belőle.

A gyönyörűt is inkább a páromnak kellene mondania

2011. márc. 25. 07:53
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem az számít, milyen szóval fejezi ki az illető, hogy tetszel neki, hanem hogy mit gondol. Az meg látszik az arcán, ha komolyan is gondolja, amit mond.
2011. márc. 25. 07:54
 4/13 anonim ***** válasza:

Én viszonylag sokszir kaptam már a csinos jelzőt.Szituáció függő.Pl:Ülünk beszélgetünk egy ismerőssel aki pasi mielőtt elmegy haza odahajol belesúgja a fülembe:"ja amúgy nagyon csinos vagy":)Ez sztem nem gáz,mivel eddig nem merte mondani,csak akkor volt bátorsága mielőtt elment.Másik szitu..készülődök buliba az exszemmel együtt kicsípemmagam semmi reakció.Agyonra dícsérem,h de jól áll ez a póló nagyon jól nézel ma ki...még mindig semmi,mire kissé szemrehányóan odavetettem neki,h igen Kicsim te is(mintha ő mondta volna).Akkor kapott észbe,h igen nagyon csinos vagy Te is..de Te mindig.Na ez a gáz,ez kényszer "de csinos vagy":D

Amúgy nekem jól esik az,hha megdícsérnek főleg,hha a barátnőim mert az őszinte.

22/L

2011. márc. 25. 09:18
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem, ha ruhára mondják, bók, megfelel az ízlésesnek, stílusosnak. Mondjuk van benne egy árnyalatnyi visszafogottság, szóval csinos nem egyenlő szexi, és ha te éppen szexin akartál felöltözni, de "csinos"-ra sikerült, akkor neked nem bók. :)
2011. márc. 25. 09:46
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Én meg Férfi létemre úgy gondolom, hogy a "csinos" szó egy udvarias forma és általában azoknál használom, ahol tartom a lépés távolságot, úgyhogy ezzel semmi gond.

Akit ismerek, jóba vagyok vele, annak megjegyzem, hogy "de szép vagy ma" vagy "de jól nézel ki", de ugyanakkor a ruházatától függöen itt is használom a "csinos" szót.

Lehetséges, hogy Én vagyok túlságosan kulturált az ilyenekhez, de Én nem szívesen mondogatom csak úgy a csajoknak, hogy "uhhh de szexy vagy" vagy mittudomén, hasonlókat.

2011. márc. 25. 11:32
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Nálam is a csinos a ruhára mondott bók, ha készülünk egy nem szokványos buliba vagy bálba és azt mondják rám "csinos vagy". Vagy "jól áll ez a ruha/csinos vagy." Nehezen tudom elképzelni, hogy azt mondanák szép vagy, nekem a szép az nem emberi inkább a tájra vagy egy alkotásra vagy valami hasonlóra mondanám. Emberre soha nem mondanám, hogy szép. Egy ember nekem nem szép, inkább helyes arcú, jó alakú, vagy bájos, esetleg megragadó, de nem szép. Na nekem ez olyan semmilyen. Szép. Arra szoktam használna, ha párom csinál valami butaságot "na szép vagy". A csodálatost is, ha felöltözik olyan hülyén, hogy úgy senki más nem tudna "hát csodálatos vagy". Én ezeket nem tekintem bóknak.
2011. márc. 25. 12:14
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

lányoktól én ezt szeretem hallani, mert nagyon hülyén érezném magam, ha az egyik barátnőm mondaná, hogy "de szexi vagy ma" :D és szerintem nem csak a ruhának szól,mert akkor azt is lehet mondani,hogy "de jó a felsőd" :D

de egy pasitól, aki tetszik én is jobban szeretem hallani,hogy "szép vagy", de a csinossal sincs semmi bajom:)

20/L

2011. márc. 25. 12:23
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

akkor nekem tetszik csak a csinos/csini :D én is szoktam használni, barátnőknek, anyunak.

szituáció függő amúgy, mert pl suliba az ember csinosan akar menni, nem szexin.

bár nekem a stílusom is ilyen nőcis, csinos :D

19L

2011. márc. 25. 12:54
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg egy átlagos, semmilyen lánynak nem fogják azt mondani, hogy de csinos vagy. A csinos elsősorban azt jelenti hogy jól van felöltözve az illető, jól áll neki az ruha, smink stb., de én ugyanúgy mondom ezt azokra a nőkre is, akik dekoratívak, összhatásban jól néznek ki.

Nem kell túlmisztifikálni ezeknek a szavaknak a jelentését. Egyértelműen pozitív jelző, inkább örülni kellene neki.

És lehet én vagyok túl konzervatív, de az szerintem elég közönséges, ha valaki azt mondja egy (ismeretlen) nőnek, "hú de szexi vagy". Ez kb. egyenlő azzal, hogy hú de megd.nálak....

2011. márc. 25. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!