Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Van itt rajtam kívül olyan...

Van itt rajtam kívül olyan lány/nő, aki nem szenved kóros ruha-, cipő-, táska- és sminkvásárlási kényszerben?

Figyelt kérdés

Én is szeretem a szép ruhákat, mégsem veszek meg mindent, ami megtetszik.

Cipőből számomra elég annyi, amennyi feltétlenül kell. Ha tavaszra van egy bőr babacipőm, nem veszek meg csak azért még egyet, hogy több legyen, nyárra is csak egy szandálom van.

Táska... Egy táskám van, de már nem ártana lecserélni, mert szegény szétmegy, de abból sem veszek meg 10-et, mert minek? Egyszerre úgyis csak egybe pakolok, akkor meg elég az az egy is...

Sminkek... Van egy fekete szemceruzám! xD

Hatalmas előnye mindennek: párom nem fél, hogy az összes pénzünket ruhákra költöm el! :D

2011. márc. 1. 10:19
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy vannak hozzád hasonló lányok is szép számmal, na de én nem tartozom közéjük... :/ :)
2011. márc. 1. 10:29
 2/19 anonim ***** válasza:

Én utálok vásárolni..brr...

17/L

2011. márc. 1. 10:30
 3/19 anonim ***** válasza:
60%

igen én..

nem tudom minek annyi táskát venni ..

egyrészt nem is tehetem meg ,hogy összevegyek mindent másrészt inkább félreteszem azt a pénzt,,sajnos ez egyre kevesebb..sőt fűtés mellett,nulla...

csak azt veszek ami kell,néha azt is nehéz...

2011. márc. 1. 10:32
 4/19 anonim ***** válasza:

Én sem szenvedek ilyen kényszerben. Bár én konkrétan rosszul leszek, ha bemegyek egy boltba. Ezért inkább nem megyek, bevásárolni is a párom küldöm. A barátnőim egy időben vittek magukkal vásárolni, de tíz perc után mindig kitört rajtam a "hiszti", csak arra tudtam gondolni, hogy menjünk már ki.

Elég kevés ruhám van, pontosabban pont annyi, amennyi egy hétre kell (plusz alkalmi). Cipőm mondjuk nekem sok van, egyszerűen azért, mert nagyon nehéz olyat találni, ami jó a lábamra, ezért ha találok egy jó fazont, de van belőle mondjuk három szín, akkor mindhármat megveszem. Ez azért is jó, mert ráadásul hamar tönkre is teszem őket, és így mindig van tartalék. Volt, hogy két nap alatt három cipőt tettem tönkre... :S

Egyébként egyre inkább hajlok az egyedi dolgok felé, van egy varrónő ismerősünk, akivel tavaly elég sok ruhát varrattunk. Nem fogadtunk el tőle baráti kedvezményt, kifizettük a teljes árát a ruháknak, és nagyjából ugyanannyira jött ki, mintha egy középkategóriás boltban vettük volna (pl. nekem egy báli ruhát megvarrt 10 ezerért, blézereket 6 ezer körül, plusz persze az anyag). Eredetileg azért csináltuk, mert munka nélkül volt a varrónő, de hamar rájöttünk, hogy megéri így csináltatni. Állítólag a cipészek is 10-15 ezer körüli árakon dolgoznak, szóval azon is gondolkozom, hogy méretre kéne csináltatni. Lehet, hogy drágább, de tartósabb, és tuti kényelmes :)

2011. márc. 1. 10:40
 5/19 anonim ***** válasza:
jó azoknak akik megtehetik h minden nap vásároljanak valamit. Én már 6-7 éve ugyan azokat a rongyokat viselem, cipőt is akkor veszek másikat ha leszakad rólam, minden évszakban ugyan az a cipő. Nincs pénz, de ha lenne se vásárolnék mindenből 1000darabot, csak éppen annyit amennyi szükséges.
2011. márc. 1. 10:46
 6/19 anonim ***** válasza:

Én arcápolási termékekre költök elég sokat, de ruhákra, cipőkre, táskákra, sminkcuccokra alig.

Általában 2 cipőm van egy szezonra, hogyha bármi történne az egyikkel (pl. átázna esős, havas időben), legyen váltócipő. Magassarkúkat már egyáltalán nem veszek, mert tudom, hogy évente max. 2 alkalommal venném fel.

Táskából is van egy nyári meg egy téli, valamilyen semleges színben, hogy mindenhez passzoljon.

Ruhákból pedig szintén csak annyit, amennyit muszáj. Inkább kiegészítőkkel igyekszem feldobni az öltözködésemet (sál, öv, ékszerek stb.).

Néhány éve ennek az ellenkezője volt, de egy ideje nem állok úgy anyagilag, hogy megtehessem a hobbi szintű ruhavásárlást. Meg az igaz, hogy rájöttem, felesleg, hogy 20 pár cipőm legyen, úgyis csak néhány kedvencet hordanék rendszeresen. Ugyanez a ruhákkal.

2011. márc. 1. 10:50
 7/19 anonim ***** válasza:
2%
Azok akik ezekre pazarolják a pénzt azok elkényeztetett lányok akiknek nincs fogalmuk a pénz értékéről. És úgy vannak vele hogy fölösleges maguknak kialakítani mást mert szép ruhával úgy is kapnak egy gazdag faszit aki finanszírozza őket.
2011. márc. 1. 11:17
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, ne általánosíts.

Én havonta veszek magamnak új ruhákat, mert komolyan mondom boldoggá tesz ez az érzés, de saját magam gyűjtöm össze rá a pénzt. Nem a gazdag "faszit" keresem, aki a költségeimet állja, hanem tanulok, joghallgató vagyok és remélhetőleg életem végéig úgy tudok majd élni, hogy sikerül rááldozni a pénzemből ruhákra, kiegész1tőkre, sminkcuccokra stb. Legközelebb hétvégén fogok vásárolni menni, nővéremmel közösen, már alig várom. :)

Ettől én nem vagyok elkényeztetve, tudom, hogy mennyit ér a pénz és azt is tudom, hogy anyukám mennyit kell dolgozzon érte, szóval ki nem állhatom az ilyen általánosításokat.

2011. márc. 1. 11:54
 9/19 anonim ***** válasza:
Táska:)Lakásomba külön szekrény van a számukra..:DCsak az a baj,h már oda sem férnek:)
2011. márc. 1. 12:14
 10/19 anonim ***** válasza:
igen, ez érdekes téma...hát én: nagyon szeretem az új ruhákat, de persze nincs rá pénzem, hogy naponta, hetente vegyek valamit...kb havonta, kéthavonta veszek ezt-azt, meg szülinapra, karáconyra, ünnepre pénzt kapok és akkor..vki írta előttem, hogy azért tényleg jó néha egy-egy új ruhadarab, kiegészítő vagy smink, tényleg fel tudja dobni az embert:) És ítt megjegyzem, hogy NÉHA, mert aki pl minden nap vesz valamit, az egy idő után megcsömörlik, vagy semmi nem lesz elég, szval ez az érzés, amiről írtam nem keverendő össze a kóros vásárlással:)..arra én is gondoltam, hogy keresni kéne egy jó varrónőt, mert lennének olyan jó ruhaötleteim, amilyeneket persze boltban sose találok, csak én nem tudom elkészíteni magamnak. És tényleg egy varrónő egyedi cuccot, nem drágán(középkategóriás bolti áron) és jól megcsinál, szval ha nála csináltat az ember ruhát, biztos lehet abban, hogy nem fog a ruha 2 hét után a varrásnál szétmenni(ahogy egyes bolti darabok) mert a varrónő számít rá, hogy visszamész, szval érdeke, h jól megcsinálja..:) majd keresek is egyet:)
2011. márc. 1. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!